הבדל בין המינים

גלית 371

New member
הבדל בין המינים

רציתי לשאול באופן כללי האם לאימהות קל יותר לקבל את ילדיהן הנמצאים על הספקטורם מאשר האבות,ומהי הסיבה לכך?. אודה לתשובתיכן. פשוט כי אני נשואה לאספרגר וקשה לי לקבל את היותו אספרגר בגלל שאני בת זוגתו. אבל כאשר מודיעים להורים שילדיהם על הספקטורום האם האב מקבל את זה קשה יותר מהאם.

אצלינו הפוך

מה שכן אנחנו עדיין בהכחשה לסירוגין: כלומר הילדים שלנו נראים ונחווים לנו כילדים נורמליים.

את צודקת אבל לא בגלל שהם ילדים על הקשת

אלא בגלל שהם ילדים מיוחדים והוא לא ידע אז מה עושים את זה.

היום - אין בעיה בכלל.

דווקא לאמא שלי מבין שתי הסבתות היה הכי קשה לקבל את העובדה ששתיים מתוך 3 הנכדות שלה
אוטיסטיות.

dina199

New member
בני זוג והורים לילדים הם מצבים שונים.

לגבי הורים: זה לא שלאמהות קל יותר , הן פשוט בד"כ במצב שלא יכולות להרשות לעצמן הכחשה. הן המטפלות הראשיות, נמצאות עם הילד יותר זמן ולכן יותר מודעות לקשיים. ואילו אבות נוטים להיות יותר בהכחשה, שגם אצלם נגמרת בשלב מסויים (וברור שיש גם מצבים הפוכים, לכן כתבתי 'בד"כ' ולא 'תמיד' ).

לבני זוג (גם ללא קשר לספקטרום) יש קשיים של בני זוג. לכן בהחלט אפשרי שאם בן זוג אחד הוא אספי , אז יותר קשה בזוגיות .אני לא יודעת כמה זוגות יש כשהאישה היא אספית והגבר נ"ט
, אבל נראה לי שזה לא משנה .אם קשה לך , זה לא בגלל שאת אישה ווגם לא אמור להיות לך יותר קל , רק מעצם היותך אישה.

אבא הרבה יותר סבבה מאמא

מצד שני החלקים היותר חזקים שלי הרבה הם כאלה שהרבה יותר מוערכים באופן טבעי ע"י אבא מאשר ע"י אמא -הכישרון באמנות בעוד החולשה העיקרית שלי נוגעת במשהו בסיסי מאוד לאמא- סדר ואירגון.

schlomitsmile

Member
מנהל
זוגיות והורות שונות בתכלית זו מזו אמנם בשתיהן יש אהבה, אבל מסוג אחר.

מביאה כאן קישור לכתבה שאולי תעניין אותך-
אספי מנסה להסביר מה זאת אהבה (רומנטית)

http://chen.acisrael.org/?p=20

arana1

New member
כמה "מחשבות"

היה כיף לקרוא אותו וכמי שחווה דברים דומים בא לי להוסיף את התחושות שלי או את הדרך השונה שבה אני מפענח אותן תופעות פחות או יותר

ראשית לגבי הציטוט,מי אני בכלל שאגיב על דברים של אנשים כל כך חשובים וידועים אבל לדעתי אין כאן עניין של לא אלא דווקא של גם
זאת אומרת,ההסתכלות לאותו הכיוון מאפשרת גם מבט אחד לשני ומזה גם נובע הקשר בין אהבה זוגית להורות
ובכלל
הדרך שבה מבטים מצטלבים משרה את ההדדיות כביטוי של ההקשרים והקשרים שמאפשרים את כל מה שיפה בחיים
ובגלל זה אני גם נוטה לפענח את תחושותי הדומות בצורה שונה מזו שהאספי החמוד הזה מפענח את עצמו וחושב שבהרבה מאוד מובנים אספים ואוטיסטים נתפשים,גם בעיני עצמם,כאגואיסטים ומרוכזים בעצמם,בדיוק בגלל שהם חשים וצריכים ויודעים הדדיות שונה ממה שנתפש היום כראוי ונכון,וזו לא ההדדיות השטוחה של אני עשיתי לך ואתה עשית לי,אלא כזאת שמבטאת ומתבטאת דרך הקשרים וקשרים מרובים ולכן גם אינה מתאימה למה שנחשב ככישורי חברה כיום,אבל בדיוק בגלל זה לזוגיות והורות היא יכולה להיות גם הכי נפלאה ומאפשרת ונכונה.

בסך הכל לא רק אוטיסטים משותקים סביב הפער בין הרגשות והתחושות והיכולת לבטאן,כל אדם עם מעט עומק אמור להיות מודע לפער הזה,ולכן סובלנות אמיתית אינה סובלנות לעקום ולחריג,אלא היכולת להרהר בעצם ההגדרה עצמה.

למעלה