אולי לחלקכם השאלה תראה פשוטה מדי. בכל מקרה. האם יש הבדל(מכל בחינה אפשרית) לקצין שיושב בדרגת סגן(חובה) או סרן? חוץ מהעניין של הקידום בדרגה, כי יד לי עוד הרבה מאוד שנים עד סרן..
יש להם אותם הסמכויות שמוענקות להם מתוקף היותם קצינים (למעט סג"מ שהוא אינו יכול לשפוט). לגבי תקנים. אם אתה יושב על תקן של סרן, מן הסתם תרוויח יותר מקצין שיושב על תקן סגן (זה קיים רק בקבע) ישיבה בתקן גבוה מהדרגה שלך אינה מעניקה לך קידום מהיר - טעות נפוצה של הרבה אנשי קבע שנוטים לחשוב כך.
ת'אמת הסמכויות והקידום לא ממש מעניינים. מה שקורה, במדור שלי קיימים 2 תקנים פנויים, אחד של סגן חובה ואחד של סרן... בדקתי בשח"ר של"י והתקן שאני יושב עליו הוא סגן חובה רחוק מאוד מהתפקיד שאני מבצע כרגע... התפקיד שאני מבצע הוא תקן סרן האם העניין הזה חוקי? זה לא מריח טוב..
לפחות לא קיימת ברוב החיילות. יש כמובן מקרים יוצאי דופן. שאל את המפקדים שלך מדוע אתה לא משובץ בתקן סרן קבע, בנוסף תבדוק אם באמת אתה יושב על תקן סגן חובה. במידה וכן כשתכנס לקבע יצטרכו לשנות לך את התקן.
כלשהי, אז זה לא באמת מעניין על איזה תקן אני יושב. בדקתי את הנושא, אני אכן יושב על תקן במדור שהוא סגן חובה בתפקיד אחר לגמרי משלי. מה שרציתי לשאול, האם ההבדלים מבחינה כספית משמעותיים..
כל יחידה יש את התחום המקצועי שלה, אם זה טכנולוגי/חימושי וכו' במקומות כאלה תקנים זה בדר"כ דבר מאוד נזיל ומשתנה לפי צרכי היחידה לעומת זאת תקן של קש"ל או של קצין לוגיסטיקה וכן הלאה זה תקנים קבועים שלא משתנים אפילו אם כל המבנה הארגוני של היחידה משתנה.