הבועה התנפצה

הבועה התנפצה

http://news.walla.co.il/?w=/1/1689159 ועכשיו תגידו לי, כשבית הדין הרבני קובע פסיקה כמעט זהה לזו של בג"ץ (אם לא זהה לגמרי...), כל הרעש והבלגאן שהיו בימים האחרונים - מוצדק או שאולי צריך להסתכל מטר מהאף? ההתייחסות האוטומטית לבג"ץ כערכאה שנוגדת את חוקי התורה היא שגוייה מיסודה. וחבל על "קידוש" (חילול) השם שנגרם בכל הימים האלו בגלל אטימות וילדותיות, וחבל שככה זה נראה.

צר לי אבל לא הבנת דבר

ראשית מדובר בצו זמני. שנית, הפגנת ההמונים לא היתה למען ההפרדה בין המגמות, היא היתה נגד עירוב בג"ץ ובמיוחד על פסיקת בג"ץ שההורים ששלחו את בנותיהם לבית ספר אחר, מבזות את פסה"ד ולכן צריכים להעצר. בציבור החרדי יש מחלוקת גדולה על ההפרדה, חלק סוברים שהיא מוצדקת, חלק סוברים שהיא גזענית ואינה מוצדקת. כמעט כולם תמימי דעים שהמחלוקת הזאת אין מקומה להפתר בבית המשפט.

אני חושב שההתערבות כן הייתה מוצדקת

אם כי נעשתה בצורה לא נכונה. אם אנחנו מדינה דמוקרטית וסובלנית - היה מקום לגישור ולמשא ומתן לבטח. אבל מרגע שהתקבל פסק דין, חובה על אזרחי המדינה לקבל אותו. אפשר גם שלא, ולקבל עונש. אפשר גם לבחור שלא להיות אזרחים של המדינה ולחיות כמו נטורי קרתא, אבל זה לא המצב הרצוי, מבחינת אף אחד. ברגע שלקחנו את דרך האמצע שהמשמעות שלה היא שצריך לחיות יחד (וזה כולל גם את מוסדותיה הרשמיים של המדינה), החוק חל עליהם בצורה שווה - והם הפרו אותו, ולכן הם נענשים. אני מאמין שאפילו אם ההפרדה הייתה דתית ומוצדקת במקורה (דבר שאין באפשרותי לשפוט), הגזענות והרוע שיצא ממנה (ויצא ממנה לא מעט...לפי עדויות התלמידות הספרדיות) היו צריכים להוביל את ראשי המוסד וההורים למסקנה שעל מנת ללמד את הילדים שלהם דרך ארץ ואהבת חינם (חשוב? מישהו?) - צריך לאחד את המגמות ושכולם ילמדו ביחד כשווים. אפילו רק בשביל שני הערכים הכלכך חשובים האלה. מרגע שהם סירבו לעשות את זה, בא בג"ץ ועזר להם קצת. אז מה, זה פחות טוב? אם כל ישראל ערבים זה לזה, יכול להיות שאפילו דיעה של חילונים שווה משהו(ובמקרה הזה השופט היה דתי בכלל). אולי יש משהו במה שאומרים להם? אבל לא, העיקר שלא יתערבו להם בעניינים, ישר לצאת ולהפגין. שום עשיית חושבין. וגם אם זה לא ממש ככה, זה מאוד נראה ככה מבחוץ, וזה גורם לרגשות שליליים מאוד בעם כלפי ציבור שלם בישראל שברמה מסויימת מייצג את הדת וזה יכול להביא גם לחילול השם. ויש לי עוד מה להגיד אבל אני לא רוצה להעמיק בעניין עכשיו.

אופירA

New member
מנהל
שום בועה, ולכן לא התנפצה

לקרוא טוב מה הבהירו הדיינים לגבי הפרסומים בכלי התקשורת. כתבי התקשורת החילונית רשעים גמורים. מסלפים הכל כל הזמן בלי למצמץ.

האמת

הצלחת להפתיע אפילו אותי
לא ראיתי את זה בא.אם כי אני עדיין עומד בדעות שלי. פשוט האמינות של כל העניין ירדה בעיני. להפיץ שקרים בתקשורת זה כבא מעבר למה שאני מוכן לסבול. זה מזכיר לי תקופות לא טובות בחיי המדינה. לא אוהב שמנצלים אותי לדעת קהל. מצד שני תקראי מה כתבתי כתגובה ל"מאליו יובן". אני באמת חושב שיש מקום לבטל את ההפרדה.

ואני בכלל לא בטוח

ראשית צריך לזכור שבהרבה בתי ספר יש מגמות שונות ואף אחד לא טוען שמדובר באפליה. במקרה הזה כנראה שבאמת יש הבדל משמעותי בין המגמות, הרבה מעבר לקטע העדתי. יש אוכלוסיה חרדית "חזקה" אותה מובילה חסידות סלונים שמקפידה על מנהגים מחמירים ולעומתה יש אוכלוסיה, ברובה חדשה בעיר, גם הם חרדים אבל ברובם חרדים של "אמצע הדרך" לא מאוד מחמירים, חלקם חוזרים בתשובה באמצע התהליך שלא מעונינים להתחייב לתקנון המחמיר וכיו"ב. כמו שכתבתי, לטעמי חלק מההפרדה נבע גם מענין עדתי אבל לא כולו. נעשו טעויות בצורת ההפרדה בפגיעה בתלמידות המגמה הכללית וכיו"ב. עדיין נראה שיש מקום לשתי אוכלוסיות שונות החולקות את בית הספר הזה לפתוח מגמות מקבילות, כל אוכלוסיה לפי דרכה. להזכירך, בשתי המגמות יש גם אשכנזים וגם בני עדות המזרח כך שההפרדה אינה על רקע עדתי בלבד. קצת קשה לטעון כנגד משפחת אלמליח (הבעל נמצא במעצר כיום) שהם מפלים נגד מזרחיים.

אופירA

New member
מנהל
שקרים בתקשורת מופצים ללא הרף

יש מקרים שאני מכירה בעצמי, והשקר זועק לי מול העיניים כשאני קוראת מה כתוב. ויש מקרים שאני לא מכירה, אבל חשוד לי מאוד מה שכתוב, ולא נשמע אמין בכלל. לגבי ההפרדה - אם לומר את האמת, קשה לנו לחוות דעה אובייקטיבית, כי אנו לא מכירים את פרטי המקרה באמת באמת. רק מכל מיני דיווחים לא אובייקטיבים מהתקשורת. בדרך כלל הסיפור האמיתי שונה מאוד ממה שהתקשורת מציגה, ואנו באמת לא מכירים את פרטי המקרה. זה מזכיר לי שהיה מקרה של זוג חרדי שהוליד תאומות סיאמיות (שנפטרו 10 ימים אחרי הלידה), ו-ynet כתבו שהוא לא עשה שום בדיקות בהריון ולכן לא גילו את הבעיה. נדמה לי שההודעה היתה מטעם ביה"ח שבו ילדה האשה. הזוג מחה על ההשמצה, והעיד שהאשה היתה בבדיקות מסודרות קבועות במרפאת הנשים בקופת חולים לאורך כל ההריון, ועשתה אולטרסאונד כמו שצריך, ובכל זאת לא גילו. ואז ביה"ח פרסם הכחשה של מה שהוא אמר ל-ynet. בקיצור - לא להאמין לשום דבר שכתוב בתקשורת. הכי מגוחך זה הטוקבקים בכל כתבה. אנשים שלא יודעים שום פרט אמיתי באמת, כותבים את דעתם על המקרה...

בג"ץ היא ערכאה בכל מקרה

ויש בעיות הלכתיות מאוד חמורות עם הפניה לבג"ץ. ואין לזה קשר למקרה יחיד שבו במקרה הם צלפו לדין תורה (זה לא המקרה שלנו אבל נניח והיה).

יש וכוח אם היה דין תורה או לא

אבל הקטע של ערכאות קצת משומש כשסאטמר מישבים את הסכסוכים שלהם בבית המשפט והריבים בתוך ישיבת פונוביץ' נדונים בבית המשפט.

משומש או לא, בין אם אחרים נוהגים כראוי

או לא, הלכה היא הלכה. העובדה שאנשים מסויימים עוברים עליה (אם הם עוברים) לא מתירה לאף אחד לעשות כך. בכל מקרה, הגבתי למשפט "ההתייחסות האוטומטית לבג"ץ כערכאה שנוגדת את חוקי התורה היא שגוייה מיסודה.". כל בית משפט שאינו הולך לפי דרכי התורה ולפי דיני התורה הוא ערכאה ואין לזה קשר לשאלה אם צדקו או לא במקרה זה.

BelaMirela

New member
גזענות בבית הספר ? סגרו את בית הספר !

פזרו את ההנהלה , את המורים , שלחו אותם הביתה , וכל הגזעניות שבין התלמידות תלמדנה באי איריאן , אינדונסיה .

לאונידס

Active member
כי לא הבנת שום דבר

מדובר במרד במוסדות המדינה הציונית. יש חוק במדינת ישראל שהממשלה לא רק מרשה להתעלם ממנו אלא מממנת עבריינות, למרבה הציניות בחסות שר החינוך ומשרד החינוך.. באו אנשים שנפגעו מהעבריינות וביקשו סעד מבית המשפט. הלכו לבג"ץ שזהו המקום בו אזרח יכול לבקש עזרה במקרה והמדינה מתעמרת בו. בית המשפט בחן את הדברים והחליט שאכן צריך לעזור לאותם נפגעים. באו החרדים ואמרו שהם לא מכירים לא בחוקי מדינת ישראל, לא בבית משפט של מדינת ישראל, ולא בממשלת ישראל אלא רק מוכנים להשתמש במדינה ובמוסדותיה כשנוח להם. אפילו חבר בממשלת ישראל פתח לישכה אצל העבריינים. המאבק הוא באים החוק חל על כל תושבי המדינה או יש אזרחים שחוקי המדינה אינם חלים עליהם. למאבק כזה יש התגייסות חרדית גדולה, כשהרטוריקה היא רטוריקה של התגייסות למלחמה, תאי משרפות וכו'. הגזענות עצמה מבחינתם נושא זניח.

למעלה