הבונבון המטריף

דליה.ד

New member
הבונבון המטריף../images/Emo42.gif

טוב, חזרתי, לספר על הבונבון שלי, בן 5 , ושמתי שמש בנושא כי אני קוראת לו בכינוי חיבה "קרן" ולא כי יש לו קרניים, אלא הוא פשוט כמו קרן שמש מפזזת, שלא נחה לרגע. עם מליון נמשים וחן שלא נגמר, קסם של ממש! מוכשר וחכם ואני ממש חרדה לו כי הוא adhd מובהק ומאובחן (לא מקבל טיפול תרופתי...עדיין). הוא מקבל כרגע גננת שי"ח פעם בשבוע, ספורט טיפולי פעמיים בשבוע, פסיכוגרפיה פעם בשבוע, ומאיתנו ההורים הוא מקבל עיסויים (לפי הצעת הגננת שי"ח) וטונות של אהבה. אז כמו שאמרתי הוא מדאיג אותי כי יש לו תופעות שהולכות ומתעצמות מידי יום של "התקפי היפריות" הוא מתחיל לקפוץ לשיר לצחוק להשתולל וקשה להוציא אותו מזה. בנוסף לכל הצרות קשה וממש בלתי אפשרי לכעוס עליו כי הוא מדהים, כולם נשכבים מצחוק תוך שניות ממנו וחושבים שהוא פצצת אנרגיה מצחיקה ולא מבינים את החששות שלי... אני מחכה לביקור חוזר אצל הנוירולוג ובינתיים מחפשת איזה מענה, ניסיתי היום את ההולדינג, הוא התחיל לבכות ולהתפתל ואמר שאני אמא רעה ושהוא נוסע לאבא בחו"ל... (חוזר עוד 4 ימים יא מניייק!!). לבסוף השלמנו אבל אני מותשת כרגע ועוד יותר מוטרדת מהעתיד. עצות רבותי וגבירתי יתקבלו בברכה!!!

יקירה מספר דברים!

קודם כל בטוח שהוא יתנגד לאחיזה המכילה, וכאן בא תפקידך במרגיע חיצוני, עלייך להגיד לו רק דבר אחד - "אני עושה את זה בשביל לעזור לך להרגע" הוא יתפתל וישתולל ואחר כך ירגע, עם הזמן תראי שזמני ההשתוללות פוחתים והולכים, כמו כן נסי לעשות את זה בישיבה או שכיבה כדי שלא תחטפי מכה או תפלי, ותני לו לנצל את הרגע, לצרוח להשתולל להתפתל - בשופ פנים אל תרשי לו להכות אותך או משהו דומה (בני המתוק היה נושך אותי ומושך לי בשיער בהתחלה( והכי הכי חשוב - אל תעשי את זה ליד אנשים מפאת כבודו של הילד. קחי בחשבון שתוצאות האחיזה המכילה הן תהליך כמו בכל טיפול אחר. לגבי ההתפרצויות ה"היפריות" - לחמוד הפרטי שלי יש התפרצות היפרית קבועה בשעות הערב בדיוק לפני תחילת סדר הערב המאוד מאוד מובנה, הוא קופץ משתולל, שר וצורח מטיח את הראש בספה, בועט באויר ואף יורק, אני התרגלתי, לוקחת אותו אחר כך, מחבקת חזק חזק (פעם הייתי נאלצת באמת לבצע אחיזה), מרגישה שהוא נרגע פיזית ואנחנו מתחילים את ההכנות של הערב. אז זהו...זה מה יש אצלי. בטח גם לשאר החבר´ה יש מה לספר...
אפרת

הרהרנית

New member
טיפול משולש

יפה כתבת על בנך, עם כל כך הרבה אהבה, ישר התחברתי אלי עם בני, עם הקסם המלהיב שלו, יחד עם ההתקפים של עודף אנרגיות לכל הכיוונים, אני מציעה מה שעובד אצלנו, טיפול משולש, חושך, חיבוק חזק ודיבור רך, וככה זה עובד, הוא באטרף, אני כשכלו כל הקיצים, קוראת לטיפול משולש, סוגרת תריסים או אור, מחבקת אותו מאחור כך שאני קרובה לאוזן שלו, אני משתדלת שיהיה לנו נוח, אני ישובה, ותוך כדי אני או שרה לו, או מדברת אליו ומספרת לו על אהבהתי הרבה, בהתחלה זה היה לוקח לו 10 דקות להירגע, בתדירות של פעמיים בשבוע, עכשיו, אחרי שימוש עקבי שלי בשיטה, יש תדירות נמוכה , וזה נמשך 5 דקות או פחות. הוא אחר כך, לא כועס, נקי וזך, זהו בהצלחה, בני בן 9, ושמו אור, מלא כוכבים בעיניים.

הרהרנית - עצה מקסימה!!! ../images/Emo45.gif

בעצם מה שאת אומרת זה הפחתת הגרויים - מבחינת קשב, ראיה ופיזית...נפלא! כל הכבוד!
אפרת

העצות מעולות../images/Emo51.gif

אני אנסה ליישם את השיטות שהצעתן, תודה גם ששיתפתם אותי - כך אני לא מרגישה לבד בעולם ורק לבן שלי יש את הבעיה הזו. דרך אגב שמו אופז - והפירוש הוא: גוון של זהב, וגם שם של ארץ מקראית שם כרו זהב לבניית בית המקדש. וכשמו כן הוא ! אעדכן אתכן לגבי ההתקדמות. ושוב תודה! מדליה.

ציפורונת מתוקה!

אם תפרטי לגבי השיטה נוכל להגיב - שהרי יש שמות שונים לאותה שיטה - כמו שדלה קוראת לאחיזה מכילה "הולדינג". אגב יקירה - מה שלומך בימים אלו?

דליה.ד

New member
טיים אאוט והולדינג

טיים אאוט הוא מושג המגיע מהגישה הבהביוריסטית הנוגעת לעיצוב התנהגות. הטיים אאוט אומר שילד מפריע, משתולל, מכה או כל התנהגות לא מקובלת אחרת נשלח למקום שקט, נטול גירויים ולבדו. אבל יש כל מיני גירסאות לטיים אאוט, יש כאלה ששולחים את הילד להרגע במיטה לכמה דקות, יש כאלה ששולחים את הילד לחדרו, לשירותים, או לכל חדר אחר. גם זמן הטיים אאוט שונה מגרסה לגירסה. בשיטה המקורית שלך חדר נטול גירויים משתמשים בעיקר עם אוטיסטים ומפגרים (ואני לא מתכוונת ל"אופשיין"), אבל בהחלט ניתן להפעיל גירסה מרוככת בבית. ה"הולדינג" הוא אחיזת הילד בצורה מאוד מסויימת, מאחור כאשר כל הגוף שלנו תומך בגופו ואנחנו מחזיקים את הידיים שלו מוצלבות. שוב יש גירסאות שונות, בישיבה, בעמידה, עם אחיזת זרועות, בלי, עם רגליים אחוזות ובלי.. הכל בהתאם לחומרה ולמצב. נהוג בזמן ההולדינג לא לדבר ולתת לעוצמה הגופנית לומר בלי מלים : "מכיון שאתה לא מצליח לשלוט בעצמך אני עכשיו שולט במקומך" יש כאלה שאומרים זאת באופן מפורש. משך ההולדינג יכול גם להשתנות ממקרה למקרה. אפרת אהבתי את המונח העברי "אחיזה מכילה" אם כי זה מאוד פוליטיקלי קורקט, כי ההולדינג לפעמים אמור לגרום לילד אי נוחות אמיתית כי הוא כבול בידיים שלנו בכוח.

לגבי טיים אאוט...

יש לי בפירוש השגות, אני יכולה לתת דוגמא שוב - מהפשוש הפרטי שלי ופשושים של אחרים - שלילדים היפראקטיבים יש גם מערכת פחדים מאוד רצינית ולא תמיד גלויה לעין, במקרה של ילד כזה - כשאתה שולח אותו לבד לחדרו - התוצאה היא התפרעות, השתוללות ושבירת חפצים ולא בגלל המחאה על העונש כמו בגלל סערת הרגשות הנוצרת מהפחד. ובכלל - לי אישית יש קונוטציות רעות מאוד מהקטע הזה של לשלוח ילד לחדר או לפינה מבודדת, כי לפעמים אתה רוצה להרגיע אך מייצר מצב של ענישה. ודליה - כן "אחיזה מכילה" היא בפירוש נורא פוליטקלי קורקט או כמו שאחותי ההיפרתי נוטה לאמר: קוריטיקלי פולט.
אפרת

soulbird

New member
שלי אומרים אחיזה מכילה

זה מעלה אצלי קונוטציות של מחנק אי יכולת לזוז לי אישית עדיף "פסק זמן" time out / quiet time . מה פחות טראומאטי לילד? אגב עברתי את האיבחון היום . פשוט מתמתם ת´ שכל

דליה.ד

New member
נכון אפרת ../images/Emo22.gif

אני מסכימה איתך שטיים אאוט הוא לא פיתרון מתאים לכל הילדים, אני אישית לא נוקטת בו אלא רק שולחת אולי לדקה שתיים את הילד למיטתו ומייד מגיעה אחריו כי כמו שאמרת לפעמים יש התפרעות ובלגן. למזלי אופז הוא ילד שאינו שובר חפצים ובסך הכל הוא מאוד מצפוני ומבין כללים אם כי קשה לו להשתלט על ההיפריות. היום יצאתי רק איתו לקניות בבוקר, זה היה כמעט בלתי אפשרי להושיב אותו למדוד נעליים, וצילום הפספורט גבל בסיוט מכיון שלא הצליח שלא לזוז. במקרים כאלה את רואה את חוסר השקט בצורה בולטת מאוד. חיש קל החזרתי אותו לגן למרות שהיו לי עוד סידורים (זה היום החופשי שלי) - לא עשיתי אותם והם נדחו למצב בו אוכל לנסוע לבד לעיר (אני גרה בקיבוץ כידוע לכם ולנסוע עם ילד היפר רתום לכיסא בטיחות זו חוויה מרנינה!!!...).

חוויות מרנינות.....

דליה יקירה - מוכר לי מאוד! אני תולה את העניין בעודף גירויים - את צריכה לראות את הבן שלי בסופר!! כולם שומעים אותו צועק מהתלהבות "אמא - תקני לנו את הגבינה הזאת!! יש לה קופסה יפה! אמא - יוווו תראי כמה שוקולד!!! ותקני לי גם מאמא עוף שראינו בפרסומת!!!!" וכל הסופר מתפוצץ מצחוק ואני שופכת זיעה כמים רק בנסיון להשתלט עליו ועל העגלה ועל הבלגן... הפיתרון היה פשוט - לא לקחת אותו לסופר לעיתים קרובות...
פשוט להשתדל להימנע ממצבים שיש בהם עודף גירויים (עד כמה שניתן כמובן). אפרת.

אשלונית

New member
אז יש לי פתרון שגם הילד יאהב!

פשוט לוקחים אותו לחצי חינם או חביב או מה שזה לא יהייה שבאמת זול לא כמו סופר סנטר שאומרים אנחנו הכי זולים, או היפר נטו והם יקרנים בטירוף!. הקיצר הולכים למקום כזה, שנניח בחצי חינם המחירים באמת איזה חצי מחיר. ואז לא משנה מה הילד רוצה כמובן בגבול הרצון והטעם הטוב בכל זאת אפשר לעמוד בכל הבקשות שלו ולצאת בלי! חור בכיס, או לפחות קטן יותר מבסופר רגיל. לעומת זאת שאני חושבת על זה עכשיו יש לזה חסרון כי זה יפתח אצלו רצונות שלא תמיד אפשר לתת לו. אבל לשיקולך. ותודי שהרעיון נחמד!!!

למעלה