אתה אולי צודק, איליה
אבל כשכמעט כל השירים באירוויזיון הם באנגלית, זה כבר משאיר הרבה פחות סיכוי לשירים בשפות אחרות. כשכל המדינות שרו בשפת האם ורק בריטניה, אירלנד ומלטה שרה באנגלית, היה סיכוי רב יותר לשירים שאינם באנגלית. חוץ מזה, אני בעצמי אמרתי, ששירים לא באנגלית יכולים להגיע למקומות גבוהים מאוד. אני ציינתי את צרפת, ספרד וגרמניה מהאירוויזיון האחרון שכולם התברגו בעשירייה הראשונה. לכן גם לישראל יש סיכוי טוב להגיע לאחד המקומות הראשונים, בתנאי שיהיה לה שיר מוצלח והופעה מקצועית. מי שמכיר אותי יודע שאני המתנגדת הכי חריפה של חופש השפה ולא הייתי מוכנה לעולם שישראל תשיר שיר שכולו באנגלית. אני גם תמיד טוענת, שמייחסים לאנגלית חשיבות מוגזמת, וששירים שאינם באנגלית בהחלט יכולים להגיע למקום גבוה. אבל כדי להגיע ממש למקום הראשון(ולא לשני או לשלישי), צריך שהשיר יהיה קונצנזוס במידה מסויימת. שירים שאינם באנגלית, שירים בסגנון אתני או שירים מודרניים מדי לא יוכלו כנראה לזכות. לפי דעתי ליוון היה מגיע לזכות השנה, אבל בגלל שהשיר היה "אתני" מדי, הוא הגיע רק למקום שלישי ולא זכה. אותו דבר לגבי Reise nach Jerusalem. שירים מודרניים מדי לא זוכים אף פעם ואפילו נכשלים. לינדה מהולנד 2000 הייתה אחת המועמדות החזקות לזכייה אבל באירוויזיון היא הגיע למקום בינוני מאוד, מפני שהשיר היה מודרני וסתמי עבור חלק גדול מצופי האירוויזיון. שירים לא באנגלית יכולים מאוד מאוד להצליח, אבל הם לא יזכו כנראה, מפני שהם לא תואמים את הקונצנזוס. אבל מי יודע? ייתכן שלצופים בבית לאט לאט יימאס מכל האנגלית הזו, והם יעדיפו שיר בספרדית, צרפתית או אפילו עברית. ברור, שככל שיותר שירים באירוויזיון יהיו באנגלית, זה כבר לא יהיה יתרון לשיר באנגלית אלא אפילו חיסרון.