הבגרות- היסטוריה א

• פותח הנושא R888
  • פורסם בתאריך

R888

New member
הבגרות- היסטוריה א

תגידו, בבגרות יתנו שאלה אחת מכל תקופה ? זאת אומרת שאפשר ללמוד או את מרד בר כוכבא או את המרד הגדול, או את הרצל או את האימפריליזם וכו' ולא צריך ללמוד את כל החומר? תענו לי מהר זה נורא חשוב!!

evyaco

New member
יש סיכון קטן, אבל אפשר לא ללמוד הכל

שלום, אמנם אינני מורה, כי אם גם כן תלמיד בשכבה י'... אך מבחינות מתכונת שראיתי, אני יכול להגיד לך שבחלק הראשון ינתנו 4 שאלות: 2 מפרק 3 בספר תולדות העם והמדינה, ושתי שאלות מפרקים 5 ו-6. כל בית ספר בוחר אילו פרקים הוא מלמד: במקרה שלי זה פרק 3 על כל סעיפיו. כך שתלמידי בית ספרי לא צריכים לדעת את התשובות לגבי פרקים 5 ו-6. בחלק השני, כפי שראיתי, תינתן שאלה אחת על אימפריאליזם ושאלה אחת על הציונות בתקופת הרצל. גם פה יש לענות על שאלה אחת. כך שמבחינה תיאורתית, יש לדעת רק נושא אחד - אך לא ניתן לדעת מה יהיה במבחן... סביר מאוד להניח שלא, אך אולי שתי השאלות יהיו על נושא אחד. אני החלטתי שאני לומד היטב את נושא הציונות ולומד כללי את נושא האימפריאליזם - גם כדי לא לקחת סיכון וגם עבור המושגים. אני מקווה שעזרתי לך. אביתר

שאלה

תראה..הבנתי שבין המרד הגדול למרד בר כוכבא לא צריך לקחת סיכון.. וללמוד את שניהם כי אין לדעת אם יהיה בחירה. אבל הבנתי שבאימפריאליזם ובהרצל..בוודאות יש בחירה כאילו, למתכונת למדתי רק את האימפריאליזם. מה נראה לכם??? בוודאות..

איסקרה

New member
זהירות

בכל שנה ה"מהמרים" נופלים במקום אחר. מחברי הבחינה מודעים לפיתוי להמר ובכל שנה מישהו חוטף את הבום. זה נעשה באמצעי של שאלות מעורבות. המדיניות הנכונה במקרים אלו היא , תאמין או לא, ללמוד את כל מה שיש במיקוד. שלא תגיד שלא אמרו לך

למעלה