הבהרה על ריטלין sr

michal shahar

New member
ריטלין LA

שלום לך, ריטלין LA צריך כבר לצאת לשוק (על-פי התשובה שקיבלתי לפני שבועיים ממנהלת מחלקת התרופות ב-Novartis). הבעיה היא מתי הוא יגיע לארץ. אני בקשר עם החברה שמשווקת את הריטלין בארץ כך כשהוא יגיע אספר לכם על-כך. מיכל

r66

New member
מיכל! את משהו. ותגידי שם, למעלה

שלוחצים עלייך מכל הכיוונים ושיזדרזו. ר.

michal shahar

New member
הסבר של FDA לריטלין LA

מצטערת הקישור באנגלית, אבל היה חשוב לי להביא אותו כי הוא מסביר בהרחבה על התרופה החדשה. אז הנה לפניכם, כל מה שרציתם לדעת על ריטלין LA ולא העזתם לשאול. מיכל

zivadina

New member
הבהרה על ריטלין sr

אני שולחת אתכם למאמר קטן שבודק את השפעת הריטלין sr, שכאן קוראים לו "ריטלין LA ". אני מאוד מקוה שאני מבינה נכון, ואם יש בדברי טעות, אבקש מהמנהלות למחוק את ההודעה הזאת, כדי שלא אטעה אתכם. זה בכל זאת סם. נסיתי לתרגם את השורות האחרונות של המאמר, שבהן כתוב מהו מבנה הכדור, על מנת להראות שאין בעיה לחצות אותו, כפי שמתווכחים כאן לאחרונה: "נוסחה זו מכילה כדור אליפטי בשיטת ספיגה עם השם המסחרי "SODA" אשר מאפשרת למחצית התרופה (אשר מופיעה כחרוזים בשחרור מהיר) להיות מופצת מיידית תוך התחלה מיידית, ולמחצית מהתרופה (אשר מופיעה כחרוזים מצופים בשחרור מושהה במעיים) להיות מופצת בערך 4 שעות לאחר הנטילה. הריטלין LA מחקה נטילה של ריטלין מהיר פעמיים ביום." נראה שהכדור מורכב מכדוריות קטנות של ריטלין, אלא שמחצית מהן מצופות בחומר שמתפרק במעיים רק כעבור כ-4 שעות. ושוב, אם טעיתי קצת, תתקנו. אם טעיתי הרבה, תמחקו. מצורף קישור למאמר, שהוא בעצם מחקרון.

michal shahar

New member
טעות../images/Emo70.gif רטילין LA אינו ריטלין Sr

הי זיוה, אלו שתי תרופות שונות. ריטלין LA זאת התרופה החדשה שתשווק בקפסולות להקל על הילדים לבלוע את התרופה. מתן תרופה זו אכן שווה למתן שתי מנות של ריטלין אשר מנה אחת מתפזרת מאוחר יותר. זה ממש לא ריטלין Sr. אם יהיה לי זמן אסביר על ריטלין Sr מאוחר יותר. היום פשוט אני כמעט כל היום בישיבות. מיכל

mirigaon

New member
סליחה על הבורות אבל...

בני מקבל ריטלין 10 מ"ג הייתי מאוד רוצה לדעת מה ההבדל בין סוגי הריטלין השונים. שיהיה לכולנו יום נפלא!

michal shahar

New member
סוגי ריטלין ../images/Emo101.gif

הי לכולם, ריטלין הוא שם שנתנה חברת Novartis לתרופה אשר מכילה את המרכיב הפעיל - methylphenidate hydrochloride. חשוב לדעת שמעבר לריטלין (התרופה הראשונה שנוצרה עם המרכיב הפעיל הזה) ישנם תרופות נוספות אשר מכילות את אותו המרכיב הפעיל והם נקראות תרופות גינריות. לגבי הריטלין חברת Novartis ייצרה עד עתה 4 סוגים של ריטלין כמעט כולם עם אותו מרכיב פעיל כאשר היחידי השונה הוא פשוט שינוי כימי קטן במרכיב הפעיל שהופך אותו לפעיל יותר. ארבעת סוגי הריטלין: 1) ריטלין רגיל - ריטלין שניתן בטבליות ומכיל את המרכיב הפעיל שרשמתי למעלה. 2) ריטלין משופר - מכיל מרכיב פעיל משופר - dexmethylphenidate HCl (כדי לדעת אם ילדכם מקבל את הריטלין הזה תסתכלו על הדף שמצורף לתרופה בו כתוב המרכיב הפעיל). 3) ריטלין (Sr (sustained-release - אותו המרכיב הפעיל כמו בריטלין רגיל רק שהוא ניתן בטבלית מיוחדת אשר גורמת לשחרור איטי של התרופה. ישנה מעטפת מיוחדת מסביב לתרופה מעין ממברנה שגורמת לשחרור איטי של החומר (לכן לא כדאי לחצות את הכדור כי אז המעטפת נפגמת ואז הריטלין הוא ריטלין רגיל). 4) ריטלין (LA (extended-release - תרופה חדשה שמכילה שוב את אותו המרכיב הפעיל כמו ריטלין רגיל כאשר בריטלין LA המרכיב הפעיל ניתן בתוך חומר מיוחד (כדוריות) שמטרתם לגרום לשחרור מושהה של הריטלין. זאת אומרת שלקחו שתי מנות של ריטלין ובמקום לתת אחת בבוקר ואחת בצהריים נותנים את שתיהן ביחד כאשר מנה אחת משתחררת מיד ומנה שניה משתחררת כעבור 4 שעות. זאת כדי לאפשר להורים לתת לילדיהם שתי מנות בתרופה אחת, ללא הצורך לבקש מבית הספר לתת מנה נוספת בצהריים. הוספתי קישורים מחברת Novartis שמסבירים על התרופות הנ"ל (מצטערת באנגלית) הקישור השלישי בעברית (לצערי הוא ממש לא מרחיב בנושא) - קישור 1, קישור 2, קישור 3. מיכל

למעלה