הבוקר בגן

anat30g

New member
הבוקר בגן

בשעה רבע לשמונה הגעתי עם הילדים לגן. בגן היו כבר שלוש מטפלות שישבו עם הילדים סביב שולחנות עבודה לפעילות בוקר. בעודי נפרדת מהילדים הגיע אבא אחד עם הילד שלו (בן שלוש וחצי), נפרד ממנו והלך. הילד נראה עצבני, אבל התיישב ליד אחת המטפלות שישבה עם קבוצה ששיחקה בפזלים מעץ. אותו ילד החליט שהוא רוצה דווקא את הפזל שהיה בידיים של ילדה אחרת, אותה ילדה לא הסכימה להיפרד מהפזל שלה, המטפלת ניסתה שוב בעדינות לשאול אם היא מוכנה להחליף פזל עם הילד והילדה סרבה. המטפלת הסבירה לילד שהוא יצטרך לחכות בסבלנות עד שהילדה תסיים לשחק ואז יוכל לקבל את הפזל שלה. באותו רגע איזה קפיץ השתחרר בילד והוא התחיל להכות את המטפלת ולהשתולל. מטפלת אחת (קצת יותר מסיבית מזאת שהותקפה) באה הרימה את הילד בידיים והושיבה על כיסא צמוד לקיר - לטיים אוט - אבל הילד סרב להרגע והמשיך להשתולל ופתאום שמתי לב שכל הילדים בגן נכנסו למתח והאוירה הרגועה שהיתה בבוקר לפני בואו של הילד נעלמה. המטפלת שהותקפה על ידי הילד התנצלה בפני ופלטה שהילד מכה גם את הוריו (כאילו שזה תרוץ לגיטימי), ואז שתי המטפלות הנותרות ניסו להחזיר את הילדים לפעילות רגילה בעוד הילד המתפרע ממשיך להתפרע בזרועות המטפלת השלישית... מה שלא כל כך הלך, לילדים היה קשה לחזור לפעילות. ואני תהייתי לעצמי למה לא הוציאו את הילד מהגן - שימשיך להתפרע בחצר או בשירותים. הבעיה בגן שזה זה חלל אחד גדול, החדר היחיד שיש לו דלת זה השירותים. המיקום שהמטפלת בחרה לטיים אוט היה ליד הקיר, לא מקום מבודד ומרגיע, והיא לא הוציאה את הילד מתוך חברת הילדים בצורה גזה ומעליבה, מה שאני רואה בחיוב בד"כ, אבל במצב הזה שבו הייתי עדה אני חושבת שהיה צורך לבודד את הילד מתוך כוונה להגן על הילדים האחרים ולשמור על האוירה בגן... מה גם שייתכן שבלי קהל הילד היה נרגע מהר יותר. מצד שני - אני בטוחה שהייתי נכנסת לקריזה אם הייתי שומעת שאת הילד שלי שמו השירותים להרגע או הוציאו לחצר... בקיצור - אני כמעט בטוחה שבצהרים שאני אבוא לגן הגננת תרצה גם להתנצל על האירוע (למרות ברור לי שזה לא אשמה שלה ושהיא לא צריכה להתנצל) ואני תוהה האם לומר לה שלדעתי היה צורך להוציא את הילד מחברת הילדים ושמקרים כאלה לא תורמים לילדים האחרים בגן... הדילמה שלי היא כזאת - זה ילד של מישהו אחר והילדים שלי נפגעים בגללו, אבל אם זה היה הילד שלי, אני לא בטוחה שהייתי רוצה שינהגו בו כפי שאני חושבת שבמקרה הזה היה צריך נהוג בילד המתפרע.
 

מירי,

New member
למה שלא יוציאו אותו?

טוב על השרותים אני לא מדברת כי זה אכן נשמע לי איום ונורא! אז ככה , בן שלי יכול להגיע זוועתי בבוקר לגן , אחרי שאבא הפך ממנו לפקעת עצבים מגיע תור הילדים והגננת (לגננות הוא לא מרביץ) ולהפך... אני הייתי רוצה שאחת המטפלות ייקחו אותו לחצר יוציאו אותו לנשום קצצת אויר להוציא אנרגיה לקבל כמה דקות של יחס אחד-על-אחד ולחזור עם חיוך מרוח על הפנים...ולפעמים אכן עושים את זה! במקרה של בן בד"כ נותנים לו בובת ברווז פרוותית (לעיתים מוסיפים מוצץ) שולחים אותו לחדר השינה (שהוא גם חדר התינוקות) וכשהוא נרגע הוא חוזר , במקרה של בן זה לוקח כמה דקות והוא נרגע כך , אחרת זה אכן יכול לקחת לא מעט זמן , זה לא עונש , אפשר ממש לראות אותו ממשמש את הבובה (זו הדרך שלו להרגע) ונרגע... אחרת כל הגן סובל! וגם הוא!
 

לאה_מ

New member
לא להוציא כדי להעניש או לבודד

מהבחינה הזו, גם להושיב את הילד בכסא ליד הקיר זה עונש, שודאי אין לו תרומה להרגעת הילד, אלא להיפך - רק להשפלתו, ומכאן שהוא לא יכול ליצור אווירה נינוחה וטובה בגן, גם אם הילד שיושב בו לא מביע התנגדות פיזית. מה שאת מתארת, מירי, לגבי ההוצאה לחצר, זה לא time out, ששולחים את הילד לחצר להרגע, אלא שאחת המטפלות תצא איתו ותאפשר לו להוציא את התסכול והכעס, תבין אותו, תעזור לו להרגע, תכיל את התחושות שלו, ותתן לו אפשרות ל"התחלה חדשה" של היום. זה נשמע לי פתרון מצויין. מה גם, שענת מתארת בפירוש מצב, שבו בכל מקרה אחת המטפלות היתה עסוקה עם הילד, כך שלא מדובר במצב שבו לא היה מבוגר פנוי להתמודד עם המצוקה של הילד הזה. אז אילו זה היה הילד שלי, אני חושבת שהייתי שמחה אם אחת המטפלות היתה מתפנה לתת לו יחס אישי ולטפל במצוקה שלו, ואני חושבת שזה נכון לעשות את זה מחוץ לחדר, גם כדי לתת לילד פרטיות, וגם כדי להרגיע את האווירה, וגם כדי לאפשר לילדים האחרים להמשיך בעיסוקיהם (וזה מתקשר גם לנושא הפרטיות), ובהחלט לא כעונש או כהרחקה מהחברה.
 

anat30g

New member
time out

כבר דנו פה בפורום ביתרונות ובחסרונות של השיטה. אני לא בטוחה שהבעיה פה היתה הטיים אוט... אלא איפה צריך לשים ילד מתפרע במצב כזה, כי הוא התפרע והכה את המטפלת שישבה איתו לשולחן הפזלים, זאת אגב שקיבלה אותו בבוקר מהידיים של אבא שלו. הילד היה עצבני עוד לפני שהושב להרגע בכיסא - אגב שכחתי לכתוב שהוא לא ישב לבד שם - אלא בידיים של המטפלת השלישית וגם בידיים שלה הוא המשיך להתפרע, אם כי הוא לא ניסה להכות אותה (שאולי זה סוג של רגיעה). אני לא מכירה את הילד ולא את ההורים, אני לא יודעת מה מערכת היחסים בבית ובד"כ שאני מגיעה לגן הילד הספיציפי הזה מתנהג בסדר גמור. הוא חמוד מאוד וכמו שאומרים אם לא הייתי נוכחת באירוע לא הייתי מאמינה שמלאך כזה מתנהג ככה. מה שברור לי עכשיו שיש בעיה במבנה של הגן שהוא חלל גדול שאינו מאפשר פרטיות - מעבר ליציאה לשירותים או לחצר. ועוד מעט אני יוצאת לגן ואני מתלבטת איך להתייחס לנושא שבוודאי יעלה.
 

לאה_מ

New member
אבל, כמו שאמרתי, יציאה לחצר היא

לא דבר רע אם היא לא נתפסת כעונש או כנידוי. אם אחת המטפלות יכולה לצאת איתו החוצה ולעזור לו, אז זה ניצול מצויין של החצר...
 

אינדיגו

New member
Anat30g שלום , אני חושב שלכל

ילד מותר להתפרץ , אפילו אם זה מפריע במקצת לשאר הילדים. אני חושב שלאה סיכמה ואמרה בדיוק את מה שצריך לעשות במקרים מעין אלה.
 
ענת, אני לא חושבת שאת צריכה

לומר לגננת את דעתך, היא בודאי יודעת כיצד לטפל במקרים כאלה, זו בטח לא הפעם הראשונה ולא האחרונה להתפרצות של אותו ילד.
 

anat30g

New member
חזרתי מהגן

הגננת באמת התנצלה על המהומה שהיתה בבוקר שהבאתי את הילדים לגן. אמרתי לה שהיא לא צריכה להתנצל, שאני לא ראיתי במה שקרה משהו שבאשמתה ושברור לי שמצבים כאלה קורים בגן ובזה סגרתי את הנושא. למזלי אמא אחרת הגיעה ודרשה את תשומת ליבה של הגננת והנושא נסגר.
 

gilyd

New member
ברשותיכן אייצג בפורום הזה..

את השותף השלישי במשולש - את צוות הגן - כשיש " קהל" ( של הורים, מנהלת , פיקוח..) התנהגות הצוות הופכת , בהרבה מקרים, להיות לחוצה ומוגזמת. וזה דיי טבעי בעיניי, אם כי הייתי מצפה ממטפלות מנוסות להיות יותר בטוחות בדרכן המקצועית. מה שאותי הטריד בסיפור זה המשפט " הוא מרביץ גם לאבא שלו" אבוי! למה היא מצאה לנכון לשתף אותך בעובדות האלו על ילד אחר. הייתי בודקת את הדיסקטיות של אותה מטפלת גם כשהיא לא נמצאת במצבי לחץ.
 
תראו אז ככה....

בדרכ כלל בשעות הבוקר(לפחות במעון שלי)אי אפשר לצאת החוצה עם ילד במצב כזה כי צריכים את כולן בחדר(וגם אותי שאני הסיעת)בדרכ כלל המצב נפתר בזה שילד הולך למטפלת איתה יש לו קשר טוב ובטח אנחנו לא חושבות לשים בפינה או לבודד. זה גם תלוי איך הילד נפרד מאביו, יש ילדים שיפרדו יפה והבכי יתפרץ כעבור חצי שעה ויש ילדים שיבכו ירגעו מיד וזהו. בדרכ כלל השיטה שלי היא להזדהות עם כאב הפרידה והגעגוע להורים ולתת לו לגטימציה במישפטים כמו אתם מתגעגעים לאבא/אמא?כן מותר להתגעגע כולנו מתגעגעים לפעמים,גם אלה שבוכים מאוד נרגעים בסוף ביחוד כשהם מבינים שההורים רק "הלכו לעבודה ולא נעלמו לנצח אלא יחזרו אחרהצ. שלכם חנה גונן
 
למעלה