הבדל בין PADI ל- SSI

rinchi1

New member
הבדל בין PADI ל- SSI

מישהו יכול לומר לי בבקשה מה ההבדל בין PADI ל- SSI. אני מעוניינת להגיע לאילת ולעבור קורס צלילה 1+2 ולא יודעת מה חשוב לי לקבל ממועדונים המציעים את שירותיהם לקורסים אלו תודה

ניב ד

New member
אין הבדל שצריך להטריד אותך

אלה פשוט שני ארגונים שונים המלמדים פחות או יותר או דבר. כמו בורג'ר ראנץ' ובורגר קינג נגיד.

rinchi1

New member
לדוגמא..

אם לדוגמא ריף הדולפינים נותן את תעודת ה- SSI ומקומות אחרים את PADI זה לא משנה לי משהו באפשרות שלי לצלול בחו"ל??

רינצי ברוכה הבאה ושימי לב

1 זה לא צא'ט זה פורום משאירים הודעה ומחכים 2 תקפידי בבקשה לא לפתוח הודעות חדשות אלה לצרף הודעות -לשרשר בתחתית ההודעה הקודמת וכך לא תדחקי הודעות אחרות מחוץ לעמוד הראשון

ולשאלתך מי שמוטרד מהבדלים

בין תעודות. הם בעיקר אנשים ברמות הדרכה דייב מסטרים ומדריכים ששוקלים לחפש עבודה נאמר בחו"ל ואז יש משמעות לתפוצה של האירגון המסמיך באזורים בו רוצים לשהות/לעבוד וכן כל מיני פנאטים שמתגאים ומשתייכים בלחץ לארגון שיש להם תעודה ממנו ומרגישים צורך לשווק אותו לכולם

rinchi1

New member
ההתלבטות שלי היא אם ללכת למועדון

הצלילה של ריף הדולפינים שמקנה את ה- SSI (ואני מאוד מאוד מאוד אוהבת דולפינים), ופותח מידיי שבוע קורס 1 בלבד או לגשת למועדונים גדולים יותר כמו מנטה עם סגל רחב יותר וכו'?!

ריף הדולפינים הוא מועדון מכובד

מאוד ומשתייך לקבוצה שכוללת גם את מרינה דיברס ואקוודורה בצפון ואין להם בעיה של גודל או איכות סגל לליגה הזו שיכים גם, מנטה ,אקווה ספורט, סיאם, קוראל סי, מדוזה ועוד חכי קצת יתעוררו כל המשווקים כל אחד ימליץ על המועדון שלו אם המחיר מתאים לך ודולפינים גם הריף יכול להיות הדיל שלך

rinchi1

New member
עד שאלה יתעוררו

אני אלך לישון, אני חייבת לציין שבהמלצת חבר ניכנסתי לפה ונחמד שיש אנשים נחמדים שעונים על שאלות. ומה אתה ממליץ? סה"כ ההבדלים בין הריף לאחרים הוא בערך 200 שח' בהתחשב בעובדה שהעלות אחרי סוכות נעה סביב ה- 1300 שח'.

song4u

New member
אני חושב שלאקי דיוורס נותנים ב

900 ש"ח ל* ו- **... אבל מומלץ להתעדכן במחיר הנוכחי, אני חושב שהוא ירד אחרי סוכות...

rinchi1

New member
דווקא עליהם לא שמעתי כלל

משלושה מועדונים הבנתי שהמחירים נעים שוב, באזור ה- 1300 שח' לכוכב 1+2 אחרי סוכות

ח נ צ י

New member
לא סתם לא שמעת עליו -

המועדון נסגר בצו סגירה מנהלתי ע"י הרשות המוסמכת לצלילה בעקבות תאונת צלילה שהסתיימה במוות. כיום המועדון פועל תחת השם "פולעם" (או משהו כזה) כלומר התחמקות משפטית מצו הסגירה. על כן נשמעים הגיוניים המחירים שצייןsong4u. המלצה שלי לעשות סקר טלפונים בין המועדונים שמופיעים בקישורי הפורום ולהשוות בעיקר בין הנתונים הבאים: א. אפשרות לינה (ואיפה). ב. מחיר כולל - ספר, ערכת הסמכה, תעודה, ביטוח לשנה(לאחר הקורס). ג. מתנות שונות (מסיכה, שוברי צלילה מודרכת וכו').

אתה יודע מה, חנצי, אני מתחיל לפקפק

בעקבות מלחמת הרשות בקותי ובכנופיתו, התחלתי לחשוב גם על העניין הזה. חיפשתי אחורה בפורום, התקשרתי לכמה ארגוני צלילה ולכמה מדריכים ושאלתי מה ידוע להם על סגירת "לאקי דייברס". כולם הניחו שצו הסגירה היה בגלל התאונה. זה בדוק? מישהו ראה את צו הסגירה? הוא פורסם? הוא הובא לידיעת הציבור כדי שיימנע מלצלול שם? כל האנשים שדיברתי איתם לא ראו. חוץ מזה, אף אחד לא ראה עד היום את תחקיר האירוע.קיים תחקיר? מה שכן הצלחתי לברר, שהשם "פולעם" היה קיים עוד קודם מסיבות אחרות, ושמועדון "פולעם" עובד באופן חוקי עם מס' ארגונים (פאדי, נאווי, התאחדות) ובאישור לא פחות מאשר הרשות המוסמכת לצלילה ספורטיבית. אז אני באמת לא יודע את העובדות, אבל כרגע כל המידע, או רובו, מבוסס על שמועות. ברור שמועדון "לאקי דייברס" נסגר. לא ברור למה. אם הסיבה היא, כפי שכתבת, בעקבות תאונת צלילה שהסתיימה במוות, הרי היו מאז עוד לפחות שלוש כאלו ואף מועדון לא נסגר. כלומר, אם הסגירה קשורה לתאונה, אז מדובר בחשד לרשלנות של המועדון. אם ככה, איפה התלונה למשטרה (גרימת מוות ברשלנות)? האם יש כתב אישום? הרשעה? אני מוכרח לומר שתקופה מסוימת גם אני קיבלתי דברים כפשוטם, אבל אחרי תיאורי קותי על התנהלות הרשות + עוד סיפורים ששמעתי, אני כבר לא כל כך בטוח.

ח נ צ י

New member
צודק, שמועות צריך לבסס:

לדברי לוין, רשות הצלילה תנקוט יד קשה נגד מועדונים ומרכזי צלילה שלא יעמדו בדרישות הבטיחות. "לענייןמותו של דורי אברבנל ז``ל בצלילה מודרכת במועדון לאקי דייברס", אומר לוין, "הרשות בדקה את האירוע ושללה את רשיונם של המדריכים המעורבים. במהלך הבדיקה התברר כי היו ליקויים חמורים בלאקי דייברס והוא נסגר מינהלית פעמיים בשנת 2001. בהמשך החליטה הרשות שלא לאשר את פתיחת לאקי דייברס בשנת 2002 ונכון לעכשיו לאקי דייברס אינו פועל". מתוך I-Dive

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
סגירת מועדון "לאקי דייברס"

הגירסה המצוטטת בפורום נמסרה קבל עם וציבור צוללים על ידי פקח הרשות יוני אלון במפגש/הרצאה לצוללים במועדון בועות לפני כשנה. יש לזכור כי לא מדובר בתאונה הראשונה במועדון זה בה נהרג צולל. בלי קשר לאמור לעייל מסכים עם ההסתייגויות שהעלית. ובאותה הזדמנות, מי לוקח על עצמו להכין סיכום של כל הדיונים שהיו כאן בנושא ההבדלים בין האירגונים לטובת "קישורי הפורום" ?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לא, זו לא המסקנה

אני מסכים אתך שלגבי צולל שני כוכבים אין כל הבדל, גם לגבי DM שמתכוון לעבוד בארץ לא בטוח שיהיה הבדל. בכל מקרה חדשות לבקרים נכנסים לכאן "טרום צוללים" שמתלבטים בבעייה הזו לאחר שקיבלו מידע סותר מכמה ארגונים, הסיכום המוצע הוא כמובן עבורם כאשר במקום לפתוח כל פעם מחדש דיון בנושא הכוונה להפנות את השואל לקישורי/מאמרי הפורום.

למעלה