הבהרה

Master Zizo

New member
הבהרה

אתמול ראיתי את האימפריה מכה שנית ושם אומרים שיודה לימד את אובי וואן. לא קוואי גון אמור להיות המורה של אובי וואן?

ben kanobi

New member
שתי סיבות

1-אובי וואן למד אצל יודה עד גיל 11 בערך 2-אל תשכח שאובי רצה שלוק יסע ליודה ומהר אז מה אתה רוצה שהוא יאמר "טוב אז לוק תיסע לדגובה יש שם ג´דיי מסטר גדול בשם יודה אני לא יודע איך הוא מלמד כי לא למדתי אצלו אני למדתי אצל קוי גון ג´ין אבל הוא כבר לא חיי אז אני אפנה אותך למקום אחר שבו תוכל ללמוד את תורת הג´דיי" כפי שאתה רואה זה לא היה משתלב טוב בעלילה:)

Master Yoda

New member
כמעט בדיוק מה שרציתי להגיד../images/Emo153.gif

-1- כל הג´דיי הצעירים (כמעט) מתחילים ללמוד בכיתת לימוד אצל יודה ואז כשהם מגיעים לגיל מסוים בו הם מתאימים להתלוות לג´די מאסטר "אישי". -2- נכון.

Deathatred

New member
שמתם לב

שהחינוך של אבירי ג´די זהה לחינוך של האבירים המדיוולים האמיתיים? כל נער מתאמן ולומד את היסודות בחצר אציל ואז בגיל מסוים (אם אני לא טועה, 14) הוא מתמנה לנושא-כלים של אביר מסוים ובגיל 21 מוכתר כאביר. אז "פדוואן" (מילה מטומטמת, מה רע ב apprentice ?) הוא בעצם נושא-הכלים של אביר-הג´די.

Master Yoda

New member
דומה.../images/Emo153.gif

ה"חינוך" של האבירים בDark Ages לא היה חינוך קרבי, אלא חינוך רגיל. לימדו אותן נימוסים ושטויות כאלה. כדי שהם יהיו אבירים "ג´נטלמניים". ומה רע במילה פדוואן?

Deathatred

New member
אוקיי

החינוך של האבירים בימי-הביניים היה מחולק לשלושה חלקים בגדול: 1. חינוך קרבי: שימוש בנשק, סייף, רכיבה על סוסים, השרדות, שדאות, אימוני כושר וכוח. 2. הליכות ונימוסים: כללי הטקס, כיצד לדבר כראוי, הליכות ונימוסים, הכרת הסמליםך והמשפחות החשובות, אומנות (נגינה, שירה וכו). 3. דת. אחרי שהצעיר למד את כל הדברים הנ"ל עד גיל 14 הוא מצוות לאביר בתור נושא-כלים וצובר ניסיון בשטח. רק בגיל 21 הוא מוכתר לאביר. בקשר לפדוואן: המילה מצוצה מהאצבע ונשמעת רע. המילה apprentice נשמעת הרבה יותר טוב ויש לה גם משמעות. גם משתמשים בה בטרילוגיה המקורית.

Master Yoda

New member
לא נכון../images/Emo153.gif

בקשר ל3 אתה צודק (שכחתי דת) אבל הם לא למדו הכשרה קרבית עד שהם התחילו לסתובב עם האביר של האציל שאימץ אותם. ולדעתי פדוואן זה בסדר גמור. משתמשים גם באפרנטיס.

Deathatred

New member
לא נכון

בחצר האציל הם קיבלו הכשרה קרבית בסיסית כמו סיוף, קליעה, רכיבה על סוסים, שימוש בסיסי בכלי נשק שונים ועוד. בתור נושאי כלים הם עברו למה שנקרא "אימון מתקדם". תפקיד נושא-הכלים הוא מסוכן ודורש הכשרה קרבית בסיסית וזה לא הגיוני שיזרקו נער בין 14 שלא החזיק חרב מעולם לעזור לאביר להילחם בשדה הקרב.

Master Yoda

New member
מאוד לא הגיוני../images/Emo153.gif

אבל אם לא שמת לב הם לא היה האנשים הכי רציונאלים אז. גם לתת את הילד שלך לאיזה אציל מטורף שיהפוך אותו להיות האביר שלו זה טיפה מוזר. למרות שלפעמים יוצאים להם חיים יותר טובים (אם הם לא מתים) אבל רובם מתו בגלל שהם הפכו לנושאי כלים לפני שהם עברו כל הכשרה קרבית שהיא. כשהם התלוו לאביר לא היה להם מושג וחצי מושג על לחימה.

Deathatred

New member
בדקתי באנכרטא

הניסוח שם לא חד-משמעי. הם אכן טוענים שבתור נושא-כלים הם צברו ניסיון קרבי ראשון ולמדו מיומנויות נשק אבל לא רשום שהם לא קיבלו הכשרה בסיסית בחרב או ברכיבה בחצר האדון.

Master Yoda

New member
חד משמעי או לא,../images/Emo153.gif

אותי התקופה של ימי הבניים מאוד מעניינת ואני למדתי עליה המון. אז אני יודע. יכול להיות שאני טועה כמובן, אבל לא נראה לי. וחוצמיזה, מה שכתבת נשמע לי די חד משמעי. "...ניסיון קרבי ראשון..."

Deathatred

New member
אוקיי

גם אני אוהב את ימי-הביניים וגם אני למדתי עליה לא קצת. אני זוכר שקראתי איפשהו שבחצר האדון הנערים היו עוברים אימון בסיסי כלשהו - לרוב בצורת משחקים. בקשר לניסוח, ניסיון קרבי ראשון הכוונה היא לקרב "רטוב" ולא לתת מכות באויר עם החרב שזה "יבש".

Master Yoda

New member
טוב. אין טעם להמשיך את זה כאן../images/Emo153.gif

אני אברר ואחזור אליך. יש לך א.ס.ק?

Sith Master

New member
בכלל סטאר וורז דומה לאבירים../images/Emo108.gif

דוגמא אחת (כי אין לי כח לחשוב על עוד) באפ 2 מישהו שם לב שכל ג´אונוסיס מאוד מזכיר את הסרט גלדיאטור?

למעלה