הבונסאי כדרך חיים

הבונסאי כדרך חיים

האם אתם קדים כל בוקר לבונסאי שלכם לפני שאתם מתחילים לגזום או לטפל בו, האם אתם מתפללים אליו,כנהוג ביפן.האם מישהו שומע אותי

minigan

New member
הבונסאי..

שלי הוא לא האלוהים שלי. אני לא קד לו בבוקר אבל לפעמים אנחנו מפטפטים קצת (אני מדבר והוא מקשיב). אני בהחלט מחבב אותו ולפעמים יותר מזה (מערכת יחסים) ואני מקווה שגם הוא. הבונסאי שלי שומע אותך...אבל לא ממש מבין כל מילה.

tanei 1

New member
הבונסאי

יותר משאתה מדבר אתו-עליך : להקשיב לו! איתן

bekN

New member
דת השינטו

היפאנית היא אמנם דת אנימסטית,ובה אלפי קאמי(ישויות אלוהיות),אבל אלוהויות אלו הינן יצוגים אנושיים או של חיות,כגון קאמי של נהרות,יערות,או פטרונים ספציפיים,כגון באקו פטרון החלומות,או אינארי הפופולרי,שזה סוג של קאמי שממונה על המזון אך הוא חסר מין מוגדר,ומופיע לרוב כשועל\ה,בהמך עם הגעת הבודהיזם ליפאן במאה התשיעית,חלה מאין סינטזה בין השינטו לבודהיזם. מכל מקום היפאנים למיטב ידיעתי מעולם לא נשאו תפילה לעצי הבונסאי,זאת "בסך הכל" אומנות אסטתית שהתפתחה במאות השנים האחרונות,העצים שלי מעדיפים לשמוע שירי עם אנגליים בכל מקרה... נעם

kfirik

New member
כן

אני משתחווה לנמלים שגרות אצלי בגינה וגם לבצלים שקניתי בשוק ובכלל לכל מה שאני מגדל וחי כולל העובש על הקיר במיקלחת.

tanei 1

New member
פולחניות

האם כל הפולחניות הזאת אינה מופרזת ומוגזמת?

tanei 1

New member
פולחניות ובונסאי

להלן שורה שנשמטה מההודעה הקודמת-במה כל הפולחניות הזאת קשורה לבונסאי? לתומי חשבתי שאנו מגדלים צמחי בונסאי בישראל!!!

bekN

New member
אני לא חושב שמישהו

כאן באמת התכוון ליחס לעצמו מנהגים פולחניים כלפי הבונסאי,נשאלה שאלה,נתנה תשובה,והבונסאי יכולים לחזור למקומם הטבעי כפיסת טבע אתאיסטית לחלוטין. שבוע טוב לכולם! נעם

dharani

New member
טובה סאן זרק כדור לא תפסתם חבל

ליפ ני כשנתיים הצטרפתי לחוג בונסאי.האדם הראשון שדיברתי היה רפאל שמי זל,סיפרתי לו שאני עוסק במידטציה זן האדם נידלק ונתן לי הרצאה שלמה בטלפון כמה שקשור הזן הנזירים והבונסאי, הוא הכן צודק, הבונסאי זה רק חוליה במערכת, הזן התאיצי הציקונג הבונסאי גינון הזן ועוד כל אלו חוליות הן בבודהיזם והן בתרבות היפנית אני לא מיתפלא שיפני ליפני שניכנס לחלקת הבונסאי קד קידה ומדליק קטורת זה המינהג

bekN

New member
אין ספק

שיש קשר בל ינותק בין תרבות הבונסאי לתרבות הדתית ביפאן,מנזרי הזן ביפאן ומקביליהם בסין הם ערש אומנות זו. אומנות הבונסאי,יחד עם גני הזן מעוגנת עמוק בראיה האסטטית והרוחנית של מפתחיה,ערכים כמו זרימה,המשכיות אינסופית,מעגליות,והרמוניה תוך אידיאליזציה של הטבע המתבטאת כמעט בכל ההביטים של האומנות היפאנית לסוגיה,אם בתכנון הגן היפאני על הההרים המיניאטורים שבו ועד הטחב שעל מצע הבונסאי,ומאקיבנה ועד בית התה. אך עדיין לא שמעתי על יחס פולחני ממשי אל הבונסאי עצמו,יש כאן הגיון של הדלקת קטורת וקידה בכניסה למתחם המקדש או המנזר בו מצוי הגן,אך אני בספק אם היא מכוונת אל העצים עצמם. אם יש לך יותר פרטים אני יותר מאשמח לשמוע. נעם

נועם שלום

הקידה מסמלת את הקשר עם הטבע את התודה שלך לטבע שנתן לך להוסיף משהו או לקחת ממנו משהו לכן היא חשובה בעיני כאשר אתה שותל ומטפל בבונסאי כי באותו רגע אתה חלק מההרמוניה.

tanei 1

New member
לא מזלזל חלילה-אבל

נקווה שלא יהיה צורך להתעטף בגלימות נזירים בודהיסטים כדי לעסוק בבונסאי כאן בארץ. יום טוב לכלם -איתן

זכות גדולה היתה לך

זכות גדולה נפלה בחלקך להכיר ולדבר עם רפאל שמי לך בדרך בה התווה לך רפאל.

למעלה