הבוקר בדיוק לפני 39 שנה

יוליקה

Member
מנהל
הבוקר בדיוק לפני 39 שנה

גם אז זה היה יום שני... סדין אדום - סדין אדום - חוזר שנית סדין אדום - נוע נוע קדימה עם כל הכוחות.... זו היתה ההודעה לחילות השדה לאחר שחיל האויר השמיד את כל מטוסי האויב על הקרקע. מלחמת ששת הימים.

יוליקה

Member
מנהל
מפקד חיל האויר - מוטי הוד

בהול מאת: מפקד חיל האויר 050800 - - - - - לוחמי חיל האויר (.) האויב המצרי המשתחצ והמתגרה הניפ ידו עלינו לכלותנו (.) לחיל האויר - אגרופו הקמוצ של צה"ל - ניתן הצו (.) המראנו לקרב (.) החלה החוליה השלישית במלחמתנו לעצמאות וקוממיות במולדתנו ההיסטורית (.) (קטע מפקודת היום של מפקד חיל האוויר בבוקר ה-5 ביוני) בשעות הראשונות של המלחמה תקפו כ-185 מטוסי חיל האוויר הישראלי, בפיקודו של מרדכי הוד, בסיסים צבאיים ושדות תעופה במדינות אויב במבצע שנקרא "מבצע מוקד" (מערך מטוסי הקרב של חיל האוויר דאז מנה כ-203 מטוסים, שישה מהם מקורקעים, ו-12 מטוסים בלבד נשארו בכוננות יירוט על הקרקע, להגנת שמי המדינה בשעת המבצע). תקיפות אלה היוו הפתעה מוחלטת ולמעשה הכריעו את המלחמה מראשיתה בהשמידם את עיקר חילות האוויר של צבאות ערב. חיל האוויר הישראלי הנחית מכה אווירית, בו זמנית כמעט, על כל שדות התעופה המצריים. שדות התעופה הותקפו פעמים אחדות באותו יום וחיל האוויר המצרי שותק כמעט לגמרי למשך שארית המלחמה. מייד לאחר המכה הראשונה, הותקפו גם שדות התעופה שממזרח למדינה והונחתה מכה קשה לשדות התעופה של חיל האוויר הסורי והירדני והופצץ גם שדה התעופה העיראקי המערבי ביותר. בניגוד למתקפה היבשתית שכוונה תחילה רק נגד החזית המצרית, ההתקפה האווירית כוונה להשגת עליונות אווירית במשך כל ימי הלחימה. כ-350 מטוסים הושמדו ביום הראשון למלחמה מתוך כ-600 המטוסים שהיו למדינות הערביות הלוחמות.

טומי*

New member
מעניין שאין אזכור בנט ../images/Emo10.gif

ליום ההיסטורי הזה, אולי בגלל שכאן הכל לפי התאריך העברי. כמה סמלי שאתמול נפגשו בשארם נשיא מצרים ורה"מ שלנו. זה היה נצחון אדיר של צה"ל על צבאות מצרים, סוריה, וירדן. מאז ועד היום כידוע כבר יש לנו שלום עם מצרים וירדן, גם אם מדובר בשלום קר...עדיפה על כל מצב אחר. מי יתן שבעתיד הלא רחוק יהיה גם הסכם כלשהו עם השכנים האחרים. לזכר הנופלים הרבים במלחמה
ביניהם חבר ילדות מהונגריה אלימלך הרטמן (מישי) ז"ל שנפל ברמה הסורית במלחמה

נילוס11

New member
היום ,אחרי 39 שנים

היום אני חושב שהימים הכי טובים של מדינת ישראל היו אחרי מלחמת ששת הימים ועד מלחמת יום כיפורים. היום אנחנו מבינים שלאיזה "בוץ" הכניסה אותנו המלחמה ההיא מלפני 39 שנים.

עב

New member
הייתי בכיתה ח'../images/Emo13.gif

הרחובות היו ריקים, לא מכוניות ולא אנשים, חלק מהעסקים היו סגורים כי לא היה מי שיפעיל ומי שיקנה ואף אחד לא התלונן. כולם בהמתנה. קישטנו את החלונות בסלוטייפ, חפרנו בורות מוזרים בחצרות כי לא היו מקלטים, עשינו הרבה תרגילי הג"א (זוכרים מה לעשות אם יש אזעקה בדרך לבית הספר או הבייתה? לשבת עם הראש בין הברכיים ולשים ידיים על העורף?) בבית הספר חשבו לבטל את טקס סוף השנה כי מי יודע אם תהיה מדינה ... הסוף ידוע והטקס נחגג ברוב פאר ותדהמה על הניצחון.

evike

Well-known member
מנהל
באמת היום הזה לא הוזכר בשום מקום

לא רדיו, לא טלויזיה וגם לא בעיתון. מה קרה להם? תמיד הקפידו להזכיר את התאריך.

יוליקה

Member
מנהל
כניראה שמחכים לשנת ה-40

עוד שנה. מה שמעניין הוא שבערך ב-1968 אמרנו שיחזיקו בשטחים 30 שנה ואח"כ יגידו שזהו סטטוס-קוו וזה ישאר שלנו לנצח. עד 1967 בכלל קראנו למחבלים פדאיון השם פת"ח לא היה מוכר לנו אז.

ברק 188

New member
היי עב

אומנם זה לא היה באב אלא ב 5 ביוני גדוד השריון פרץ (קרב רפיח) ...,זוכרת את תרגול הירדה לחפירות בביה"ס את היום שהמלחמה פרצה שוחררנו מוקדם מהרגיל הביתה,והקשבנו בצחוק ובגיל לקול הרעם מקהיר,וברצינות יתרה ניתחנו את סיכמו של יום בעירבו של ליל את יומן המערכה מפי הפרשן חיים הרצוג ז"ל שהפך מאוחר יותר לנשיא המדינה, היו היו ימים ששרנו נאצר מחכה לרבין,והיום מבינים שכבר לא.

Szasinko

New member
אוי רחל, הזכרת לי שברדיו קהיר היה

בזמן המלחמה שידורי תעמולה בעברית!הקריין דיבר עברית "צולעת" ועילגת במבטא ערבי מאד כבד. זכור לי שהיה אומר שצבא מצריים מתקדם בכל החזיות!

B T1

New member
קול הרעם מקהיר... איזו בדיחה...../images/Emo9.gif

בעברית הצולעת שלהם... אתן לכם דוגמית שזכורה לי: כאן "קול הרעם מקהיר" השעה כלום וחתיכה ואחרי החשדות יקרא לפחות עוד פעמיים. 3גופיות ציוניות שחדרו, נתגלו ברצועת עזה. אניה ישראלית התבלבלה על מוקש מצרי, למוקש שלום. ציונים זהרו, כוחותנו חזקים יותר מדי... זה בערך היה הסגנון.... היום הם פחות מצחיקים... אפילו ראש הממשלה שלנו עולה לרגל אל הנשיא שלהם.

יוליקה

Member
מנהל
ואם הזכרת את השידורים מקהיר

בטלויזיה הראו את תל אביב בוערת. הקרובים שלי מבודפשט שלחו לאבי מברק שישלח אליהם לפחות את הילדים כלומר אותי ואת אחי. התמונות של תל אביב בוערת - נילקחו מצילומי השריפה של בית צים נדמה משנת 1963 . אבי הסביר להם שאני חיילת וצה"ל לא ישחרר אותי ואילו אחי תלמיד כיתה ח' לא כל כך רוצה "לברוח"...

evike

Well-known member
מנהל
הקלטתי את קול הרעם מקהיר

בשידור חי, ושמרתי את הקלטת למזכרת במשך שנים. ועשיתי פשלה, ויום אחד מחקתי אותה בטעות. איך אכלתי את עצמי. חבל, כל כך צחקנו מהשיבושים. למשל, הם רצו להגיד שהשמשות של המכוניות בתל אביב שבורות מההפצצות, רק שיצא להם השימשיות של המכוניות.

למעלה