הבדלי צד

kineretsaban

New member
הבדלי צד

בשעה טובה אני אמא חדשה לאחיה בן חודשיים וחצי, שמתי לב שהוא מכניס רק את יד ימין לפה ומוצץ אותה....את יד שמאל הוא ממאן להכניס, בעידוד הוא מכניס אך מייד מחליף לימין. היות ואני מרפאה בעיסוק אני יודעת שלא צריכים להיות הבדלי צד בגיל הזה אך אני לא יודעת מה עושים (מרפאה בעיסוק חדשה....)????? יש לכן רעיונות?

../images/Emo95.gifאצבע בפה

מזל טוב כנרת. גם עוברים מכניסים אצבע לפה ומראים העדפת ליד ספציפית, זה טבעי. בלי קשר להעדפה, את יכולה בשעת משחק, פינוק או החתלה של אחיה להתייחס לשתי הידיים שלו, ללטף אותן, למרוח אותן בתחליב תינוקות, לתת לו להחזיק רעשן קטן ולהביא לפני העיניים בכל אחד מהצדדים, לקרב את שתי הידיים שלו לפנים שלך וכשהוא אוכל או יונק להשאיר את שתי הידיים מקדימה ולא להעביר את היד שצמודה לגוף שלך לאחור. תהנו.

kineretsaban

New member
שני!!!!!!

איזה כיף לשמוע ממך, את בארץ???? תודה מתוקה, מזל טוב גם לך!!!! אתם מוזמנים לביקור.... נשיקות

kineretsaban

New member
שרון

מהו הקשר להנקה בהשארת שתי הידיים קדימה? מדוע לא להעביר את ידו הצמודה לגופי לאחור?

איך זה מסתדר ?

תינוק יונק עם שתי ידיים מקדימה ? לא יודעת כאמא איך מסתדר המנח הזה ? יושבת כבר כמה דקות מדמיינת את הפוזה עם היד ובלי היד ...ובחיי שהנקתי ...חחח שרון הסבר ? או שהתכוונת לאכילה מבקבוק ?

תעלולה

New member
זה לא מסתדר, עכשיו ניסיתי...

היד הפנימית נתקעה לנו כל הזמן ולא אפשרה הנקה נורמלית... אני חושבת שזה אפשרי בהאכלה מבקבוק, בעיקר כשתנוחת ההאכלה איננה תנוחת הנקה אלא פנים מול פנים.

מסתדר בהחלט

אבל זה לא האישו ..רצוי לשים לב שמחליפים ומשנים כיוונים. בהאכלה מבקבוק, זה יותר משמעותי כי בהנקה החלפת הכיוון נעשית באופן טבעי. בכל מקרה המטרה היא ליצור גרייה שווה מבחינה ויזואלית, טקטילית ויזו-אודיטורית לשני הכיוונים. נראה לי שלא כדאי ללכת רחוק מדי בענין תנוחת הצוואר כשהשאלה מתייחסת רק לאצבע בפה.

מותר הערה ממבינה בהנקה?

שלום שרון, בהנחה שאת נתקלת בהרבה תינוקות יונקים, אני רוצה להוסיף פה כמה מילים על "כיצד אוחזים תינוק יונק". על מנת שתינוק ינוק היטב, כלומר יאחז את השד בפיו באופן כזה שהיניקה תהיה יעילה - גם מבחינת כמות החלב שהתינוק מקבל, גם מבחינת ריקון השד (באופן שלא תיווצר סתימה בגלל חלב ש"נתקע בשד"), וגם מבחינת הגירוי שהשד מקבל לייצור עוד חלב - ההמלצה הינה להיניק את התינוק כשבטנו מופנה אל האם. כלומר התינוק כמעט שוכב על הצד. באופן כזה, אני מתקשה לדמיין את היד "התחתונה" מתמקמת מעל גוף התינוק. בענין של "שני צדדים", עד כמה שאני מבינה אותך - היות ומומלץ ליצור גרייה שווה מבחינה ויזואלית, טקטילית ויזו-אודיטורית לשני הכיוונים, אין צורך לדאוג לזה כשמיניקות, כי בהנקה החלפת הכיוון נעשית באופן טבעי.

תמיד מותר הערה ממבינה!

מקבלת את הערתך בנוגע לתנוחת ההנקה המועדפת. אם כי כל תנוחה שמתאימה לשני המשתתפים ומאפשרת קשר והזנה - טובה בעיני. אני אסייג את דברי על מנת שיובנו כראוי. כאשר אני מדברת על גרייה שווה לשני הצדדים אני מדברת על סיטואציות יומיומיות שבהם ניתן לשלב זאת. כשתינוק אוכל מבקבוק, לפעמים כיוון ההאכלה נשאר קבוע, ולא משתנה מצד לצד כמו בהנקה. כשיד אחת נשארת מאחור באופן קבוע, יוצא שהיא פחות פעילה פחות בקו האמצע, פחות ניראת. - לא כדאי. מה שקורה הרבה פעמים בהתכתבות ברשת, זה שקשה להעביר את הדברים באותו אופן כפי שהם היו מועברים בשיחה רגילה. אז תמיד יש מקום לבקשות הבהרה ולהארות.

הבדלי צד ...

הי אמא של אחיה ... ( כבר כל כך מוקדם את מרפאה בעיסוק אמא ?
) בגיל חודשיים, קצת מוקדם לדעתי לראות הבדלי צד של דומיננטיות יד ! הייתי מדברת על הבדלי צד, כשהילד מטה ראש לכיוון אחד יותר מהשני, כשיש הגבלה קלה בתנועה של הצואר לכיוון אחד - טורטיקוליס למשל. בגיל הזה עדיין קיימת מעורבות של רפלקסים אסימטריים, לא לשכוח. בכל אופן הגיל הזה מוקדם מדי ליצירת תנועה רצונית של הראש או היד, תצטרכי לחכות מעט, תוכלי ללהעביר רעשנים מצד לצד לנסות שיעקוב אחר הרעשן למלוא טווח התנועה כדי לשלול טורטיקוליס ( ותנועת יד מועדפת כתוצאה מהרפלקס הא-סימטרי), בהמשך בשלב ההושטה תוכלי לגרות הושטה של שתי הידיים בקו האמצע ? וכו' ... בגיל הזה, יכולה להציע לך לשים לב על איזו יד את נושאת אותו, תופתעי לגלות, שהרבה מאיתנו "רגילות" לשאת ביד החזקה, והתינוק מתאים את מנח גופו לנוף המתגלה לעיניו - רצוי שיהיה מעניין. האכלה א-סימטרית ( תמיד מאותו כיוון, תמיד עם המבט לכיוון מסויים)... נראה לי שבגיל הזה, מוקדם מדי להתיחס בפרמטרים שאת התייחסת ... אמא, תנוחי קצת ... הוא רק נולד ! ואם השאלות האלה מטרידות אותך, הן דורשות מענה מקצועי, עם בדיקה פיזית ! פני לטיפת חלב, או למרפאה בעיסוק קוליגה ... שתציץ. בד"כ זה מספיק להרגעה. ותהני ממנו.

kineretsaban

New member
נגה

קודם כל תודה רבה, אז זהו בדיוק - שלא אמורים להיות הבדלי צד או העדפת יד בגיל הזה ולכן אני קצת דואגת אבל לא יותר מידי.... בכל מקרה הוא מעדיף להכניס לפה את יד ימין...אני נושאת אותו אכן יותר על יד ימין שלי...והוא מפנה את הצוואר יותר לימינו מאשר לשמאלו...אם זה אכן טורטיקוליס אז פשוט לעודד תנועה לכיוון הנגדי? תודה כנרת, וזה לא כל כך מוקדם להיות אמא, אני בת 27.....

תעלולה

New member
מה שאני עושה עם הקטנטנים

הללו, זה לשים את האצבע המורה שלי ביד "הדומיננטית" ואז הוא אוחז אותה באמצעות הרפלקס, ועם ידי השניה אני מושיטה ליד הפחות אקטיבית צעצוע אהוב ומפתה. כדי שהוא לא ישחרר את היד עם האצבע שלי אני סוגרת על האגרוף עם שאר אצבעותי כדי שזה לא יפתח בקלות. אני לרוב משתמשת בטכניקה זו דווקא ברב"ע פיזיקלי, כשיש צורך לעודד שימוש ביד עם כוויה או עם סד. לרוב זה הולך ממש יפה. ועוד משהו לכנרת, באמת קשה להיות אמא מרפאה בעיסוק (ואיזה שם מקסים בחרת לבן שלך!). אני הייתי מנסה לשים את הספרים קצת בצד כי זה ממש ממש קשה לבדוק אותם כל הזמן לפי הפרמטרים שלמדנו. מה גם, שרוב הילדים, אינם הולכים בול לפי הספר. להיפך... חלק מקדימים וחלק מאחרים. כל אחד ווריאצית הגדילה וההתפתחות שלו. לפעמים פשוט באופי של התינוק לעשות משהו X עם יד ימין ומשהו Y עם יד שמאל - סתם כי ככה באופי שלו ודי. ואני, שלרוב אני ממש מנסה להתעלם מהסיכומים משיעורי אור-נוי וטננבאום בזמן גידול ילדי, אם אני באמת לחוצה, אני מתקשרת למרפאה בעיסוק קולגה (לא חברה טובה מדי) שאני מעריכה מאד - והיא מעיפה מבט - ולרוב גם מרגיעה... שיהיה לך בכיף איתו.

tmaz

New member
אור נוי וטננבאום??

אני הייתי מנסה להרחיק את הסיכומים ההם מזכרוני עוד לפני הכניסה להריון... אני זוכרת איך אחד מהם עבר על פני כל המחלות הכי איומות שיש, וכשהגיע לטאי-זקס כולנו נפלנו על הברכייים מרוב הקלה, כי את זה לפחות אפשר לאתר מראש.

למעלה