הבדיחה היומית

pinzo01

New member
הבדיחה היומית

קיבלתי היום טלפון מקולגה שמספר לי " בהתרגשות" על פתיחת קורס למורי דרך לאוכלוסיות מוגבלות..... (דבורה מנצור ממשרד התיירות מנסה לשווק את הקורס במעריב ) מכיוון שיש צורך במורי דרך לפלח אוכלוסיה זה,הוחלט במשרד התיירות לפתוח קורס למורי דרך ! מדהים, תזכירו לי אם משרד התיירות ומורי הדרך חיים באותה פלנטה ???

אתה טועה. משרד התיירות צודק.

מאיפה היהירות הזאת, לטעון פעם אחרי פעם שאנחנו לא צריכים ללמוד? אני לא יודע מה איתך, ויכול להיות שאני טועה, אבל הרוב הגדול של מורי הדרך לא יודע כמעט כלום על אוכלוסיות מוגבלות. לא הוכשרנו להדריך עיוורים, לא לימדו אותנו איך נראה אתר נגיש לכיסא גלגלים ועוד. מותר לך להשאר עם הידע שרכשת בקורס מורי דרך. כדאי לך ללמוד איך מדריכים אוכלוסיות מוגבלות. אני מקוה שאוכל ללמוד בקורס הזה. לי זה רק יוסיף!

pinzo01

New member
יהירות ??? איך הגעת לזה ?

מי דיבר על חוסר רצון ללמוד??? וצדקת בהנחתך " שאתה לא יודע מה איתי " אך לעניות דעתי הלא קובעת משרד התיירות וכן אגודת מורי הדרך צריכה וחייבת לדאוג למורי הדרך הן בנושא חיוב התשלום עבור ההשתלמויות הן בנושא הסכמי שכר עם סוכני תיירות הפנים ! ולא להתעסק עם רעיונות איזוטרים , ואם תשאל ,הרי זו אוכלוסיה שהיא לא מוכרת לנו כמורי דרך ?ולמה שלא נלמד איך לעבוד איתה ? אז מתוך נסיון עם החברה של "נגישות "(כשמטרתה הבלעדית ליצור טיולים עם אוכלוסיה מוגבלת) יצרנו כמה מסלולים המתאימים לנכים, עוורים ,וכו' ומשרד התיירות ,יוק!!! וכאן זה המקום לברך את ק"קל שהכשירו כמה מסלולים המיועדים לנכים יום טוב שיהיה לך

קורס מורי דרך להדרכת נכים ואוכלוסיו

בשנת 2002 סיימתי את הקורס היחודי והמעניין שעומד להפתח פעם נוספת. לצערי, מאז סיום הקורס מספר ימי ההדרכה בנושא זה שואף לאפס. ממליץ לכל מי שמתאים ורוצה לעבוד בעתיד עם נכים, עיוורים וחרשים להצטרף לקורס.

וכל הכבוד לקולגה שלנו, פנינה מוסק

פנינה מנהלת את המרכז להדרכת אוכלוסיות מוגבלות ברוסע היהודי בירושלים. כנגד כל הסיכויים היא מצליחה לפתח את התחום ופותחת עכשו קורס שני למען מורי דרך שרוצים להדריך מוגבלים. כמו הקורס הקודם, גם הקורס הזה הוא חינם. משרד התיירות נרתם למשימה ועל זה מגיע לו ישר כח. דרך אגב, פנינה היתה הקודמת בתפקיד של אילנה אחיטוב!

למעלה