הבומרנג - תחילת מסע

Stilletto

New member
הבומרנג - תחילת מסע

היות וקיימת התעלמות מוחלטת מממצאי הוועדה הבין לאומית, אפשר והכלובים יפונו מ"האתר המדהים" שבו הם ממוקמים. (לשיפכו של נחל קקי) אבל !!! בגלל שאין כל אפשרות לגדל דגי ים בבריכות בצורה מסחרית והידע הציוד והצוותים כבר קיימים, יתכן מאד שמסע הבומרנג התחיל את דרכו. קשרי מסחר ההולכים ומסתעפים, קיימים מזה זמן בין הממלכה ההאשמית ובין כלובי הדגים. מה שהתחיל ביצוא קטן וניסיוני, הולך וגדל מחודש לחודש בעקבות הביקוש. וואקום ידידי, לא יהיה או אנחנו מגדלים והם קונים, או הם מגדלים ואנחנו קונים. אם יש לכם אשליות אם למשופמים ממזרח, יש יחס מועדף לירוק טבעי, על ירוק אמריקאי, נכונה לכם הפתעה. הירדנים מעוניינים מאד לגדל דגים בשטח הענק והבלתי מנוצל שקבלו במתנה מסעודיה. אני מציע לכל "החכמים" שמתעקשים לפנות את כלובי הדגים לשקול מחדש את החלטתם המטופשת. החוות תעבורנה 200 מטרים מזרחה על הידע הישראלי ומליוני הדולרים שהושקעו בו. כמות הכלובים תוכפל אם לא תשולש בעקבות פתיחה של שוק ענק (ארצות ערב) . השליטה במה שיקרה שם מבחינם איכות הסביבה תהיה שווה להפלצה בסופת רעמים... אגב, העברת הכלובים על תכולתם לצד הירדני תארך משהוא כמו 5 ימים. כיפאק היי, שוב ניצחנו בסגנון ישראלי ... סטיל

siviva

New member
YYY סטיל...

הכרזות מלחמתיות בעליל! למיטב ידיעתי - החוקים הקובעים לגבי מאגרי מים בינ"ל עדיין אינם חזקים מספיק כדי לקבוע אם ניתן לכונן במאגר המשותף לשתי מדינות פרוייקט שנאסר עליו באחת מהן. אמנם ישנן הגדרות חזקות מאוד על נושא התחרות החופשית וחופש המסחר מצד ה-WTO (ארגון הסחר הבינ"ל), אבל היו מקרים מעולם והארגון כבר אישר איסור קניית תוצרת ימית ממדינה מסויימת על בסיס נזק לטבע ולסביבה (כמו דיג שרימפסים מוגזם באזור הפיליפינים ועוד מקרים שפרטיהם לא נמצאים מולי כרגע). אם אתה מדבר על גידול במפרץ עצמו אבל בשטח הירדני, ישראל (אם תרצה) תוכל להטיל הגבלות שונות - בעיקר על המסחר בדגים שיגודלו שם. שלא לדבר על החמרת היחסים עם ירדן. אם אתה מדבר על שטח דרומי יותר אולי לא תהיה להם בעייה כ"כ גדולה עם זה. בסה"כ עיקר הזיהום לא יגיע לשמורה האילתית. אחרי הכל - מה לפוליטיקאים ולאיכות סביבה ירדנית/סורית/אחרת? זו סיבה לדאגה לי ולכמותי שלא משנה לנו איפה בדיוק נשפך הליכלוך לים- באילת, עקבה, או שאר ארצות ערב. הועדה הבינ"ל החליטה שאין להגביר את כמות המזהמים הנפלטים מהחוות לתוך המפרץ. בכלל זה גם בשטח ירדני. על החוות שאימצו את החלטות הוועדה בידיים מחבקות לקבל גם את ההמלצה הזו ולעמוד בה. נקודה אחרונה שהייתי רוצה להעלות היא נטייתך הטבעית להניח שלירדנים פחות חשובים איכות הסביבה וטיב השוניות באזורם, גם אם עשו טעויות בעבר. תראה לדוגמא את מצריים וחופי סיני שמפוקחים באופן שוטף היום מבחינת אזורי ונהלי צלילה, דיג ועוד. הרבה יותר ממה שנעשה באילת בימים שרמת פיתוחה היה ברמת הפיתוח של סיני. כן, גם הם 'משופמי מזרח'. הסיבה העיקרית להחלטת הועדה הממשלתית (למיטב ידיעתי) היא הרווח הכלכלי - שהינו חזק יותר בדמות ריף משגשג על פני חקלאות ימית משגשגת. אולי עם מספרים אין מה להתוכח. במיוחד כשהמספרים האלה הם כסף (ירוק או בשאר צבעים). המפרץ שווה יותר כסף בלי חוות דגים ועם סביבה איכותית. אולי החוות יאלצו לקבל זאת במקום למחות על טימטומם של אחרים.

Stilletto

New member
סיביבה כפרה

הוועדה הבינלאומית הוזמנה על ידי משרד האיכס הישראלי משרד החקלאות ומשרד התשתיות הישראלים. לא על ידי גוף בינלאומי. איני רואה מדוע לא יקראו הירדנים את הדוח כפי שנכתב ולא כפי שפורש, אם בכלל הדוח הזה מקובל מבחינה בינ"ל. החוות קיבלו את הדוח כלשונו כפי שכבר כתבת, אך כפי שאת בטח יודעת, הכוונה לאלץ את כלובי הדגים, לצאת בתוך 14 חודש ולא בצורה הדרגתית כפי שכתוב בדוח. הווה אומר, לא יהיה מספיק זמן למכון לחקר ימים ואגמים למצוא פתרון מדעי הולם על מנת לגדל דגי ים בבריכות בחוף. ובקשר לשכנינו, קיימת התענינות על בכל מה שקורה בגידול דניס. הם אינם חושבים שהדגים פוגעים בשוניות האלמוגים ולראיה, שונית האלמוגים שלהם פגועה פחות משלנו. הפוספטים מתעופפים ממש כמו אצלינו. שטפונות עמוסות טין וחרסית באים פעם או פעמיים בכל חורף, ההבדל העיקרי הוא שלהם רק 5% מכמות הצוללים שצוללים אצלינו. סטיל... נ.ב כמי שמכיר מקרוב, השונית האילתית מזמן איננה אטרקציה תיירותית .

siviva

New member
בוקר טוב יקירי..

הדו"ח סטיל, למרות שלא קוטל את חוות הדגים מכל וכל - הוא לא בדיוק חיובי. בטח לא לתעשייה שמעוניינת לגדול ולהתפתח ואני מניחה שחוות הדגים לא מעוניינות להשאר במקום. אני מניחה שגם הירדנים לא יהיו כ"כ מעוניינים בתעשייה שנאלצת לקפוא על שמריה בגלל הדו"ח שהחליט שכמות הדגים הנוכחית היא מקסימלית, בתנאי הגידול הנוכחיים. מה שאומר לי שגם אם יהיה שת"פ עם הירדנים - הוא יהיה בניגוד לדו"ח הבינ"ל כדי להגדיל את כמות הדגים והאופציות. בטח שאף גורם ירדני לא מחוייב לקבל עליו את הדו"ח אשר הוזמן על ידי הישראלים וכך גורל המפרץ עלול להיות בסכנה. מה שהתכוונתי אליו בסנריו 'התקרית הלאומית' התכוון לשימוש ומסחר בדגים שיגודלו (בעתיד ההזוי..) במים הירדנים. לא להחלטה על הקמת חוות שם, כן או לא. ירדני ממוצע לא היה מעדיף 100% צוללים??

Stilletto

New member
c-v-va ירדני ממוצע

מבין מה עושים 30,000 צלילות בשנה לריף באורך 500 מטר. 400-500 צלילות ביום בהשוואה לחוות הדגים? נו באמת...אפילו נהג גמלים עטוף עבאיה לא יאמין לחארטה הזאת. אגב, לא מדובר על גידול שת"פ בין ישראל לירדן, מדובר על גידול דניס בירדן. שם אפשר להגדיל את כמות הדגים פי כמה והיבול יעבור לארצות ערב, כך שחרם מסחרי ממש ידיר שינה מעינהם הטרוטות. סטיל...

roni250b

New member
אני חושב שלגדל דניס זה לא מספיק...

מה עם מושטים....קרפיונים....בורים..... ליצור בריכות מים מתוקים על היבשה.....כמו במישור חוף ים תיכון.... ולגדל דגי בריכות בריאים וטעימים...... רק תעזבו את הים בשקט.....!!!!!!!!!!ֱֱֱֱֱֱֱֱֱ

מדהל ה1

New member
הירדנים

אולי כשהירדנים יקראו את הדוח הם יקבלו אותו כלשונו לא יוסיפו זנב דג נוסף אבל לא יטרידו את חוות הדגים וכך יתאפשר לפתח את החוות לכוונים אחרים כמו למשל גידול אצות בסמוך לכלובים או כאתר צלילה או אולי אפילו כאתר דייג בחכות לכלוב נבחר כמו שיש בצפון הארץ

Stilletto

New member
250 רונים- אני מבין שהמלצתך באה

בעקבות מידע סודי שהגיע לידיך על הצלחות חסרות תקדים בנושא גידול דגי מים מתוקים. אבל לנו אין מים מתוקים והדגים המגודלים בבריכות ספוגים בתרופות וספונים בטפילים ושוחים באובדראפט. אגלה לך סוד, הדג המפורסם ביותר של אילת הוא...הדניסאם אתה לא מאמין לי, שאל את מוכרי הדגים ביציאה מהעיר. 2000 קילו לשבוע עוזבים את עירנו במיכלי קלקר על ידי תיירי פנים (אין אחרים) קרפיונים תאכל אתה כפרה, בגלל שאת התוכים, האריצ'לות, הדו פס, והגטרן כבר אכלת. דיג במפרץ שאתה כל כך דואג לו... מותר בכל צורה ואופן. "רק תעזבו את הים בשקט" קאלאק. סטיל...

roni250b

New member
סטיל..אתה קשקשן מחרחר ריב....

מה היית עושה לולא הפורום............כ - ל - ו - ם ...... אל דאגה....אני עוזב אתכם לריב עם עצמכם.....תהנו...

למעלה