הבובה- פרק אחרון

• פותח הנושא zogu
  • פורסם בתאריך

zogu

New member
הבובה- פרק אחרון

אני מצרפת את התמונה של הבובה. (למי שעוד זוכר במה מדובר). בשבוע הבא היא תועבר ל"יד ושם", למוזיאון- כתרומה וכהנצחה למשפחת זינגר משפחתה של אימי ז"ל מסלובקיה- ברטיסלבה.

zogu

New member
ועוד אחד לשם בטחון- הבובה

לידיעתכם: הראש, כפות הידיים, וכפות הרגליים- הן מפורצלן, כל השאר עשוי בד מרופט ודהוי. על זה שנאמר: "אל תסתכל בקנקן- אלא מה שיש בו...."

כוכה

New member
../images/Emo91.gifלפני שאת מעבירה להם

חתמי איתם על נוסח מדוייק אשר ייכתב היכן שתוצג הבובה. במידה והם אינם מבטיחים שתוצג, אלא רק תיגנז - תני למישהו אחר שיבטחי תצוגה נאותה וכיתוב לפי רצונך!!!!

zogu

New member
על נוסח וכיתוב - ב"יד ושם"

שוחחתי על עניין הבובה עם אוצרת התערוכה- יהודית, נשמעה אמינה. (מיד שלחה אליי עיתונאית של יד ושם- שרצתה רעיון וכתבה- דחיתי אותה על הסף.....). יהודית, טוענת שאין אפשרות ליותר מדי בקשות מיוחדות, אולם הובטח למצוא נוסח שיתאים לרוח הדברים.... הרצון שלנו הוא בשורה התחתונה- להנציח את משפחת זינגר ובלאו (משפחתה של סבתי-יוהאנה), משפחתה הגדולה של אימי, שניספתה בשואה. נראה לנו שיהיה נכון להעביר את הבובה, (פתאום זה קיבל משמעות חזקה במיוחד... והאמת- נראה לי גם קשה יותר להיפרד מכך...)למקומה הטבעי- יד ושם! עם כל הקושי שיש בכך.... זאת תהיה האנדרטה לזכרם. כוכה, יש לך הצעות קונקרטיות במיוחד? או כל אחד אחר בפורום- מוזמנים לחוות דעה. אשמח לשמוע את דעתכם, חבר'ה...

עב

New member
משהו כללי שלמדתי במוזיאונים

עפי"ר למוזיאונים הגדולים (ויד ושם גדול במושגים ישראלים) יש תצוגת קבע בה נמצא חלק זעיר מהמלאי. במוזיאונים לאומנות (וזה לא יד ושם) יש תורמים שמחייבים את המוזיאון להציג את היצירה שהם תרמו X שבועות או חודשים בשנה ואפילו מתמקחים על המיקום. לפעמים המוזיאונים עורכים תערוכות נושאיות ואז מציגים פריטים מהמלאי. לפעמים משאילים פריטים למוזיאונים אחרים באופן זמני. בקיצור, רוב המלאי נמצא במחסנים וזה טבעי לגמרי. מה שאת צריכה לוודא: 1. שהתנאים במחסן טובים לשימור הפריט (מבחינת אור, לחות, אבק וכיו"ב) ואף ישפץ אותו במקרה הצורך. 2. שהמוזיאון יקפיד על שמירת הסיפור של הפריט ועל שם התורמים. 3. שהמוזיאון לא יעשה שימוש מסחרי/עסקי חלילה בפריט, כמו מכירתו (קשה לי להאמין שיש כזה דבר ביד ושם) 4. שהפריט יקוטלג. לפעמים הקטלוג לוקח הרבה זמן, תשאלי מתי זה יקרה ותבקשי את הכרטיס הקטלוגי כדי לוודא שהוא באמת נכנס למלאי. בדקת האם יש ליד ושם טופס סטנדרטי כלשהו המיועד לתורמים?

zogu

New member
על תצוגות במוזיאונים, ועל יד ושם

הוהטח לי- שיש קישורים לדפי העד שמולאו ע"י אבי/ ועל ידי- משמע יחברו בן הדפים. נכון- לא כל הזמן מציגים את הדברים, יש תחלופה. הבובה לא תוצג כקבע- אולם כרגע יש ביד ושם תצוגה של משחקים וצעצועים של ילדים מהשואה. התערוכה חדשה יחסית... יש גם תערוכות "נעות"/השאלות, היא אמרה לי- שיש אפשרות שהחפצים מועברים למוזיאונים בעולם- ארה"ב למשל- כהשאלה, ואח"כ חוזרות לארץ ליד ושם. בקיצור- הכל פתוח...

וינונה

New member
ולמה שלא תשאילי את הבובה לתצוגות

ספציפיות ובשאר הזמן תהני ממנה את?

א77

New member
כשאנחנו מבקרים במוזיאונים

אנו יוצאים מלאי חוויות. ובפרט כשמדובר במוזיאונים כיד ושם. אלא שאני משוכנע שבמוזיאונים מהסוג הזה, רוב הדברים אינם מוצגים, אלא מאוחסנים, ומקווה שמקוטלגים. הייתי פעם במחסן אין סוף של ספרייה ענקית. יארך להם שנים לקטלג את מה שיש להם במחסנים. לכן, צריך לשקול היטב מה אמור להיות עם הבובה הזו. זה תלוי גם באדם שברשותו הפריט, יש אשר יעדיף להציג את זה אצלו לכל אורח. ולהתרפק על העבר ועל זכרון הקדושים שנהרגו. ויש שיעדיפו לעשות זאת באמצעות המוזיאון. זה נושא מאד פתוח. אני למשל לא אעביר שום דבר מקורי. אוליי רק לכשאזדקן.

טילי2

New member
יש פריטים שכדאי שישארו ברשות המשפחה

במקום שישמרו במוזיאון. אם לפריט אין ערך לאומי, אלא ערך רגשי, האם לא עדיף שיעבור במשפחה ולא יושמר באיזה מגירה במוזיאון?

למעלה