הבובה

• פותח הנושא zogu
  • פורסם בתאריך

zogu

New member
הבובה

אני חייבת לשתף אתכם בחוויה מרגשת שחוויתי שלשום, ועדיין לא התאוששתי מההלם שאחז בנו בכולנו. בטלויזיה, בערב יום השואה הקרינו סרט- "מכתבים לג'רטה". פתאום, לא יודעת למה, לקחתי את הבובה האישית של אימי, בובה שהזכירה לי את הבובה בסרט. זאת בובה שאימי הביאה איתה מחוץ לארץ כשעלתה ארצה. ישבנו בסלון כולנו, וצפינו בריכוז ובשקט רב, והבובה מונחת על ברכיי. תוך כדי, התחלתי להסתכל על הבובה, הפשטתי אותה מבגדיה ובחנתי אותה מכל הכיוונים. פתאום, לא ברור לי למה, ראיתי שהיא לא שלמה. התחלתי לבדוק את הסדק מקרוב, ואני שמה לב שמשהו תקוע לה בפנים. לקחתי פינצטה, וניסיתי בזהירות לפתוח את הסדק ולראות מה תקוע שם... בתי אומרת לי- תגידי את שפוייה? זאת הבובה הכי חשובה לך כאן בבית, מה את מקלקלת? לאף אחד מאיתנו את לא נותנת לגעת בה, להתקרב אליה- ל"סמרטוטה" הזאת.. ואני אומרת לה, יש כאן משהו! מפה לשם, הרחבנו מעט את הסדק- והנה אנחנו רואים טבעת יהלום. טבעת דקה, מזהב. והיהלום נורא מיוחד. לא גדול , אבל מיוחד. חשבתי שאני מתפלצת!!! (לדעתי - אימי לא ידעה על קיומה!-אני משוכנעת בזה) עכשיו שתבינו, אימי- כך מסתבר לי , תוך כדי ברור השורשים שלי, יצאה מסלובקיה ,ממש בדקה ה-99 . שבועיים אחרי שהגיעה לארץ, מסתבר שכל הבנות שאותם הדריכה ב"מכבי- הצעיר",ולא הספיקו לעלוץ על האונייה לארץ, נשלחו למוות בטרנספר הראשון! זאת עדות שקיבלתי, מאחת הבנות שהייתה חניכה של אימי, שמצאתי אותה מפרסום מודעת חיפוש, מעל גבי העיתון של התאחדות יוצאי סלובקיה, בארץ. אותה גברת (כבר לא צעירה), מספרת לי בין כל שאר הדברים על אימי ועל חייה סיפרה גם- שכפי הנראה אימי ידעה זאת, והיה לה כל כך קשה עם זה, שכל חייה לא הייתה מסוגלת לדבר ולספר על חוץ לארץ, ועל משפחתה וכו'. וזאת גם אולי אחת הסיבות - שלא ידענו על חייה מאום. לא על קרובי משפחה , ולא אחד גדול- בכלל.

וינונה

New member
../images/Emo23.gif וואי!! וואי!! וואיי!!! ../images/Emo23.gif

מצמרר. גם אני ראיתי את הסרט והזדהתי מאד עם האישה שהבובה היא משענתה לאורך חייה...

שרי סילבר

Active member
וואו../images/Emo70.gif זה מסוג הסיפורים ששומעים ברדיו או רואים בטלויזיה. ופתאום אצלנו כאן בפורום, אין מילים!!!

הדס ח

New member
איזה סיפור מרגש...

צמרמורת אחזה בי כשקראתי את הסיפור שלך..... אני מבינה שכמו רבים מאיתנו אין לך כבר את מי לשאול.... הדס

מדהים ומצמרר../images/Emo70.gif

אני מנסה לדמיין אותך ברגע הגילוי. אני מניח שהיית על סף התפלצות. ובכלל, zogu, בזמן האחרון את על הגל הנכון. אני מקווה שתמישי כך ושים הגילויים שלך ימשיך לסעור
ארנון

wow1

New member
זוג מיר, זוגו, את חולמת או כותבת

בהקיץ את הסיפורים המופלאים הללו. מדהים. איל.

מותח יותר מכל ספר בלשי

רק בחיים דברים מדהימים כאלה קורים,הלואי על כולנו. שלך חנה גונן

מותח יותר מכל ספר בלשי

רק בחיים דברים מדהימים כאלה קורים,הלואי על כולנו. שלך חנה גונן

למעלה