הבוקר הזה...

FineSilverMan

New member
הבוקר הזה...

שאתה מתעורר ומגלה שטעית.
האמת זה לא רק הבוקר הזה, זו תקופה שכזו, עם סיום התואר וכו'.
התחלתי לעבוד במקום עבודתי ב-2007.
בהתחלה היה ממש נהדר. הצוות, הבוסים, העבודה... זכיתי למחמאות על עבודתי וכו'. עד כמה שידוע לי, אני היחיד מהצוות שקיבל מתנות מהקהל (שוקולדים וכו')
רציתי להתקדם מעמדת עובד פשוט לעמדת אחמ"ש. כבר לאחר השנה הראשונה בתפקיד. ראיתי איך האחמ"שים עובדים והייתי בטוח שאני יכול לעבוד טוב מהם.
רק לאחר ארבע שנים זכיתי בקידום.
בעוד ששכר עובד רגיל צמוד לשכר המינימום, משהו כמו 6 ש"ח לשעה מעליו, שכר האחמ"שים לא צמוד. כחצי שנה לאחר שקודמתי, שמתי לב לזה. פניתי בעניין לבוסים, לאוניברסיטה, אבל זה מה שיש, או משהו כזה.
הם קבעו את שכר האחמ"ש ל-28 ש"ח לשעה (שכר הבסיס), על זה יש עוד 2 ש"ח תוספות ועוד תשלום עבור חופשי-חודשי.
מאז 2003 לא עדכנו את השכר.
התחלתי לעבוד כאשר שכר העובד היה כ-23.5. היום הוא 26.5.
לפי השכר הממוצע במשק, שכר המינימום ועלייה ברמת המחירים, היה ראוי לעדכן את השכר ב-2.5% בשנה, בערך.
כלומר על התקופה של בין 2011 להיום, היה ראוי אילו הייתי מקבל עוד 20,000 ש"ח.

אז עוד חודש אני עוזב את המקום וכרגע זה גורם לי להרגשה ממש מבאסת.

אסףג1981

New member
בדיוק אתמול קראתי באתר "וואלה"

את הכתבה הבאה: http://news.walla.co.il/?w=/2686/2746433
אז מה, יש סיבה לאופטימיות ? או שמא ההצעה תיפול ? או שההצעה תאושר, אבל במספר פעימות על פני מספר שנים ?

אני מוכרח לשאול אותך- איך אדם בעל תואר מסכים לעבוד עבור 28 ₪ לשעה ?

FineSilverMan

New member
הם תומכים...

אבל לא בהכרח יצביעו בעד.
התעשיינים לא יתנו להם.

רשמית סיימתי את התואר לפני חודשיים. שלחתי קו"ח והגעתי לראיונות... אבל אין לי עדיין עבודה בהמשך הדרך.
אז כרגע אני עובד תמורת 28 ש"ח לשעה. כי זה עדיף מאפס.

בהצלחה

הכי חשוב שתהיה חיובי ותגיע עם כל הביטחון לראיונות . ותהיה אמיתי. אנשים תמיד מתחברים לזה.

אני מרוויחה עוד פחות מזה

ללא תואר, אבל אפשר לומר שבחרתי בזה.
אם הייתי מחפשת מקום אחר הייתי מרוויחה יותר אם לא כפול. אצלי זה יותר תלוי במספר השנים של הניסיון.
לפעמים יש סיבות אחרות לשיקולי מקום עבודה- אווירה במקום עבודה, הנוחות, העניין. יש מדי פעם מירמור וכעס, אבל עדיין יתרונות מול חסרונות יצאו חצי חצי.

אסף

שהשוק גונגל וזה תוכנן כך אז היום בכל מצב יעבדו ,קח בחשבון את האוכלוסיה אחרי 40 שתקח כל עבודה בגלל הפנסיה וכו.
אמרתי מזמן שכל התעשיית התארים חארטה זה טוב לקורות חיים לרזומה ,מה שקובע אם אתה נכנס זה המבחני מיון ואך באתה בזוית בעין אצלם.

30 שקל למי זה טוב עם יוקר מחיה שכזה?

בסכומים האלו קשה לך להחזיק את עצמך עם אוטו ויחידת דיור במידה ואתה רווק.

תבוא לרחוב אילת ותראה אחלה מלומדים בתחום המסחר ללא אונברסיטה מדור לדור למדו את המסחר ,ככה שהכול תלוי בכשרונך

אותי למשל בגלל שאני לא היפסטרי וצפונבון בתחום של הקוסמטיקה טבעית והספא אני אהוב באירופה ומזרח אירופה יותר מהארץ ,שמה מתנהלים אחרת וטוב יותר מהארץ ושוב חבל שזה קורה שבארץ מתנהלים בשונה מחול וחבל

היום בניהול מחסן סטנדרטי מעלים דרישות בשכר גלובי כאילו איזה משרה למשל

NEO83

New member
להזכירך

יותר ממחצית מאוכלוסיית המדינה מרוויחה שכר מינימום או קרוב אליו ואני מבטיח לך שרבים מהם הם אקדמאים.

אסףג1981

New member
זה מאוד מפתיע אותי

ורק מחזק את מה שתמיד חשבתי- אפשר לנגב את התחת עם תואר ראשון.

NEO83

New member
לא עם כל תואר

אבל עם רוב התארים ההומנייים, כן, לפחות בשנים הראשונות אפשר לנגד את התחת ולא רק.

וואו איזו שאלה

אדם עם תואר???
אתה יודע כמה כאלה יש? ושעובדים עבור הרבה פחות מ 28 לשעה.
אני לא צריכה לספר לך כמה קשה למצוא פה עבודה, כמעט בכל תחום. או שכן?

אל תתבעס

תאמר תודה שזכיתה לעבוד עם חברה טובים ונעימים ,המצב על הפנים אם אין לך קשרים אל יאוש מה שנקרא.

השוק הוא גונגל מה שנקרא למרות שיש תעריפי שכר לכל המקצועות ככה אתה לא תהייה מופתע !

ברמת העיקרון אם פעמיים ביקשתה תוספת ומרוצים מימך ולא נתנו לך אחרי שנה שנתיים תתחיל לחפש מקום אחר ,לצערנו מנצלים את המצב המעסיקים

נדבר בפרטי

בהצלחה:)

לא צריך להתעכב על מה שהיה

תסתכל קדימה.
הפקת לקחים יש?
תואר יש?

יאללה לעבודה הבאה עם שכר שהולם את הכישורים שלך.
ואל תתבייש להגזים.

בהצלחה.

shayCn

New member
אתה נינג'ה במתמטיקה

אז למה שלא תנצל את הידע ותנסה לפתח למובייל/אפליקיישן/ווב סייט
בזמנך הפנוי?להעלות אפליקציה לגוגל פליי זה קל יותר מהלחזיק צ'ופסטיקס.

למעלה