הבדל בין מעבדים

zivfrom7

New member
הבדל בין מעבדים

האם יש הבדל משמעותי בין מעבד 2.0 גיגה הרץ לבין מעבד 1.5 גיגה הרץ מהדור השני של אינטל(ליבה כפולה) הוא כזה משמעותי ששווה להשקיע גם אם זה לא אפשרי עוד 500 שקל וזה בא על חשבון 2 שהופך ל1 גיגה זיכרון ראשי. אני צריך אותו בשביל סרטים, מוזיקה, אינטרנט, ומשחקים שיעבדו עם הכרטיס מסך. לעומת זאת אני יכול להשיג גם ב 4500 נייד חדש של אייסר עם 1.8 גיגה הרץ מהדור השני+ 1 גיגה זיכרון ראשי. שווה?

LiranTheWizard

New member
לא משתלם אם אתה לא מריץ יישום

שדורש פעולות חישוביות. במקום זאת, מומלץ (ואני מעדיף להגדיר זאת כחובה) לשדרג את הזכרון ל-2 GB. עוד 200 או 500 מה"צ לא יגרמו להבדל משמעותי. מה שכן, לא הייתי ממהר להמליץ למשל (בהנחה שאתה מדבר עם מחשב שמיועד לעבודה משרדית) על מעבדים חלשים יותר ממשפחת Celeron/Sempron בגלל הפרש המחירים הדי זניח שלדעתי ילך ויתפוס תאוצה. היום אפשר להשיג מעבדי Core Duo (לא להתבלבל עם Core2Duo) במחירים די טובים ואני לא התחלתי לדבר על מעבדי Turion של AMD שהם ממש משתלמים ועליהם אני ממליץ בכל פה. בכל מקרה, חשוב זכרון של 2 GB. מעבד קצת פחות מהיר לא יגרום ל"פקק תנועה". גם מהירות הזכרון לא תורגש: לא חושב שיש הבדל גדול בביצועים (תלוי ביישום) בין זכרון שבמהירות 533 מה"צ ל-667 מה"צ.

למעלה