הבהרה: core duo vs core2duo

KingRaptor

New member
הבהרה: core duo vs core2duo

שלום לכולם מזה מספר חודשים שאני עוקב אחרי הפורום ולומד המון. זה אחד הפורומים היותר מקצועיים שנתקלתי בהם. אני לא רוצה לקדוח בסוגיית "מה כדאי" הידועה, אך יש כמה דברים שלא ממש ברורים לי. בימים האחרונים נתקלתי בפרסומת של LG בעיתונות וברשת המציעה מחשבים בגודל 14 אינצ' (לא זוכר דגם וזה גם לא ממש משנה) עם מעבדי core duo T2xxx. רציתי לשאול- האם כדאי? לא עדיף כבר לקנות core2duo? המחירים שם יורדים מתחת ל- 5K וזה נראה קצת מוזר (אמנם המפרט לא מדהים אבל ניחא). דבר נוסף- החלטתי כנראה ללכת על לנובו בעיקר בגלל השירות והאמינות (אני סטודנט שצריך מחשב ללימודים - תיכנות וסימולטורים כבדים/ מסמכים/ רשת/ מוזיקה/ סרטים) . 2 שאלות למי שיודע: - האם יש ללנובו מסכים לא מבריקים? - האם ניתן לרכוש עם ווינדוס XP? תודה רבה.

יאיר B

New member
לגבי ה-XP של הלנובו:

אני יודע שניתן לבצע שינמוך של ויסטה ביזנס ל-XP PRO דרך מרכז השירות של לנובו (מערכת ה-XP שתקבל תהיה כמובן חוקית). מסכים לא מבריקים: יכול להיות שבסדרת ThinkPad (שהיא הסדרה היוקרתית שלהם) יהיה מסך מט.

Jan22

New member
האם זה כדאי ..

זה תלוי מאוד בשימושים העתידיים/עכשוויים שלך. הקור 2 מיועד ל64BIT (מעבדי הT5500 ולמעלה) בזמן שקור 1 לא תומך ב64BIT. יש אנשים שזה לא כל כך ישנה להם מכיון שאין להם צורך בטכנולוגיה הזו. מצד שני ,העתיד אומר 64BIT ,זה כאן וזה הולך לתפוס... מסך מבריק נקרא Bright בזמן שלא מבריק (=לא מחזיר אור) ,מסכי מט נקראים anti glare . יש להם ,למשל הN100 של לנובו עם WXGA ANTI GLARE http://www.pcbuy.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=4038 *בנוגע לXP ,אתה יכול לבצע ''הורדת מערכת'' ,הם אוהבים לקרוא לזה ''שנמוך'' . אם זה עולה כסף ? תברר מול שירות לקוחות לנובו. אני מכיר שזה לא אמור לעלות.

KingRaptor

New member
תודה + שאלות

- לפי התשובה שלך אני מבין אם כך ש- VibrantView אמור להיות מסך מבריק? - ראיתי בקישור שהבאת שיש דגמים שנמכרים עם 1G זכרון (1024) כיחידה אחת, ולעומתם דגמים שנמכרים עם 1G זכרון בתצורה של 2X512. מה ההבדל? מה עדיף? האם זה בכלל משנה? - מה ההבדל בין כונן CDRW/DVD Combo לבין כונן DVD Multi Burner? מה עדיף? (אני רוצה יכולת לראות ולצרוב DVD בנוסף לCD רגיל מן הסתם) המון תודה על העזרה. אופיר.

bar666xp

New member
COMBO קורא DVD צורב רק CD

כלומר אינו יכול לצרוב DVD!!! לדעתי בפער המחיר של היום אין ממש הצדקה לCOMBO... אז עדיף הצורב DVD מה גם שצורב DVD יכול לצרוב DVD של 4.7G {אם לדייק זה יוצא 4.6G} ולרוב גם DVD9 {כלומר 9G בפועל 8+ אם אני זוכר נכון}. לגבי הזיכרון יש כמה וכמה אפשרויות... מדובר בעבודה בDUAL שני ערוצים = מהיר יותר. רכיב 1 של זיכרון כדי שיהיה קל יותר להרכיב/להגדיל בעתיד. אבל זה לא ממש 1+1... לפעמים יש שני רכיבי זיכרון על לוח שאינו תומך כלל העבודה בדואל ואז אם רוצים בעתיד להגדיל/להרכיב זיכרון יכול להיות מצב כי יהיה צורך להחליף את שני רכיבי הזיכרון במקום להוסיף אחד.

KingRaptor

New member
מה השורה התחתונה לגבי הזכרון?

אני מצטער אבל הצלחתי לפספס אותך קצת שם. אם ככה, אז קנייה של 2X512 היא בחירה טובה או לא? תודה

yanirda

New member
לגבי הזכרון

עדיף יחידה אחת של 1G למען שידרוג עתידי.

yanirda

New member
וכמובן עלויות נמוכות יותר

שיהיה בהצלחה ותתחדש.

Jan22

New member
2 צדדים למטבע

מצד אחד ,כאשר אתה עובד עם 2 זכרונות בעלי אותו גודל ואותה המהירות - אתה עובד עם עיקרון שנקרא ''דואל צ''אנל '' שקובע עבודה תחת 2 זכרונות המרכיבים גודל X (למשל X שווה 1G) מאשר עבודה על סלוט אחד של 1G. גם קצב העבודה יהיה מהר יותר. מאידך שים לב שהחיסרון כאן הוא בשדרוג עתידי. רוב הניידים כיום מגיעים עם 2 מקומות פנויים לזכרונות ,ולכן כאשר אתה ''תופס'' 2 מקומות אתה מונע מעצמך את היכולת לשדרוג עתידי. אתה בעצם תצטרך לקוות שהחנות Y מסויינת תחליט לקחת את הזכרונות שלך ולזכות אותך עליהם ,במקרה ותרצה לשדרג זיכרון . אני מקווה שברור יותר עכשיו.

KingRaptor

New member
רוב תודות - למדתי עוד דבר חדש

ושוב- יש כאן אחלה פורום עם אנשים נהדרים! תודה וסופ"ש נעים לכולם.

ועוד שאלה קצת חשובה.

ראיתי שב-HP ניתן לעשות הרחבת אחריות, השאלה אם גם ב lenovo זה אפשרי? תודה.

bar666xp

New member
כן

ברוב החברות עד כ3 חודשים לאחר הרכישה בחלק עד היום האחרון של האחריות.... בעיקרון עד כמה שזכור לי כל המוטגים יש הרחבת אחריות לשנה נוספת לפחות ולרוב גם לעוד שנתיים... כלומר בארץ עד שלוש שנים... בחו"ל יש יצרנים המאפשרים גם עד 5 שנים אם אני זוכר נכון.

למעלה