הבוגד

הבוגד

מסתבר ששלומי אמוני ארץ ישראל שמו להם למטרה את הרב אבינר, שהוא בעיניהם בוגד חמור מאז שפסק נגד סרוב פקודה של חיילי צה"ל. האתר הזה (לעניות דעתי תועבה אמיתית) ממחיש את הסערה בביצה הדתית-לאומנית.

יוסי ר1

Active member
קראתי והשתוממתי. האם המסמכים שם

מפוברקים? הרב אבינר מוציא בשותפות עלונים עם הרב אליהו, ואין פרץ ואין צווחה ביניהם, ועל פי המכתב שבאתר הסיפורים הללו הם בני שנתיים לפחות! יצויין, שהרב אבינר נחשב לאחד מהדמויות היותר מוסכמות בפסיקותיו, הגם שבאמת בתקופת ההתנתקות נמתחה עליו ביקורת, על שנע מקיצוניות ימנית לעמימות היכן שהוא בתחום הפרווה.

יוסי ר1

Active member
אני לא הדובר של הרב אבינר,

וגם איני סבור שהוא אישיות שצריכה הוכחה לגדולתה. עם זאת, קראתי מעט מהחומר שם בעיון, בתחום בו אני מכיר מידע אישי. יש שם הכפשות לגבי אישיותו, וחוסר הצניעות שכביכול הוא נוהג בה, ויחסיו העכורים עם אשתו וכו'. אכן, אנטישמיות מהסוג היותר גרוע, זו המצטדקת כי טובת הציבור לנגד עיניה. יצא לי לשהות תקופה ממושכת בקיבוץ לביא בזמן שהוא כיהן כרב היישוב, ולמדתי להכיר מקרוב את ארחות חייו. צניעות ביתו עוררה בנו השתאות, בית שממעיט במותרות ובקישוט, מלבד תמונת הרב קוק זצ"ל בבחינת והיו עיניך רואות את מוריך. מאשימים אותו בכל מיני אמירות מגונות, דברים שמעולם לא שמענו בהרצאותיו. הרב אבינר הוא איש העולם הגדול, ומצוי בשיג ושיח הרווח ברחוב, וייתכן שהיו אמירות שמקורן בהומור שנון, שהמלעיזים בחרו לראותן ברוח רעה. הכותבים מרבים להשתמש בביטויים כגון "ידוע לנו" או "בידינו הוכחות" או "בידינו כמה עדויות", אבל מייד מסייגים שלא יביאו את 'עדותם' מפאת כבוד הציבור. נכון, יש חילוקי דעות בין אנשי דת, והרב אבינר עצמו פרסם בזמנו הסבר מקיף בעניין חילוקי דעות בין חכמים ושרבים ידע (לא בנושא האמור). אבל הדברים המובאים באתר, מסריחים מאנטישמיות מרושעת.

זו הסיבה שהבאתי אותם,

כי הזרם שעומד מאחורי האתר הזה, ודומיו, מציג עצמו כמצפוני והמוסרי ביותר ביהדות...

אלי ו.

New member
לא הייתי קורא לזה זרם

לא כל כמה אידיוטים שפותחים אתר אינטרנט מהווים "זרם". אחד מהדברים היפים שהאינטרנט עושה זה "לשטח את מגרש המשחקים" (תום פרידמן אפילו כתב על זה ספר) כל נער עם דוכן למכירת חולצות טריקו מצויירות יכול לבנות אתר אינטרנט מפואר שיגרום לו להראות כמו רשת בינלאומית. בה במידה, כמה אנשים משועממים יכולים לפתוח אתר אינטרנט עם השמצות כשכל מה שעומד מאחריהם זה השעמום שלהם.

ממש לא - מנהיגות יהודית

ואנשי כהנא הם קבוצה לא מבוטלת במדינת ישראל, ואלה הציבו את אבינר כמטרה מאחר ו"מתינותו" כביכול היא לצנינים בעיניהם

יוסי ר1

Active member
חולארות יש בכל מגזר ומגזר.

יש רק לקוות שמעט הטומאה תתבטל בשישים, ולא תהפוך לדומיננטית, כשאור שבעיסה. אני לא מכיר את הזרם שעומד מאחרי, ואין לי גם עניין להתגלגל איתם ברפש ולחקור כל משפט שלהם. היה רק חשוב לי להגיד את דברי כאדם דתי שחש נפגע מכך שיש בפרסום מטעה זה משום פגיעה באשיות מוערכת על הציבור עליו אני נמנה, ואני מאמין שמוערך גם על ציבור נרחב שאינו דתי.

אטיוד5

Active member
שאלת תם

אם הם קוראים שלא להשמע לפסיקותיו, הרי שהם שוללים ממנו למעשה את תוארו. ואם כך, מדוע הם ממשיכים לקרוא לו "הרב"?

אנטישמים!

התמונות שם מזכירות לי את הגרועים-שבעיתוני-אתם-יודעים-איזו-תקופה. מראים יהודי סטריאוטיפי, עם זקן, עם כיפה שחורה, עם אף מעוקל. לא מתביישים. מעניין שכשלי יש ויכוח עם דתיים אז צועקים עלי שאני גזען.

דגגדול

New member
או שמתנחלים עבריים אינם תרבותיים

לעמתם מתנחלים ערביים כן תרבותיים...

למעלה