הבדלים מנטאליים...

הבדלים מנטאליים...

עד כמה הם עלולים להיות כאבן-נגף אם בכלל, בו בזמן שישנה התאמה בכל המישורים כמעט... האם משהי\הו יכול להעיד על מקרה דומה כהצלחה או כשלון?

שאלה טובה...

ישנן עדות מסוימות שדפוס התנהגותן אינו קשור לאישיות הפרטית אלא למנהגים והרגלים עדתיים... כגון; פגשתי בדפוס התהגותי מסוים בשולחן שבת, שצריך לכסותו באין-סוף סלטים ואוי ואבוי אם יחסר אחד מהם... או שהאשה תשב מול הגבר, או דוקא לצידו, ואם לאו זה מהווה פגיעה באושיות הוויתו... מסיבות משפחתיות, חייבים להופיע אפילו כשהבת של האחיינית מתחתנת, חוק ולא יעבור, זה כבוד המשפחה... כל מיני דברים שהמילה ``חייבים לעשות`` באה בתדירות מטרידה לעיתים... אלה הם עינינים מנטאליים לבד... האם דברים שכאלה עלולים להפריע בזוגיות?

טוב, מנסיוני...

שולחן השבת של חמי וחמותי מאוד "שוביניסטי" (הבנים שותים ראשונים מהיין ורק אחריהם האמא והבנות, הנשים משרתות סביב השולחן והגברים יושבים וכו'), לי זה מאוד לא נוח ובתחילת נישואיי הייתי ממש מתעצבנת ואף מביעה (ברוב חוצפתי) את התנגדותי. בעלי פתר אותי בכך שאילו רק מנהגים ואין להם משמעות אבל אני הסברתי לבעלי שבעיני "בעל בית" שנעביר את היין קודם לבנו הבכור ורק אחר כך לאישתו כן מביע בזה את עמדתו לגבי החשיבות שלהם במשפחה. בעלי הסכים איתי ובבית שלנו הנהגנו שולחן שבת שיוויוני יותר. היום כשאני מגיעה לחמי וחמותי אני "מתנתקת" מהדברים שמרגיזים אותי ושמחה שאצלנו בבית הילדים רואים דוגמא אחרת. בעניין החתונות : כאשר ניסו "להכריח" אותי להגיע לחתונה של האחיינית של הבן דוד (כי היא הגיע לחתונה שלנו...) הסברתי בנימוס שאין לנו תקציב להוצאה כזאת ואם זה חשוב מאוד בעלי יכול ללכת בלעדי או שהם יכולים לעזור לנו במימון המתנה... כמובן שהם לא התנדבו לממן מתנה בשמנו וככה הבעיה נפתרה. ולשאלתך : הדברים הללו מפריעים בהתחלת הזוגיות, אבל אם הזוגיות טובה ויש הבנה לכך שהצרכים המשפחתיים שלך פחותים משלה, מגיעים בסוף לפשרות וחיים עם זה (מכסימום אתה תוכר במשפחתה בתור "הבעל האנטיפת של סיגי").

אם כך, אתה בדיעה שזה לא יפריע...

מנין לך? יש לך מקור או סימוכין לדעתך? או נסיון?

נומלה

New member
תלוי בהבדלים

אם ההבדל המנטאלי הוא מנוגד לשני בני הזוג זה עלול להביא למריבות בלתי פוסקות. למשל "הבדל מנטאלי" גברים ממשפחות מסוימות בטוחים שאסור להם להזיז אצבע בבית. נשים ממשפחות מסוימות אחרות בטוחות שתפקיד הגבר להיות שותף מלא למטלות הבית. מתכון בטוח לגירושין

שילה1

New member
הבנתי כי אתה מדבר על דפוסי התנהגות נרכשים,או

מועתקים מהבית ומהסביבה הקרובה.כוונתך כי אלו שונים בבסיסם וביסודם אצל שני בני הזוג. אם אכן הבנתי כיאות,מאמינה שאנשים מבוגרים לא משתנים,וגם לא דעותיהם אמונותיהם והתנהגותם. על כן-כן,הבדלים מנטלים מאוד מהותים לקשר,וכן,בהחלט יכולים לגרום לאי הצלחתו.

מה החקירה

מה אתה מנסה להשיג בזה שאנשים פה יגידו לך אם זו הצלחה וכישלון? ראית את הסרט he's just not that into you? אם תשמע פה סיפורים על הצלחה או כישלון אלו הם סיפורי הקצה, שמייצגים את היוצא מן הכלל. זה תלוי בכם, כמה אתם אוהבים, רוצים את הזוגיות והאם שניכם מוכנים להתפשר ולקיים דיאלוג בנושאים שבמחלוקת (צעד ראשון- להגיד לה את עמדתך). הרוב המוחץ של המקרים הוא איפשהו באמצע, יש חיכוכים והם נפתרים. עניין של אישיות ותחשוב איפה אתה רואה את עצמך, אם ממש לא בא לך על שולחן השבת הזה ועוד חצי שנה תחליט שלא בא לך להיות שם יותר בשום אופן, לא חבל?

seeyou

New member
תגובה יפה../images/Emo152.gif-עם הסתייגות מסויימת

...."ותחשוב איפה אתה רואה את עצמך, אם ממש לא בא לך על שולחן השבת הזה ועוד חצי שנה תחליט שלא בא לך להיות שם יותר בשום אופן,." בכול מערכת זוגית יש רגעים כאלו גם אם ההתחלה היה כמו באגדות בני אדם הם שונים אחד מהשני באופן מוחלט-כאשר כול אחד ממשיך להשתנות בציר הזמן. זה שמתחברים אחד לשני זה נעשה על בסיס חלקי-רגעי -תאום מלאה נעשה רק עם הצל של עצמינו
יוסי

למעלה