הבהלה לזהב..

jakecarter

New member
הבהלה לזהב..

שלום, אני חדש פה.. אני מחפש ספר קריאה המתרחש בזמן הבהלה לזהב שארה"ב.. אם למישהו יש המלצות.. תודה!

jakecarter

New member
ועוד משהו...

ז'ול וורן כתב ספר בשם "הבהלה לזהב", מישהו קרא ויוכל לתת ביקורת? אולי תקציר?

Rivendell

New member
אם אני לא טועה

ב"ירוק עד" של בלווה פליין יש משהו על זה. זה ספר שסוקר חיים שלמים, ויש שם לדעתי קטע שחל בתקופת הבהלה לזהב. בלי קשר אגב זה ספר שממש ממש כיף לקרוא. הנה דוגמא לזבלון (בכל זאת בלווה פליין) - אבל עם עומק. קראתי אותו כמה פעמים, והייתי אפילו קוראת שוב.

ferlio

New member
ריבי (מותר ?) בלווה פליין ?????!

האמת לאמיתה היא שגם אני קראתי את EVERGREEN כשהייתי ב.....תיכון ולמרות מאז זרמו הרבה הרבה מים בירדן, גם לי זכור שנהניתי ממנו. יתרה על כך - אני אפילו זוכרת שהגיבורה הראשית נקראה אנה, נכון? לאחר מכן, המשכתי לקרוא עוד כמה ספרים שלה עד שהחלה ההתבגרות שהשפיעה - איך לא - גם על הטעם הספרותי.

Rivendell

New member
מותר ../images/Emo13.gif אבל אם כבר אז "ריווי".

כי אני כותבת את זה עם ו'
את לא תהיי הראשונה שקוראת לי ככה. ולגבי פליין - כן, לגיבורה קוראים אנה, ולבעלה אם אני לא טועה קוראים ג'וזף. המאהב הוא פול. לא רע בהתחשב בזה שקראתי את זה לפני המון שנים (גם אני הייתי לדעתי בתיכון). ניסיתי עוד ספר שלה וזה ממש לא היה זה, אז ויתרתי. יש לי הרגשה שזו היתה פנינה חד פעמית.

ferlio

New member
"בת המזל" מאת איזבל איינדה

מקדיש נתח נכבד לנושא שמעניין אותך. אל אף עובדה זאת, אני רואה את חובתי לציין שאני אישית לא אהבתי את הספר, לדעתי, הוא נוטה ל"קיטש" ואיזאבל איינדה היא סופרת של ספר אחד והוא "בית הרוחות". לעניות דעתי, שום דבר שכתבה לאחר מכן לא התקרב אפילו לקרסוליים שלו, אלא איכשהו נכנס לקטגוריה של ספרות ממוסחרת שבוא נאמר לא הייתי טועה בהרבה אם הייתי מעמידה אותה באותה רמה עם ספריהן של נורה רוברטס, סנדרה בראון וכו'.

הייזל

New member
ג'ק לונדון

אחד הסופרים האמרקאים שלא הפסיק לעסוק בתקופה הזאת(טוב כי הוא חווה אותה בעצמו) בעיקר באלסקה. יש לו כמה ספרים שעוסקים בבהלה בעקיפין "פנג הלבן" וגם "באק" ואני בטוחה שיש עוד כמה שאני לא מכירה.

למעלה