הבג"צ והגדר

הבג"צ והגדר

ראשית,אני מעיד על עצמי כי הנני עקרונית נגד גדרות כאמצעי התגוננות אולטימטיבי אלא אך רק בנקודות מבודדות ויחודיות. לא כך מתערים עם שכנים-ע"י התבודדות וחזרה לשיטת הגיטאות שהורגלו בה היהודים מזה דורות. את הבעיה עם הפלשתינאים יש לפתור לא באמצעות התחפרות של בת-יענה. הפתרון הנו אם בכח ואם במו"מ כשהדבר אפשרי.לכן,החלטתו מתאימה לי מאד. יחד עם זאת,קשה לי להבין את הסמכות שיש לבג"צ לפסוק לגבי שטחים שאינם פורמלית מסופחים למדינה. בגדה הושאר החוק הירדני עם צווים צבאיים המתחיבים מהיותו שטח כבוש. מה לבית משפט ישראלי ולכל זה-לאלוהים הפתרונות. הן החוק הירדני ובודאי הממשל הצבאי מוסמכים ומתירים הפקעת קרקעות לצרכים ביטחוניים. שיקולי "המידתיות" של בג"צ לגבי הסיכון הבטחוני מחד,ורווחת האוכלוסיה בגדה מאידך-אינם רלוונטים איפוא לעינין הגדר. שוב בולטת בהחלטה מגמתו של ברק לאפשר נגיעה לבית המשפט בעינינים לא לו. טוב תעשה הכנסת,אם חפצת גדר הנה –אם תעגן את תואי הגדרהמקורי בחקיקה.

סוהי

New member
בג"צ סימן את תוואי הגדר כפי שהוא...

רואה אותו - תוואי ה"קו הירוק" או כפי שהוא זכור כ"גבולות 67'..." ומה שהוא באמת "גבולות 48' ". אני רוצה להאמין ששופטי בג"צ לא התכוונו לקבוע עמדה פוליטית בנושא לאומי רגיש כזה - אבל זה יצא מאד פוליטי! אמרתי כבר מזמן,שתוואי הגדר הוא לא רק ביטחוני - אלא הוא האינדיקציה הברורה והמעשית ביותר לגבול העתידי בינינו לבין המדינה הפלשתינית שתקום בצורה זו או אחרת,ולכן,יש לקבוע את התוואי בהתאם,אבל בהחלט להימנע ככל הניתן מפגיעה באוכלוסיה האזרחית הפלשתינית.

למעלה