הבוקר הראשון עם חמסה החמסוסית...

SPARK3

New member
הבוקר הראשון עם חמסה החמסוסית...

סתם זה לא השם שלה, למרות שרציתי לקרוא לה פריצי, במשפחה רוצים משהו אחר, הסכמתי בשביל השלום, אבל אנ'לא זוכר מה הוא חחחח... החמוסה שלי, שהבאתי אתמול, בת חודש וקצת, היא ממש קטנה. נדב, שאח שלה נמצא אצלו, אמר לי שהיא לא נותנת לו לישון בלילות, מה שמאוד נכון גם עם החמוסית שלי, אנחנו די ישנו ביחד איתה כשהיא החליטה שהיא הולכת לישון. השאלה שלי היא כזאת, קמתי עכשיו, הוצאתי אותה מהכלוב שהיא הספיקה לבלגן, והיא נשכנית עוד יותר מאתמול, ממש קריזה קטנה! אנ'לא יכול לצעוק וכאלה כי ישנים פה, אז החזרתי אותה לכלוב. מה שמפחיד ומוזר פה (בדרך נחמדה), היא ההתנהגות דורשת היחס שלה. זת'ו, היא כל כך לא הייתה נחמדה שהייתי צריך לשים אותה על הריצפה ולצפות בהתנהגות כשאני שוכב על המיטה, רק שאז, הייתי המום לגלות שהיא לא אהבה את המצב ופשוט הלכה דווקא לכיוון שלי והתחילה להתרומם בניסיון להגיע לגוף שלי ואפילו דווקא קפיצה קטנה לאוויר (שהנחיתה אותה די חזק על הריצפה). השאלה אם זה היה מתוך צורך להתקיף או מה? אני לא רוצה להיות cage keeper, אני רוצה שהיא תתרגל ליד שלי ותדע שהיא לא אמורה לנגוס בה, הבוקר זה ממש היה נראה מתוך כוונה להכאיב. נדב אמר לי להאכיל מהיד הבעיה היא שאני רואה איך היא תאכל את האוכל ו-את היד. עצות רחבות על הנושא יתקבלו בשימחה.

N a d a v 1 6

New member
אממ

תראה אני ואתה מעבר לפורוםפ בקשר טלפוני הדוק. אני חושב שהיא לא רצתה להתקיף אותך אבל באמת זה הכל תלוי..שלי קצת הפסיק עם הבכי אין בכי!!!!!!!!!!!! זאת אומרת הוא לא בוכה כמו ביומיים הראשונים כל הלילה הוא התרגל למצב!~ שמתי לא אוכל מים וכו'...כיוונתי אותו..אל תפחד ואל תתרגש מהבכי תשדל לעזור לה להתאקלם היא סטרס ענקי כרגע. ועוד משהו..קשה לי להאמין שהיא ניסתה לתקוף אותה חמוסים אוהבים לשחק ולנשוך אבל נשיכות קטנות כמו של כלב שהוא משחק יש נשיכות של משחק ויש נשיכות שהם לא של משחק..אני מציע שתעשה כמוני שמתי לב שהוא מחפש ללעוס והבאתי לו עצם קטנה כזו והוא לא מפסיק ללעוס אותה(תשים לה איזה שהוא דבר שלא מתפרק). חוצמזה שאני אהיה איתך בקשר בערב! ונדבר בידיוק ותספר לי מה קורה:). חח לא ישנת היום אה? ביום הראשון..לא ישנתי כ=ל הלילה! והחדר הזה של המוסים צמוד לחדר של ההורים חיחיחיחי...=) יאללה דבר איתי ו..שבת שלום לכל החברל'ס פה....סורי שאין לי זמן קצת להכנס אבל אני נכנס כל יום אני אתחיל לענות יותר! ולהיות יותר פעיל זה חשוב:) ביי;*).

WTR

New member
הסתכלת במאמרים?

כתבתי מאמר על חינוך חמוסים מעבר לזה, כל פעם שהיא מנסה לנשוך את היד שלך, תצעק "לא" ותביא לה צעצוע במקום. שתדע שצעצוע זה משחק ויד זה לא. תהיה סבלני ועוד זמן-מה, אחרי שהיא תתרגל אלייך, היא תהיה חמוסה לתפארת אני כאן לענות על כל שאלה

SPARK3

New member
קראתי...

היא מעודדת, כי זה אומר שהיא לא יוצאת דופן, בנתיים היא שיחקה עכשיו איזה 20 דק' טובות עם הנעל בתוך הכלוב, אני מקווה שהנעל לא בעייתית מבחינת זה שהיא מלוכלכת (היא לא ג'יפה אבל שוב, זאת נעל...) היא מתפרעת על הנעל בטרוף עם השיניים, ואז כשהיא מסיימת היא נכנסת לבפנים ונרדמת.. אני חשוב שהיא יותר רגועה, גם אכלה קצת...

Sweet Fantasy

New member
זה בסדר

זה נורמלי שהיא משתוללת ולא מוצאת את עצמה בימים הראשונים רק חשוב שתבהיר לה מהתחלה מי הבוס אל תוותר לה בגלל שהיא קטנה ובגלל שזה מקום חדש מספיק פעם אחת שתתן לה לנשוך אותך חזק ולא תתקן אותה ב"לא" והיא תחשוב שהיא הבוסית וזה ימשיך ככה ואח'כ יהיה קשה יותר לחנך אותה ככה שהחינוך בשלב זה תופס מקום מאוד חשוב בטיפול שלה

WTR

New member
דרך נעליים מגיעה מחלת הכלבלבת

האם היא מחוסנת? אם כן, לפני כמה זמן חוסנה? ואם לא, אני ממליצה להוציא את הנעל עד שתחוסן. אל תדאג בקשר לנשיכות - כואבות לה השיניים ובנוסף היא לומדת כרגע מה הגבולות שלך. תדאג לתקן אותה כל פעם שהיא נושכת חזק מדי וזכור להתעלם כשהנשיכות הן קטנות ולא מזיקות.

SPARK3

New member
אין מצב...

היא לא מחוסנת, בעייתי לי מאוד לקחת לה את הנעל כי זה הדבר היחיד עד עכשיו שהיא התחברה אליו, נורא נוח לה לישון בפנים, ולנעוץ את השיניים בבד הקשיח. הסיכוי שיש בזה כלבלבת מאוד נמוך, זו נעל שישבה בארון הרבה זמן. הסיכוי שתחלה במשהו אם בכלל (חס וחלילה) יותר גבוה כשהיא נוגעת בי או בריצפה, בשביל זה אני מקפיד לשטוף ידיים כל הזמן. אף אחד לא בא במגע איתה חוץ ממני עד לפחות עוד חודש. (היא בת חודש וקצת).

WTR

New member
אם זו נעל מלוכלכלת - הסיכון קיים

נסה להחליף בנעל נקייה או למצוא צעצוע אחר שהיא אוהבת.

SPARK3

New member
האמת ש...

כמו שאמרתי, הפספוסה סוף סוף מצאה מש'ו שהיא אוהבת, בהתחשב בתוצאות (חמוסה קטנה, רגועה, ואוכלת שיושנת טוב פתאום ולא מתעוררת בבכי כל כמה דק') אני חושב שנלך אחד לקראת השני ואני פשוט אקח את הנעל המקבילה, העביר בכביסה, ואז אחליף בין השתיים (בתקווה שהיא לא תבחין בשינוי :)

SPARK3

New member
היי...

כן, אני מניח שזה באמת מוקדם, >במיוחד< למישהו שלא הייתה לו אף פעם חמוסית, בשביל זה נדב מלווה אותי צמוד ואני שם לב לכל צעד שלה. נקווה שיהיה טוב, זה לא קל בכלל...

Sweet Fantasy

New member
זה לא קשור

חודש וחצי זה באמת מוקדם אבל יש כאלה שמסיבה זאת או אחרת (כמו שלי הייתה) מוסרים בגיל הזה... אבל זה לא הכי בריא להתפתחות הגור

SPARK3

New member
הוסבר לי...

הוסבר לי שזה לא משמעותי כי את תהליך הגמילה הם עוברים כבר בפחות מחודש. הגיוני שהיניקה בשלב הזה עוד חשובה להם? ... (כי סביר להניח שעם האמא הם עדיין ינקו פה ושם...)

Lovable Stray

New member
זה נורא חשוב

זה לא הקטע של היניקה, זה פסיכולוגי - אם תקח ילד מאמא שלו בגיל 7 זה יהיה אירוע טראומתי עבורו לאומת מתבגר שעובר לגור לבד. חודש וחצי זה נורא גבולי, לדעתי בגיל הזה הם עדיין צריכים את אמא שלהם.

Sweet Fantasy

New member
הם רק

פותחים עיניים בגיל 5 שבועות ומתחילים לאכול אוכל מוצק (מנסים) שבוע אחרי ככה שהם לא ממש גמולים מיניקה ממש לא מעבר לכך שהם לא בדיוק סיימו לינוק האמא משחקת תפקיד חשוב בחינוך הגורים גור שלא נשאר מספיק עם האמא יכול להפוך לתוקפני אבל זה מאוד תלוי ולא תופס לכולם, זה גן תלוי באופי הבעיה היא שבגיל חודש הם כבר מתחילים לחרבן בכל מקום והאמא כבר לא מנקה אחריהם ככה שהבעלים של הגורים מנסים להפטר מהם כמה שיותר מהר בין הם סיימו לינוק או לא..

Sweet Fantasy

New member
כמובן

שלא כל מגדלי הגורים ככה אבל לצערי ככה הרבה וראיתי מקרים אני למשל מכרתי את הגורים שלי בגיל חודש וחצי רק כי האבא התחיל לאנוס את הגורות ולא רציתי שהם יפגעו וגם ראיתי שכבר האמא לא בדיוק מטפלת בהם מה שהצביע שהם מוכנים למסירה.. אבל אם לא הסיבות האלו התכוונתי להחזיק אצלי תגורים עד גיל חודשיים וחצי בערך

SPARK3

New member
האמת ש...

היום העניינים קצת שונים איתה, היא לא בכתה בכלל הלילה, היא אוכלת נורמלי מאוד ושותה. היא גם משחקת בטרוף. לגבי היחס שלה אלי, הרגע (אני יוצא לעבודה מוקדם מאוד) הוצאתי אותה והיא הייתה נחמדה למדי, אני אשחק איתה יותר אחה"צ כשאחזור ובכלל בחופש.

למעלה