הבדלי תרבות ועירום

הבדלי תרבות ועירום

היי, רציתי לדבר אתכם על משהו ששמתי לב אליו: על אף שברזיל וישראל נחשבות לחברות "מערביות", עדיין יש הבדלים בנורמות ובתרבויות, שאפשר לראות גם ב"קשרי משפחה". דוגמא בולטת שהייתי די המומה לראות היא למשל כשאלנה רצתה לומר משהו לבנה, פרדי, והיא נכנסה לאמבטיה - בזמן שהוא מתקלח (!!!!), חייכה במבוכה קלה ואמרה מה שרצתה לומר. פרדי היקר לא הרגיש נבוך במיוחד, השיב לאמו ושוחח עמה תוך כדי מקלחת, והמשיך בשיחה החשובה גם כשכיבה את המים והתנגב. זוכרים את הקטע הזה? אני לא זוכרת על מה הם דיברו (בטח על קלרה), זה שודר לפני כחודש וחצי. זה נשמע מזעזע? אז זהו, שמסתבר שאצלם עירום זה לא כזה ביג-דיל כמו אצלנו, וזה הבדל תרבותי גדול... נתקלתם בעוד הבדלים כאלה בסדרה?

אסיה א

New member
כן, נכון!!! ../images/Emo20.gif

עוד משהו דומה, ביום בו דנילו וריטיניה יצאו, דנילו התקלח ואז אדו נכנס ודיבר איתו. כאילו הם שני גברים!!! עד כדי כך זה לא מפריע להם?!?

ElinorL

New member
אני זוכרת את הפרק עם דנילו

והאמת שבין גברים זה לא כזה ביג דיל... ובקשר למה שנאמר על השוני אז למרות ששתינו מדינות "מתקדמות" לכל חברה יש את הנורמות והערכים שלה ושם הסנקציה עם זה שנכנסים למקלחת היא כנראה מזערית ואולי אפילו לא קיימת... יש כל מיני הדבלים בין המדינות וזה הגיוני... מגמת סוציולוגיה, אני גם יודעת למה את חושבת שזה מוזר שזה לא מפריע להם! חחח :)

למעלה