הבה נתחכמה לו

הבה נתחכמה לו

חברים, יש לי סטארטאפ אדיררר. כידוע החרדים מתגברים בימים הללו באהבת חינם כדי לתקן את עוון שנאת חינם שבגינם נחרב הבית, ואני די חושש שמרוב אהבת חינם זה עוד עלול לקרות ובית המקדש יבנה, ואז מה? אנחנו נהיה בשבר רציני כי לא נספיק לעשות תשובה לפני. הרעיון שלי הוא פשוט מאוד, נעשה להיפך ונשנא בחינם, ואז המשיח לא יגיע, ונוכל להמשיך להתהולל כאוות נפשינו. לכן, אם בימים אלו אני פוגע במישהוא נא לסלוח לי כי זו עבירה לשמה, וחזקה עליי שאין כוונתי לפגוע בחבר אלא למנוע מהחמור הלבן לעשות את הדרך מרומא לירושלים בחום הלוהט של הקיץ, לא עדיף אביב?

עם השנאה הם דווקא מסתדרים

יש למישהו מושג כמה חזיתות פתוחות יש לחרדים ברגע זה? מהזכרון עולה לי רק מהחודש האחרון: אלקטרה, דיסקונט, בית משפט, יפו, ברזילי, סתם הפגנות בירושלים שאף אחד לא זוכר למה הם התחילו, ועוד לא דיברנו על הפנימיות בין חסידויות, ישיבות, הכשרים .... אתה יכול לחזור בך, כל האהבת חינם שלך לא תיגבר על זה, לפחות לא בקיץ 2010....

רקפת81

New member
זכור לי

שבשביל להיגאל צריך שכל ישראל ישמרו 2 שבתות רצוף. כל עוד אנחנו פה בפורום דואגים לשרשורי ה"שבת שלום" אין מה לדאוג..

דוקא בשבועות האחרונים היה רפיון בשירשורי שב"ש

מכאן קריאה לעם ה' חזקו ונתחזקה לחזק את שירושרי שב"ש כבראשונה.

מתבי6

New member
הגעתי למסקנה

כולם פה מאמינים! לא שיש עם זה בעיה אבל תמיד כל אחד מתהדר באמונתו שאינה קיימת ופתאום משיח ברקע והוא מלחיץ את כולם עד שמחפשים פתרונות איך הוא לא יגיע. תגידו ברצינות, גם אם היה כזה דבר משיח, הוא לא התייאש מזמן מלהגיע?

אגס 10

New member
לדעתי אתה גורם ממש לקירוב הגאולה

לפי מה שאני רואה הדת דווקא אוהבת שנאות ומריבות שהלא כולה בנויה על זה... אז אני חושב שדווקא להיפך,כמה שתרבה אהבת חינם תרחיק את הגאולה כמה שתרבה שנאת חינם תקרב את הגאולה... תיזהר,עם שנאת החינם שלך אתה עוד תהיה המשיח בעצמו...

עץ שתול

New member
../images/Emo67.gifזהירות!!!../images/Emo18.gif

אני נורא פוחד להפגע בחודש אב!!! כידוע חודש זה הוא מזל רע לישראל, וכמובא במקורות לא מכים בימים אלו את התלמידים, ולא קובעים בחודש זה דין, ועד כל מיני דברים העלולים להעמיד את האדם בסכנה, עדיף לא להכנס לזה, כך שהעצה הזו עוד עלולה להמיט עלינו חלילה אסון!!!!

סוג ב

New member
הכל קרה לי היום!!! יותר גרוע כבר לא יהיה|מזיע

אם אני אספר להורים שלי, אבא שלי יגיד שזה סימן בשבילי... מצד שני, אני חייבת לספר להם. לא יודעת איך לעשות את זה ולהמנע מהשיחה על תשעת הימים...

תגידי לאבא שלך שזה בכלל אונאת דברים שאסור

בבא מציעא דף נח עמוד ב' ת"ר (ויקרא כה, יז) לא תונו איש את עמיתו באונאת דברים הכתוב מדבר אתה אומר באונאת דברים או אינו אלא באונאת ממון כשהוא אומר (ויקרא כה, יד) וכי תמכרו ממכר לעמיתך או קנה מיד עמיתך הרי אונאת ממון אמור הא מה אני מקיים (ויקרא כה, יז) לא תונו איש את עמיתו באונאת דברים הא כיצד אם היה בעל תשובה אל יאמר לו זכור מעשיך הראשונים אם היה בן גרים אל יאמר לו זכור מעשה אבותיך אם היה גר ובא ללמוד תורה אל יאמר לו פה שאכל נבילות וטריפות שקצים ורמשים בא ללמוד תורה שנאמרה מפי הגבורה אם היו יסורין באין עליו אם היו חלאים באין עליו או שהיה מקבר את בניו אל יאמר לו כדרך שאמרו לו חביריו לאיוב (איוב ד, ו) הלא יראתך כסלתך תקותך ותום דרכיך זכר נא מי הוא נקי אבד אם היו חמרים מבקשין תבואה ממנו לא יאמר להם לכו אצל פלוני שהוא מוכר תבואה ויודע בו שלא מכר מעולם כמובן שהדוגמא היא בגמרא היא קיצונית אך זה נכון לכל סוג של צער ויסורין (זה איסור תורה לכל דבר). הערה למדנית, אל תתפתי לקשר את העניין של יסורים לבעל תשובה או גר שנאמר לפני כן, כי זה ממש לא קשור בדיוק כמו שההמשך עם החמרים והחיטיםלא קשור.

סוג ב

New member
תודה לכולם על הדאגה..

אולי תקראו על זה יום אחד בבלוג...
סנדר, למה אתה עושה לי את זה? לא הבנתי כלום וחבל כי טרחת. אפשר עברית בבקשה?

אביך יודע ספר?

אם כן מספיק שתאמרי לו שזה אונאת דברים לומר לאדם שקורים לו דברים רעים בגלל חטאיו. די הזנחת את הבלוג שלך לאחרונה, חבל.

למעלה