אני מניקה כבר עשרה חודשים וחצי, מספר פעמים ביום בתוספת למוצקים, מזה מספר שבועות בני לא רוצה לינוק מהצד השמאלי, ולמרות שמדי פעם אני מצליחה לגרום לו לאכול מצד זה, אני מבחינה בהבדלים גדולים במלאות השדיים, בצבע הפטמות וכד'. מה עושים?
שאיבה זו מיומנות נרכשת כך שזה בהחלט טבעי שבשאיבות הראשונות לא יוצא הרבה חלב. באיזה שעה ניסית לשאוב? גם לזמן השאיבה יש השפעה על הכמות - לרב אמהות מצליחות לשאוב יותר בשעות הבוקר מאשר אחה"צ-ערב. בנוגע להעדפת צד - תנסי לגלות מה הסיבה - האם הוא היה מנוזל לאחרונה? או דלקת באוזן? לעיתים זה קורה כאשר האם שלא במכוון הציעה צד מסוים יותר פעמים מאשר האחר והחלה ירידה קלה בכמות ואז זה כמו מעגל סגור בו הילד מעדיף את הצד המלא יותר מה שגורם לכמות בצד השני להמשיך לרדת. המשיכי להציע את הצד "המנודה" בתחילת ההנקה. עוד אפשרות היא לנסות תנוחות שונות. אם הוא לא מוכן בשום אופן אז לימים הקרובים את יכולה לשאוב את הצד המנודה עד שתרגישי שהכמות עלתה מעט, וכמובן להמשיך להציע אותו. מה שקצת משונה לי הוא שינוי צבע הפטמות - האם את יכולה לפרט טיפה יותר? כי גם כאשר מפסיקים להניק, הפטמות בד"כ לא חוזרות לצבען הקודם שלפני ההריון...