הבדל בין תארים

atudaman10

New member
מצטער, אבל אתה טועה

אין כזה דבר תואר תלת-שני B.SC אפילו לא במכללות. או שאתה טועה, או שאתה מצליח ללמוד תואר ארבע-שנתי בשלוש שנים ע"י העמסת קורסים (לא נראה לי הגיוני).

chajaj

New member
הבדל בין תארים

מה ההבדל בין תואר b.a לתואר b.sc ומה זה כל אחד מהם

odedee

New member
הסבר

B.A. = Bachelor of arts - בוגר "אמנות". B.Sc. - Bachelor of science - בוגר מדעים. המרכאות על "אמנות" הן מפני שזהו התואר שמקבלים גם בוגרי מדעי הרוח והחברה, שהם הרי לא אמנויות . שני התארים הם תואר ראשון ("בוגר"). ההבדל ביניהם הוא בפקולטה. בכל אוניברסיטאות הגדולות בארץ ברור למדי שבוגרי מדעים יקבלו .B.Sc ולא .B.A אבל יש כל מיני מכללות ואוניברסיטאות זרות שמלמדות תארים מעורפלים משהו, נניח תואר ב "תולדות המחשבה המתמטית". אז אפשר להבין לפעמים לפי התואר שהיא מחלקת אם מדובר בתכנית לימודים יותר מדעית או יותר הומנית.

odedee

New member
אתה צודק, אבל

אני לא אמרתי שאיזשהו תואר הוא קיקיוני. אינני מתנשא מעל הפקולטות למדעי חברה, הרוח או אחרות. אכן, מתברר שהטכניון נותן לבוגרי מדעים תלת-שנתי תואר .B.A, כנראה כדי ליצור בידול בין מי שלמד שלוש שנים וארבע שנים במדעים. בכל האוניברסיטאות האחרות, ככל שידוע לי, אין מסלולים ארבע-שנתיים במדעים. מבדיקה מהירה ראיתי שאוניברסיטאות בן-גוריון, בר-אילן, ת"א והעברית נותנות לבוגרי מדעים תואר B.Sc. בת"א נותנים בחלק מהמקרים .B.A בחוג המשני - למי שלומד חוג משני וחוג ראשי. הגיוני. בינינו - ממש לא משנה מה כתוב בדיפלומה.

atudaman10

New member
ממש ממש לא נכון

אין קשר בין B.A. לבין אמונויות - זהו התואר שמקבלים בוגרי פיסיקה,כלכלה,היסטוריה,מתמטיקה וכו´ - בקיצור כל הסטודנטים שלומדים לתואר תלת-שנתי. השם מטעה, ואינו קשור לאומנויות. תואר B.SC. הוא תואר ארבע-שנתי, המהווה למעשה תואר מהנדס. כמובן שלימודים ארבע-שנתיים קיימים רק בהנדסה. אגב, מי שלומד חמש שנים (נדמה לי) ולומד ארכיטקטורה מקבל למשל תואר B.ARCH ככה שכל מי שלומד תואר לא תלת-שנתי מקבל תואר ספציפי.

מי שהולך ללמוד מתמטיקה בירושלים

לומד 3 שנים ומקבל Bsc ... האם יש לך הסבר לזה? שני מסלולים שווים (מת´ תלת שנתי) באוניברסיטה העברית ובטכניון מקנים לבוגריהם תארים שונים : טכניון BA ירושלים Bsc ואם מישהו יודע : יש אפשרות שבוגר המסלול מירושלים ירוויח יותר בקבע? החתול

למעלה