הבה נדוּנַה..

TkTk

New member
הבה נדוּנַה..../images/Emo103.gif

בדיסק האחרון של סאב והצל,´האור והצל´, אפשר למצוא לא מעט שילוב של מוסיקה ומקצבים בעלי אופי מזרחי. ´אני יכול´,´בילאדי´,ואולי גם ´תני לי´ בעל המקצב המזרחי-משהו, מהווים לכך דוגמא. ובכן - מה דעתכם על כך? שילובה של המוסיקה המזרחית בראפ הישראלי?? טוב?רע?נחמד? משפיע על השירים באופו משמעותי?לא כ"כ משמעותי? מה זה תורם,ומה זה גורע? מה מטרת העניין? חוו דעתכם.

ShadowiT

New member
נסבל.. בקושי

את השיר "אני יכול" אני יכולה עוד לסבול, אבל גם את הפזמון אני לא אוהבת. את השיר בילאדי משום מה אני פשוט שונאת... תמיד מדלגת עליו. נראה לי פיתחת אלגריה נגד שירים מזרחים

ShadowGirl

New member
דווקא לדעתי

בילאדי הוא בין אחד השירים החזקים בשיר יש בו המון ניגודים ומילים חזקות

ShadowiT

New member
המילים באמת יפות, אני מדברת על

סגנון השיר והקצב... זה מה שאני לא אוהבת. כל השירים המזרחים ששמעתי עד היום נשמעו כאילו בוכים בהם. גם בפיזמון של אני יכול, שרק רון שובל שר זה נשמע כאילו הוא בוכה למרות שהוא שר על משהו שלא קשור לעצב. בקיצור אני פשוט לא אוהבת את הקצב

rockninja

New member
גם אני אותו דבר בדיוק

מוסיקה מזרחית זה גועל נפש... לא לקלקל ראפ ע"י שילוב שלה!

ShadowGirl

New member
אני חושבת....ש....

זה יפה מאוד וזה יכול להיות גם טוב וגם רע מצד אחת אנחנו רוצים לשמוע היפ הופ ולא מזרחית ומצד שני צריך קצת גיוון לא? ולדעתי אם יש אנשים שלא אוהבים היפ הופ (יש כאלו בלי שכל מה לעשות חחח) והם שומעים בוא נגיד את אני יכול הם גם מתחילים לשמוע קצת היפ הופ וזה מגדיל את אחוזי השמיעה של סאב והצל טוב דיי בלבולים דעתי הסופית: זה טוב כל עוד זה לא בהגזמה. מגוון קצת לאוזנים וזהו. אבל כמו שאני תמיד אומרת יותר מידי זה לא טוב אז אני מקווה שהם לא יעשו עוד שילובי מזרחית עד לדיסק הבא! :)

אני אישית לא מתה על זה...

אבל תלוי איך עושים את זה. כשזה מגיע עם רון שובל(מלך הערסים..
), כמו ב´אני יכול´ והופך את השיר לממוסחר וזול- זה רע. אמנם השיר דיי טוב. אבל לשמוע את רון שובל מסלסל "סאבלימינאואואול" בסוף השיר, בי אישית, מעביר חלחלה. וגרוע מזה- כשאני שומעת את הערסים באיזור שלי משמיעים את השיר בקולי קולות
(כשהוא צרוב, כמובן.) כאילו, אולי זה פותח את סאב לקהל חדש, ומכניס קצת גיוון בשירים.. אבל, קשה לי להבין למה סאב רוצה כ"כ להפתח בפני הקהל של רון שובל.. כשבואו נודה בזה- הוא מורכב ברובו, מערסים, שיצרבו תדיסקים שלו, ובכמויות. אבל ´בילאדי´, זה כבר משהו אחר... השיר הרבה פחות ממוסחר, ויש בו הרבה פחות אגו-טריפ (אם בכלל), השילוב של המזרחית רק מוסיף לאתניות של השיר, שמדבר על האדמה שלנו... וד"א- המילים בפזמון הם לא בערבית, אלא בערמית. (שממנה נוצרו גם הערבית וגם העיברית) אני לא יודעת מ בדיוק הקהל של אלמליח, אבל עובדה שאת השיר הזה אני לא שומעת בקולי קולות ממכוניות של ערסים... ולסיכום- אני לא אוהבת את מה שסאב עשה עם רון שובל, כי יש לי הרגשה שזה הולך להיות חלק גדול מהדיסק הבא, או מה שלא יהיה הפרוייקט הבא של סאב... וזה כמובן, הולך למסחר אותו בטירוף. ואפילו להוריד קצת מהרמה. וחבל! כבר אפשר לשמוע את זה במה שהוא עושה היום.. ´ספיראל´ למשל, ממש ממש לא משהו בעיניי.

ShadowGirl

New member
אוייי! זה מזכיר לי משהו דוחה!!

נכון הפינאלי, עכשיו הפזמון המוכר בפי כל עם ישרל "...תנו לו בכבוד תנו לו גם (כפיים)" אין פרחה בכיתה שלי בשכבה שלי בבהיס שלי בעיר שלי בארץ שלי שלא שר את השיר ועוד איך הן הורסות את זה! שרות רק את השורה הזאת!!! בקול צפונבוני מעצבן ועוד אח"כ אומרות שקובי ויואב הם "לא משהו" אמא שלכן זו*ה! יו אני שונאת שירים שפרחות הופכות אותך למשהו מסחרי או חרוש ע"י הן... שה כ"כ הורס את השיר!! אני רצינית מאז שהפרחות התחילו לשיר את השיר הזה קשה לי לשמוע הפינאלי... חחח :)

אממנ..

זה-"תנו עוד בכבוד, תנו לו גמבה" וכן... אצלנו אותו סיפר.ערסים, ו´אני יכול´
אבל מסתבר ש..סאב התפרסם הרבה יותר ממה שחשבתי. (טוב, לא חשבתי. אתם יודעים..זה כואב
) בשבוע שעבר, הייתי בטיול פתיחת קורס של הצופים (שזה אומר-טיול עם כל שכבת ט´, מכל המרכז), וזה היה מוזר לאללה! כו-לם שמעו סאב!!
הייתי בשוק... וכאילו, אני הולכת לי עם המגן דוד מהדיסק (
), וכל שניה מישהו עוצר אותי ואומר לי "אהה! סאבלימינל!"

ShadowGirl

New member
ואי כזה נכון!

הכי עיצבן אותי שאנשים באו אלי וכזה אמרו מה קנית את הדיסק? לא סתם אני הולכת עם זה! איזה שאלה דפקו אני נותנת לך ניחוש אחד מי שאל או יותר נכון שאלה את זה

ShadowiT

New member
חחחחחחחח כיף לכן

אצלי רוב השכבה בתנועת נוער שקוראים לה מכבי צעיר. ושם דווקא כולם מקשיבים למזרחית. אז בטיול השנתי שהיה לנו הם שרו להם את השירים המזרחים שלהם (בגלל זה אני מכירה חלק מהמילים). זה לא היה כיף במיוחד

kref

New member
צודק

אבל אני ממש מסכים עם כל מילה. השיר בילאדי זה שיר מצוין זה בשילוב עם מזרחית אבל אני יכול להגיד שזה מזרחית איכותית ולא סתם כמו רון שובל ועוד מלא שלא שרו עם סאב זה מזרחית שונה ממה שכל הערסים שומעים זה איכותי ושילוב כזה הוא מצוין לעומת שילוב עם רון שובל

kref

New member
בד"כ אבל תודו

שלפחות אני מתקן כי אני כותב מהר (תמיד אני ממהר) ואז אני מתקן

וואוו כמה שאלות בשאלה אחת...

אני חושבת שדוקא השילוב המזרחי עם הראפ הישראלי מתנגן ממש יפה, אני ממש אהבתי את זה. זה טוב וגם נחמד באותה מידה.

Itai S

New member
אני ינסה לענות על כל השאלות../images/Emo13.gif

בתור בנאדם שמתעב מוזיקה מזרחית, בעקרון- אני מעדיף שכל אחד ישאר בתחום שלו בלי לנסות לשלב, כי לכל סגנון יש את הקהל שלו. לא בעקרון- בהתייחסות ל´אני יכול´ ו´בילאדי´ - בהתחלה כשאמרו לי שיהיה שיתוף עם רון שובל נבהלתי
והחלטתי שזה יהיה שיר מאולץ ולא לעניין לעשות את זה בדיסק היפ הופ, ואז שמעתי את השיר....התרגלתי
ועכשיו כיף לי לשמוע את השיר הזה. בילאדי הוא קצת שונה כי זאת כן מוזיקה מזרחית אבל לא זאת שאנחנו רגילים אלייה בארץ (ליאור נרקיס וכו´) סגנון מיוחד שהתאים במקרה הזה. כמובן ששילוב סגנון שונה בשיר במיוחד כשזה בפזמון הוא מאוד משמעותי לשיר, זה תורם גיוון ונופח מיוחד לשיר שמראה גם את ההשפעות של המוזיקה על האומן. ומטרת העיניין לפי דעתי היא פשוט להביא סגנונות שהאומן גדל עליהם ושהשפיעו עליו. למשל בראיון קובי אמר שזה מה שהוא שמע בבית (שירים פרסיים) ועל זה הוא גדל. למשל אם אני יהיה רפאר (ואני לא
) אני בטוח שירגישו השפעות מסגנונות שאני שומע (חוץ ממוזיקה שחורה כמובן, סטינג לדוגמא).

למעלה