הבדל בין תארים

felix85

New member
הבדל בין תארים

ערב טוב לכולם, מה ההבדל בין תואר BSC במדעי המחשב לבין תואר BSC במתמטיקה ומדעי המחשב? ואיך זה מתבטא אח"כ בשלב של מציאת עבודה והעבודה עצמה? תודה מראש,

vinney

Well-known member
תואר משולב אל מול תואר מלא

יתרונות של תואר משולב:
מאפשר לך לקבל רקע משני תחומים שונים
מאפשר לך בחירה בהתקדמות בכל אחד מהתחומים
מרחיב תחום העיסוק המקצועי העתידי שלך חסרונות של תואר משולב:
בכל אחד מהתחומים, אתה מקבל ידע שטחי יותר ומקיף פחות
אפשרויות בחירה מצטמצמות באופן דרסטי
אם שני התחומים לא קשורים (וזה לא המקרה אצלך), אז אתה למעשה יוצא עם ידע "חסר" בשני התחומים. באופן עקרוני, במקרה שלך, התחומים כן קשורים, והידע שלך אומנם יהיה מאוד מוטה למתמטיקה, אבל עדיין בתחום הרחב האחד של מתמטיקה (כי מדעי מחשב זה חלק מהתחום הזה ממילא). רוב הסיכויים שעם תואר כזה יהיה לך יותר קל בלימודים מתקדמים במדעי המחשב, מבחינת עבודה הוא לא יוסיף לך הרבה (אלא אם כן תלך להיות אלגוריתמאי, אבל לזה ממילא תצטרך כנראה תואר שני). להזיק? תואר כזה כנראה לא יזיק יותר מדי, אבל קח בחשבון שמתמטיקה זה תחום קשה, במיוחד מתמטיקה טהורה, ואם אתה לא בונה על לימודים מתקדמים - יכול להיות שסתם תקשה על עצמך ותפגע בציונים שלך בהתעקשות להכנס לתחום הזה.

felix85

New member
אנשים

האם אתה מכיר אנשים שסיימו תואר כזה? ידוע לך האם היה להם קושי להשתלב בעבודה של תוכניתן? (לא מפתח אלגוריתמים מתקדמים או חוקר בתחום אלא תוכניתן רגיל)

IP yuval

New member
אם אתה לא יודע לתכנת ולא מסוגל

ללמוד לבד ואתה רוצה לעבוד כמתכנת אז בסה"כ כדאי לך לקחת את הקורסים המעשיים יותר שמוצעים במדעי המחשב, וכנראה שלא תקח אותם אם אתה עושה תואר משולב עם מתמטיקה. בכל מקרה, אני חושב שאתה יכול להתחיל ללמוד מדעי המחשב או מתמטיקה ומדעי המחשב ולהחליט לאן אתה הולך אחרי השנה הראשונה. לדעתי כדאי לך ללכת למה שיותר מעניין אותך.

felix85

New member
קורסים

על איזה קורסים בחירה אתה מדבר למשל? הרי קורסי בחירה כשמם כן הם ואני יכול לבחור איזה שאני רוצה מתחום מדעי המחשב למשל או מתחום מתמטקיה למשל... שוב, אחרי תואר של מתמטיקה ומדעי המחשב (BSC) יש אפשרות להתחיל לעבוד למשל בתחום של מערכות מידע למשל?

vinney

Well-known member
לא בדיוק

קורסי בחירה הם אומנם בחירה, אבל התחום בד"כ לא נתון לבחירה. כשאתה עושה תואר במתמטיקה, קורסי בחירה שלך אמורים להיות מתחום המתמטיקה, כשאתה עושה תואר במדעי המחשב - הקורסים צריכים להיות ממדעי המחשב. באו"פ למשל, אתה יכול לקחת רק רבע מהקורסים בתואר ממתמטיקה (והרוב הולך על קורסי חובה), כך שכל הבחירה שלך מסתכמת בקורסי מדמ"ח למעשה. אם אתה עושה תואר משולב, לעומת זאת, אז גם מספר הקורסים שהם בחירה מצטמצם, וגם יכולת הבחירה שלך מצטמצמת (למשל, אל תתפוס אותי במילה, במקום 10 קורסי בחירה במדמ"ח, תוכל לקחת 3 קורסי בחירה במדמ"ח ו3 - במתמטיקה).

IP yuval

New member
תסתכל על המסלולים האלה באוניברסיטה

שאתה רוצה ללמוד בשביל לראות אילו קורסים אתה יכול לבחור...לא נראה לי שהרבה יפסלו אותך על הסף בגלל התואר הדו-חוגי במקצועות מדעי המחשב אם יש לך ממוצע גבוה בתואר.

felix85

New member
עוד משהו

הבעיה היא, שלמשל באוניברסיטת באר שבע. הסתכלתי על תואר במדמ"ח ותואר מדמ"ח ומתמטיקה ואני רואה שם שהקורסים הם אותו דבר חוץ מ 1 או 2 קורסים... זה מה שאני לא מבין... האם עניין מערכות המידע נלמד בתארים האלו?

vinney

Well-known member
כן, ולא.

אם אתה יודע לתכנת ויש לך ראש לזה - תוכל להשתלב כתוכניתן גם בלי שום תואר, ובטח שעם תואר במתמטיקה ומדעי המחשב.

Pharell

New member
העתקת את ההודעה הזאת

מפעם אחרת? או שיש לי דזה וו מפחיד

למעלה