הבודהיזם- הדוניסטי?

קרמפה

New member
הבודהיזם- הדוניסטי?

התפתח ויכוח מעניין, וגם נראה לי שטיפה אמוציונלי בפורום פציפיזם. אני אשמח אם בקיאים ממני ברעיון הבודהיסטי יביעו גם את דעתם.

שלום קרמפה

לכבוד הוא לפגוש אותך פה (עכשיו עלה לי רעיון - לבדוק אם הניק "דלאי לאמה" תפוס). דיון טיפה אמוציונלי - גם לי נראה. לא קראתי הכל לפרטי פרטים, אבל אנסה לומר את דעתי על שתי השאלות הרלוונטיות (פציפיזם והדוניזם): לגבי הדוניזם - אם נגדיר את ההדוניזם כנהייה אחר הנאות החושים, הרי שהבודהיזם הוא ההפך מזה. זה לא שהבודהיזם דוגל בדיכוי הנאות החושים, פשוט התפיסה הבודהיסטית גורסת שההנאה שלנו חולפת ורוויה בעצמה בסבל, ולכן לא שווה לטרוח בשבילה יותר מדי. מצד שני, אין סיבה מיוחדת להמנע מהן, אלא אם כן ההנאות הללו מפריעות לנו ברמות גבוהות יותר. לגבי פציפיזם - בעיקרון יש בבודהיזם את התפיסה שאומרת שעדיף למות מלהרוג. אבל, יש מקרים שבהם לא רק חייך-שלך בידיך. לפעמים אם לא תהרוג אדם אחד, תהיה אחראי למותם של רבים אחרים. במקרה כזה (לפחות בזרמים מסוימים של הבודהיזם ובהם הבודהיזם הטיבטי) הריגת האדם האחד תהיה הפתרון המועדף, מתוך הבנה שזו אכן הריגה, ויש לה את תוצאותיה שלה.

קרמפה

New member
תודה אישה ממאדים

תאמינו לי, איזה כיף להיכנס לפורום הזה ולהתרווח, אחרי עוד ביקור בפורום אחר ודיון שיצא משליטה. הפורום הכי "מאוזן" ברשת.

הפורום פה? מאוזן?

אילו ביקרת כאן רק לפני ימים מספר, או בתקופות אחרות, לא היית מתרווח כל כך. ואולי כן. מי יודע? דרך אגב הווי ידוע לך שיש שני קארמפות. מי מהם אתה?

קרמפה

New member
שניים?!

אני מכיר אחד, נדמה לי שהוא יושב במקדש בקטמנדו. מי השני? האמת שהייתי עד לכמה ויכוחים סוערים פה בפורום, היה עוד אחד? אני מיד ניגש לספק את יצר המציצנות שלי.

אם כך...

שלנו הוא הרביעי
בני שבט השארפה טוענים שגם להם נולד קארמפה, וכשהייתי בהודו לאמה משושלת הנינגמה טען שהקארמפה יופיע בחמישה גופים שונים פחות או יותר באותו הזמן. שניים כבר יש, שלישי כנראה שגם כן ועוד שניים בדרך אבל עדיין (למיטב ידיעתי היום) עדיין לא הופיעו

קמהדנו

New member
קרמפה, כה שמח שמצאתיך!../images/Emo140.gif

דיון שיצא משליטה בפורום פציפיזם? המממ.. הכל יחסי כנראה
מעניין מה קורה כשהם שומרים על שלוותם! בקשר לשאלתך המקורית אם בהגדרת ההדוניזם מדובר ברדיפה אחרי הנאות, הרי שהבודהיזם אינו כזה. אם מדובר בתפיסה כללית האומרת שהאדם רק רוצה שיהיה לו טוב בחיים, הרי שהבודהיזם מכוון לשחרור מסבל ובכך אכן יהיה טוב בחיים. יש גם הנושא שכבר הוזכר - השאיפה לשחרור מסבל של כל אחד עשויה לטמון בחובה רדיפה פחות גלויה אחר אותו אושר מובטח שהוא הנאה מרובה. לכן, בודהיזם אולי לא הדוניסטי, אבל בודהיסטים יכולים להיות כאלה, כל אדם ועולמו הפנימי

תראה ../images/Emo13.gif

אם בן שיחך מכליל במילה "הדוניזם" את המילה אושר, אזי הבודהיזם אכן "הדוניסטי"
. אם אושר אינו כלול במילה הדוניזם, אזי הבודהיזם אינו הדוניסטי. בכל זה שאלה של הגדרה. אם ממש תרצה לרדת לשורש העניין מבחינה פילולוגית ואטימולוגית, יהיה צורך בפתיחת מילון

לאחר בדיקה קצרה מצאתי שהדוניזם מוגדר

בפילוסופיה דווקא. אם תהיה מעוניין תוכל להתחיל את הבדיקה בעצמך כאן.

נהראש

New member
לא מדוייק

למיטב הכרתי אין "בבודהיזם" שום מרכיב הדונסטי (סיפוק תחושות ליצירת עונג שהוא הטוב) כולל נושא האושר. ההולכים בדרך הדארמה אינם מחפשים אחר אושר, אלא אחר שחרור מן הסבל. הנירוונה- בין פרושיה : חידלון, שחרור מן הסבל, העדר התנייה, מציאות מוחלטת, אינה עוסקת באושר.

הדוניזם כפי שמוגדר בפילוסופיה המערבית

גם לדעתי אינו קיים בבודהיזם, אולם אושר? אני חושב שאתה טועה.

האם באופן הפשוט והמיידי ביותר,

אינך חש אושר לאחר שהשתחררת מסבל כלשהו? ובצורה אחת, האם שחרור מסבל אינו האושר בעצמו?

אינקה

New member
התשובה לשאלתך היא לא

תחושת רווחה לאחר שחרור מסבל אינה אושר אלא הנאה זמנית שנגרמת משחרור אנרגיה ששועבדה לסבל. יחס שגוי אל אותה האנרגיה יוביל לסבל חדש שאחריו אולי גם תחושת הנאה חדשה וחוזר חלילה. זוהי הסמסרה.

אינקה

New member
אתה מתייחס לאושר כתופעה דואלית

שהיפוכה הוא סבל. מכיוון שכך, אין לאושר שלך ולא כלום עם האושר הבלתי דואלי שהוא במילותיו של בארס החומר ממנו מורכב היקום.

למעלה