הבהרה

זאבי20

New member
הבהרה

אני מבקש להבהיר וזה בקשר להשמצות החריפות בעיקר של הדב השכול שליבי עליו עלי , שאכן בדקתי את העניין וגיליתי שלצערי הרב אחי גולש בשמי לאתרים מסיומים ומשתמש בשמי בפורומים מסיומים , העניין טופל באופן יסודי האתרים האלו נחסמו למען לא אגרום חלילה וחס חילול ה , אני יודע שיש כאלה שיפקפקו במה שכתבתי עכשיו אבל דעו לכם שזו האמת וצר לי מאוד על חילול ה שנגרם בגללי ,

L7

New member
ואחיך החרדי הגולש באתרי מין - על

בדק בית חשבת? מה בחינוכו החרדי גרם לו לחפש אפשרות כניסה למועדוני סאדו מזוכיזם? אולי כי בדת יש אלמנט סאדו מזוכיסטי? צום מענה בכיפור ועונג שבירת הצום הלקאה בשוטים של השיעים - עד זוב דם התנזרות הנזירים וכו וכו

זאבי20

New member
למי שמאמין

למי שמאמין בבורא עולם אין בדת אלמנט של סאדו מאוזכיזם אדרבא ואדרבא זו תחושה עילאית שלא ניתנת לתיאור , אבל אתה צודק שאותם חילונים שצמים בכיפור ומלים את בניהם (שזה רובם) בזה אולי יש אלמנט כזה , אז מי שצריך לעשות בדק בית זה לא החרדים שמאמינים

L7

New member
תחושה עילאית היא אכן אחת ממטרות

הדת והסמים. לכן הומצאה הדת והמכורים מקיימים אותה יש לך טריפ דתי על הכפאק. המשך לעדכן אותנו.

האם הדת אינה עדיפה על סמים?

לפחות בן אדם אינו הורס את הבריאות שלו. גם אני ברגעים המעטים החופשיים מטרחת הקיום והפרנסה מחפש לי, במידת האפשר, "תחושות עילאיות". למשל בטיול קטן אל פריחת הנרקיסים...

L7

New member
לפעמים. סמים\דת בבית סגור אין בהם

רע. אך כשסוחרי הסמים\דת משוטטים ברחובות ומנסים לפתות במרכולתם- יש עם זה בעייה. פוטנציאל ההרס של הדתי הבודד קטן בד"כ מזה של המסומם הבודד. הדת מפילה תאומים. הסמים לא. הסם מקצר חיים הדת לא. נראה שאמנם יש הבדלים פה ושם.

אינני קונה את האגדות על

דת המפילה תאומים - הכל פוליטיקה. וכרגע מדובר, אם אינני טועה, בתחושותיו האישיות של אדם. אדם הצורך סמים בביתו בלבד, מזיק מאוד מאוד לעצמו. עדיף שיתפלל למי שהוא רוצה.

דב מאיר

New member
עוד הבדלים

מסתבר שיש קשר אמיץ בין אלכוהול וסמים לבין שמירת תורה. היום י"ג בכסלו ס"ד התפרסם בעתונות תוצאות מחקר. ובכן מסתבר שבמכללות בית ברל עמק הירדן ודומותיהן שהינן חילוניות במובהק אחוז צורכי הסמים 40% לעומת זאת באוניברסיטת בר אילן הדתית 16% למען האמת, במכללות החילוניות יש תלמידים דתיים מועטים ובאוניברסיטת בר אילן הדתית יש תלמידים חילונים רבים. היינו הפער הגדול מצביע על כך שלולי הנוכחות של שומרי מצוות במכללות החילוניות היה אחוז צרכי הסמים גדול עוד יותר משום שאחוז החילונים היה אז 100% ולא היתה השפעה ממתנת מנוכחותם של אנשים דתיים. אילו באוניברסיטת בר אילן היו לומדים רק ואך ורק אנשים דתיים לא היתה כלל השפעה לרעה של חילונים (שהם כמחצית מן התלמידים) ואז יש להניח בוודאות גבוהה שאחוז המעשנים סמים היה מתאפס. מסקנה - אם אדם בר דעת אתה שלח את ילדיך לחינוך לשמירת תורה ומצוות. לפחות כך תהיה יותר בטוח שילדיך לא ידרסו למוות ח"ו עוברים ושבים בנהגם ברכב כשהם שיכורים/מסוממים.

L7

New member
רעלה מפחיתה פריצות נשים

אך האם חוקי המדינה צריכים להכיל זאת? התנצרות של יהודים באירופה היתה יכולה להעלות את הביטחון האישי . האם זו הדרך? האמת האתאיסטית קשה ולעיתים מזיקה. ההמצאה הדתית לעיתים מועילה . השאלה היא איך עומד השקר המועיל מול האמת שלא תמיד משתלמת.

דב מאיר

New member
אמת ויציב ונכון וקיים ונאמן...

זהו ציטוט הנאמר אחרי קריאת שמע בשחרית. ממנו משתמע בעליל שאמת עדיפה על יציב. אך מנין שהאמת היא אתאיסטית? הייתי יכול בקושי להבין מי שהיה טועה שבהעדר הוכחה לקיום הבורא ובהעדר הוכחה לאי קיומו הרי הוא אגנוסטיקן. מנין הבטחון שלך שהאמת היא אתאיזם?! בנסיבות בהן אדם הוא אגנוסטיקן קמה הטענה שאחרי האמת אותה איני יכול להשיג והיא הטענה "יציב". היינו צריך לעשות אז שיקולי כדאיות מה יותר יציב ובטוח. מבחינה זו הרי אתה מגיע לחישוביו התיאולוגיים של פסקל. אגב, מערכת המשפט בארץ, באופן מוצהר, לבושתנו, מעדיפה את יציב על אמת.

אם כן

אין לי סיבה לפקפק בדבריך שלפחות על פניהם נשמעים כנים. ואם הם אכן כנים, אז אתה ודאי מבין מה העלה את חמתי להשחית. ובכל אופן, מיהרתי לשפטך ולדונך לכף חובה וטעיתי בזה. אבקש את סליחתך ומחילתך הגמורה. אנא, מחל לי.

זאבי20

New member
שאלה טובה

אבל התשובה ברורה : כל מעשה של כל אדם באשר הוא שנוגדת את מטרת הבריאה הרי זה חילול ה , עכשיו מה שאתה צריך לדעת מהי מטרת הבריאה ואז תבין למה שמו מתחלל אם עשית את ההיפך מהמטרה

זאבי20

New member
שאלה טובה

אבל התשובה ברורה : כל מעשה של כל אדם באשר הוא שנוגדת את מטרת הבריאה הרי זה חילול ה , עכשיו מה שאתה צריך לדעת מהי מטרת הבריאה ואז תבין למה שמו מתחלל אם עשית את ההיפך מהמטרה

L7

New member
שאלה מצויינת.אין להם מושג מה אלוהים

רוצה באמת. יש להם מושג די ברור מה הרבנים\ הכמרים\ הקאדים\ מכשפי השבט - רוצים.

למעלה