הבוקר ברדיו

אלי ו.

New member
אסביר לך ל א ט, כי כנראה לא הבנת

כתבתי שהאצ"ל אכן ביצע פיגועי טרור. בנושא הזה, באופן נדיר אנחנו מסכימים. אני מניח שאתה ממשיך להתוכח פשוט מתוך אינרציה. הדוגמה שנתתי היתה הטלת רימונים על אוטובוס אזרחים ערבים. המקרה שבחרת, פשוט אינו כזה. האצ"ל הודיע מבעוד מועד לבית המלון, לעיתון הפלשתיין פוסט ולשגרירות זרה ששכנה ליד המלון כי הם הולכים לפוצץ את בית המלון. (נדמה לי שזו היתה השגרירות השבדית או שגרירות בלונדינית אחרת)

hemyram

New member
על פרסונליזציה

שלום לכולם ושלום במיוחד לספלינטור אהובי. ובכן הבעיה העיקרית עם מדיניותה (המוטעית לדעתי, אבל זה לא העניין) של ממשלת ישראל בכל הנוגע לחיסולים הוא הפרסונליזציה שהיא עושה לסכסוך. הטיעון המגוחך שכל החמאס מבוסס על יאסין הוא שכל הטרור הוא בגלל ערפאת הם דרך להסתיר את המוטיבציות האמיתיות של הטרור (שילוב של רגש לאומי, רגש דתי ובעיקר מצוקה מתמשכת וכיבוש). הפרסונליזציה הוכחה כטעות לאורך שלוש השנים האחרונות כאשר אנחנו הורגים (מחסלים אם תרצו) שבוע אחר שבוע את מפקד החמאס בחברון או את מפקד הפתח בג'נין. כמה פעמים אפשר להרוג את אותו בן אדם? איך הם מתחלפים כל כך מהר? ואיך זה שהרגנו כבר כעשרים איש שארגנו את הפיגוע (רצח) באוטובוס בירושלים? התשובה היא שהפרסונליזציה (מילה יפיפיה, אבל אני מודה שעדיף משהו עברי) שעושה הממשלה היא צורה של השתקה והסתרה או לחילופין חוסר הבנה מוחלט של הסיבות והמניעים לפיגועים ולסכסוך. כך הריגת השייח יאסין (שכמובן אין לי בעיה מבחינה מוסרית עם הפעולה) לא רק שלא תתרום למלחמה בטרור אלא רק תעמיק אותו. ולפעמים צריך גם להגיד משהו קיצוני אז בבקשה: טמטום, טיפשות ועוד. בהקשר זה תקראו את דבריו של רמטכ"לנו בוואלה.

האגס 1

New member
זה בדיוק כמו

שפלשטינאי תמיד "מוצא את מותו" וישראלי תמיד "נהרג", פלשטינאי כפאסיב הופך לאקטיב - "נהרג מירי חיילי צה"ל", אבל חיילי צה"ל אף-פעם לא הורגים. ובקשר לביום (שחייב להגיד שטויות כדי שסוף-סוף ידעו מי הוא) הניסוח של התשובה שלו מסביר, בעצם, הכל: הנחת העבודה של הממשלה היא שלא צריך שפויים, ולכן היא מתנהגת כמו שהיא מתנהגת.

למעלה