הבדלים בין rsa לבין dh/dss -

• פותח הנושא es1
  • פורסם בתאריך

es1

New member
הבדלים בין rsa לבין dh/dss -

שאלה נוספת - :) ראיתי שבתוכנה pgp המפתחות הנוצרים הם מסוג- dh-dss ולא מסוג rsa . לפי מה שקראתי ההבדלים בינהם גם לא כל-כך משמעותיים. ובכל זאת כמה שאלות בסיסיות - ב-rsa הדברים כביכול ברורים לי - יש שתי מפתחות שיש בינהם קשר מתמטי , אם אחד המפתחות מצפינים את ההודעה ( public ) , והאחר מפענחים את ההודעה שהוא כמובן ה-private . [ כמובן שמדובר בשיא התמצות ]. לגבי פרוטוקול dh-dss - הבנתי שהכוונה לשני פרוטוקולים שונים - diffie hellman + digital signature standard . עד כמה שידוע לי האלגוריתם של dh עובד לגמרי בצורה שונה - [ יצירת מפתח משותף לשני צדדים ללא חשיפתו ברשת ]. והצורה הרי שpgp עובד הינה מבוססת על מפתחות ציבוריים ופרטיים . כך שיש פה משהו שכלל לא מובן לי . האם פרטוקול dh/dss למעשה פועל כמו פרוטוקל rsa בעזרת שני מפתחות ? או שמע הוא מציע לנו ארכיטקטורה שונה לגמרי להצפנה ? (שלא מבוססת על שני מפתחות ) איך diffie hellman מתקשר לעניין של שני מפתחות פרטי וציבורי ? (כמו שציינתי לפי הידוע לי האלגוריתם הנ"ל עוסק במציאת מפתח משותף לשני הצדדים ללא חשיפתו ברשת ). או בקיצור איך עובד אלגוריתם dh/dss ? אם בילבלתי קצת בין ההגדרות - אני מצטער מראש . תודה :)

es1

New member
טוב - מצאתי קישור .

http://www.iusmentis.com/technology/encryption/elgamal/ בעקרון הבנתי - שניתן להשתמש באלגוריתם DH בכמה צורות - הדרך המקובלת היא מציאת מפתח משותף לשני הצדדים בלי חשיפתו ברשת . אף מסתבר שניתן לנצל את אלגוריתם dh גם להצפנה ופיענוח באופן המתואר בקישור . אם למישהו יש משהו להוסיף שיוסיף. ואם לא, שלא יוסיף. ואם כן שיוסיף ואם לא שלא. (מן הומור לא ברור, איתכם הסליחה )

למעלה