הבהרה וגילוי דעת

הבהרה וגילוי דעת

מכמה משפטים שכתבתי כאן במס' הזדמנויות משתמע לכאורה כי אני כופר ושולל מכל וכל את מציאות האלוהים. הרני להבהיר (ואינני ציני) כי המבין כך הרי הוא מוציא דברים מהקשרם ועושה זאת על אחרויותו בלבד. אין כל אפשרות לשלול מציאות כלשהי רק מחמת מה שלא ראינוה וכבר אמרו חז"ל "לא ראינו - אינה עדות" אינני מכחיש כי יתכן וקיימת מציאות אלוהית נסתרת כלשהי, כפי שיתכן ששדים ורוחות עוטפים אותנו בחלל וכפי שיתכן לו לעולם בו אנו חיים להיות עובדה קיימת. עם זאת הטוען בוודאות על מציאות אלוהית מוגדרת, בוראת עולמות ומחריבתן, בעלת רצונות וציווים משונים, משלמת שכר ועונשת באכזריות - נטל ההוכחה עליו. לא ראיתי אלוהים בחיי, אין לי מושג על מה מדובר. יתכן שיש, יתכן שלא. זה ממש לא אמור להיות רלוונטי לאורח חיי.

mister xy

New member
../images/Emo45.gif הגיון בריא

אבל אתה לא צריך לצאת בשביל זה ב"גילוי דעת", אתה חושב שלמישהו פה מפריע אם אתה אתאיסט.

moshe010

New member
ז"א שלדעתך אתאיסט = טיפש

אני מקווה שהאתאיסטים לא יפגעו

אם אתאיסט

פירושו שלילת האל בוודאות, אז אתאיסט שווה טיפש. ניתן לפקפק בקיומו של האל ואף לדרוש הוכחות לקיומו, אך לא ניתן לשלול. לרוב, מי שמגדיר את עצמו אתאיסט מתכוון לומר שמבחינתו, מה שהוא לא רואה וקיומו לא הוכח כאילו לא קיים לגביו.

לחוד

New member
וכעת הגיע הזמן להשתמש במפלצות ספגטי

על שלל סוגיהן, מרקמן וטעמיהן, ואם אתה בדיאטת פחמימות, תמיד אפשר להזעיק לעזרה חד קרן ורודה ובלתי נראית. אין באמור בכדי ללמד על דעתי, מה גם שהיא לא מעניינת אף אחד.

אם אתה באמת חושב

שההיגיון לקיומו של אל ואפילו אל דתי שווה להיגיון של מפלצת ספגטי וכדו`, לא השכל מדבר מתוך גרונך

מיותר לציין שטיפשות לא שייכת לכאן,

והטיפש הוא מי שטוען כך. לכל היותר ניתן לדבר על "טעות".

אגס 10

New member
אתה מבין מה שכתבת?

אם אני יאמר לך כעת שאני למשל קורא את מחשבותיך ויודע בדיוק מה יקרה איתך עד יום מותך אך אין לי איך להוכיח לך את זה האם תיקרא טיפש כשתאמר מיד שאני הוזה ומדמיין דמיונות?ממש לא למה אתה חושב שזה אחרת כשטוענים על איזה ישות אלוהית שאף אחד לא ראה אותה ואף אחד לא באמת הוכיח את קיומה שהיא עושה פלאים ובוראת עולמות ומשמידה רקיעים? וכי מי שממציא משהו יהיו חייבים כולם לנהור אחריו ומי שישלול את המצאתו יהיה טיפש? לא נראה לי שאתה טיפש לחשוב כך...

לא לגמרי מדוייק

מפני שאין שום דבר שמחייב שאתה תדע מה יקרה מכאן ואילך. אך העולם על פי כל חוקי הטבע הידועים לנו כיום, מוכרח שמשהו קדם ליצירתו. זה יכול להיות מכשפה עם שפם. וזה יכול להיות מקק עם מחושי ענק או אלוהים בגירסא הטובה והישנה. אומנם נטל ההוכחה על הטוען לקיומו, ובכל זאת אין להשוות הין המקרה שלך לקיום יוצר ליקום.

אגס 10

New member
לא הבנתי מה כתבת

מוכרח שיהיה משהו שקדם ליצירת העולם? אם זה מוכרח אז מה קדם ליצירת האל? מוכרח שלכל דבר יש יוצר אבל בעצם אין יוצר ליוצר אז מה הועלת בתאוריית היוצר לכל דבר?

מוכרח שיש יוצר שאין לו יוצר

ומכיוון שאנחנו יודעים שהעולם נוצר, על כרחך שיש משהו אחר שהוא היוצר שאין לו יוצר.

למעלה