הבוקר שאחרי

הבוקר שאחרי

אז מה היה אתמול? גלגול נוסף אל התהום שכבר מזמן חשבתי שאני נחה על קרקעיתו. סטירה נוספת על לחי שכבר איבדה את תחושת הכאב. שלהבת תקווה זעירה שכובתה באכזריות. חושך,ויאוש ותחושת סופיות נוראה. ניסיתי לברוח מזה. ניסיתי להקשיב להוא שאמר "תצאי קצת,תתעודדי ושילכו הצרות להזדיין" הרווחתי שלש שעות של בריחה מהמציאות,מהמודעות הצורבת. קמתי הבקר עם כאב ראש נוראי , וגיליתי (סופרייז!?) שגם היום השמש לא זרחה לי. ושאני כמו בסרט שמריצים אחורה במסלול מהיר אל מצב של טרום הבריאה "תוהו ובוהו וחושך על פני תהום" ורוח אלוהים מרחפת???

boris karshina

New member
כן.

קשה. מעלה לי תחושה מוכרת של מחנק לגרון. אני לא עברתי עדיין את הכביש, ובכל זאת, התחושות מוכרות לי טוב מידי. לפעמים יש צורך דחוף לברוח מהמציאות לזמן מה, כל אחד לפי סגנונו, אצלי למשל, הבריחה היא ספר טוב, שאחריו כמובן אני רק נאנח יותר. זה אולי לא ממש עוזר, אבל מאידך, גם משככי כאבים דרושים, למרות שהם מטפלים רק בסימפטומים ורק בצורה זמנית. כאב, הוא לא דבר שיחודי ליוצאים בשאלה, אחיהם הפחדנים, כמוני למשל, סובלים לא פחות, אולי בנקודות אחרות, אבל הסבל קיים. האפשרות היחידה היא לנסות ולהביט על חצי הכוס המליאה, ואם לא חצי, אז על רבע שמינית או מאית הכוס, ולנסות למלא את הריק.

מישהי אמרה פה 'מצב טרום בריאה' .. ?

על פני תהום; זו מלכות הרשעה שאין לה חקר כתהום הזה אין לו חקר, ורוח אלהים מרחפת; זה רוחו של משיח דכתיב ונחה עליו רוח ה' באיזה זכות ממשמשת ובאה בזכות תשובה שנמשלה למים שנאמר שפכי כמים לבך..(ילקוט שמעוני בראשית א') כן יקירה ! הרשעות שאין לה חקר והכאב ועוגמת הנפש, שנראה לעיתים שהן בלתי ניתנים להכלה ('כתהום הזה שאין לו חקר'..), היא גם באיזשהו מקום הדרך לגילוי 'רוח האלוהים' - 'רוחו של מלך המשיח' - הגאולה וגילוי האור שצפון שם בסופה של מערה חשוכה ואימתנית זו. ויש גם איזשהו טיפ קטן שנעוץ בסופו של המדרש הנפלא הזה - הזכות לגילויה של 'גאולה' זו, טמונה בהשתפכות וטהרת הלב והנפש, השתפכות שמטהרת ומזככת אותנו מאותה נכאות הנפש והרוח ש'חושך הרשעה' מכתים אותנו בו. וכן, זה לא קשה לזהות כמה 'הזדככות' וטהרת הלב, מכילות המילים שלך בהודעתך זו, כמו באחרות שכתבת לאחרונה.
שבת שלום חמימה וקסומה לך.

ואם תמצי לומר

שזה גופא רוח אלוהים, אותה זעקה, אותה שאיפה לעולם טוב יותר, לעולם של `ויאמר אלוהים נעשה א ד ם` אותה הכרזה על העולם כתוהו ובוהו היא היא רוח אלוהים המקננת בנו. `כיונה המרחפת על קינה` (רש``י שם)

למעלה