הבוסתן ואני בצרות !

tivoli2

New member
הבוסתן ואני בצרות !

אני גרה בנגב המערבי,ויש לנו בוסתן שעד אתמול נראה טוב טפו... טפו.. טפו היום ראינו שעץ האגס בצרות :אחרי שליבלב יפה,והיו לו פריצות.העלים הישחירו בבת אחת,התיבשו והתקמטו,הפריצות החדשות הפכו לענפים ריקים ושרופים. לא ריססתי לא חסר מים לא נראו חרקים מה אתה אומר?הלך העץ ?רגע !עצי השיזף {סנטרוזה ושיזף לבן}שרחוקים אחד מהשני משירים את העלים שלהם,ובמקום שהיה עלה ממש בנקודת החיבור,מופיע שרף שקוף, כך נראה העץ בתקופת הנשירה ? או שאנחנו נאכל גומי במקום שזיפים ? עוד רגע... עצי האנונה:מסרבים להתפתח, העלווה עלובה,ויש מעט עלים שרופים, מקווה שלא היכבדתי עם מטר השאלות תודה מרים

מוטי בר

New member
ברוכה הבאה לעולם החרקים הקטנים.

השרף מעיד על כירסום של חרקים קטנים שהוטלו על ידי חיפושיות הקפנודיס או היקרונית, האפטה ועוד. יש לבדוק היטב אם אין גם חורים על הגזע עצמו. באשר לאגס כנראה שהוא נתקף פטריה ויש לרסס במנצידן או בחומר מקביל לו. אפשרות נוספת היא עודפי מים שכנראה פגעו בשורשים או עודף מליחות. מומלץ ביקור מומחה בבוסתן או שליחת דגימה למקום המתאים. בהצלחה.

tivoli2

New member
אני בשוק אני בהלם אני ה מ ו מ ה

ברצינות !למדתי לקח !מהיום אני מבקרת בבוסתן פעמיים בשבוע היום היה אצלי מדריך חקלאי המתמחה בעצי פרי.קיבלתי רשימת ריסוסים וטיפולי מנע בכל מקרה אתה צדקת באבחנה שלך לגבי עצי השיזף ומרוני קיבלתי הוראות איך לטפל האגס והאנונה תודה לך מרים

רוני ב1

New member
חם ולח. זה מתכון מסוכן.

בלי להכנס לעולם המזיקים, זיבת שרף דווקא די מעידה על חפושיות קליפה(חפושית שחורה בגודל 1-3 ממ´). קרינה חזקה על קליפת עץ חשופה יכולה להיות קטלנית. צביעה ב"ילבין" או משהו כזה תעזור. זו תשובה אפשרית לאנונה והלווי, גם לאגס. באגסים יש מחלה בקטריאלית שנקראת "חרכון". זה מדביק בעיקר דרך הפרחים, ואח"כ יורד אל הענפים הצעירים וקדימה מתקדם הלאה. הענפונים הצעירים נשרפים ורואים עליהם מן זיבה עדינה שקופה צהובה (נקראת "אוז"). זה מתאים למזג אויר לח שבא יחד עם פריחה. אם אלה התסמינים, חתכי את הענפים 20 ואולי אפילו 40 סמ´ מתחת למקום ה"שרוף" הכי נמוך. שרפי את הגזם. יש להוריד פרחים בסתיו. זו העונה הכי מסוכנת. האביב הזה היה מאד לח, ויכול להיות שבגלל זה. חוץ מזה, אם אפשר, איפה בנגב המערבי? אנא, פרטים נוספים.

tivoli2

New member
את צודקת !

היה אצלי היום מדריך חקלאי מומחה לעצי פרי ,ולימד אותי איך לזהות את תחילתן של הצרות. קיבלתי רשימת ריסוסים ,וחומרי מנע. מה שלא לקחתי בחשבון זה שבוסתן צריך טיפול שונה לכל קבוצת עצים. ההדרים ,הנשירים הזית התאנה הטרופיים ויש עוד מחר אצא לפנק את האגס,עם ההוראות שקיבלתי ממך אני מאזור חבל שלום חבל הבשור. אם את רוצה יותר ממוקד תגידי לי. ביכלל רוני זה היא או הוא ? ביי מרים

למעלה