הבא שיגיד

ofir_y

New member
אם משהו נוצר זה אומר שיש לו בורא?

לעולם שלנו אין בורא - ככה אני מאמין. והוא בכל זאת נוצר. אתה צריך הגדרה שתכפר על הפערים בין ההשקפות שלי ושלך...

זו היא גם תגובה לאורן

ההערה שלי היית רק לשימוש שלך במלה "נוצר"... בכול מקרה, החלק העיקרי הוא החלק השני שבתגובה שלי.

ofir_y

New member
אז הבנת יפה.

לדעתי אין ליקום תכלית. ואני חושב שעל כל דבר שאנחנו מסתכלים צריך להסתכל בתוך מסגרת כלשהי. אם אנחנו אומרים מה התכלית של בני האדם, אז אנחנו מדברים על התכלית שלהם ביחס לעולם. אם אנחנו מדברים על התכלית של העולם, אז זה ביחס לגלקסיה וכו´ , עד שמגיעים ליקום. ואין למה לייחס את היקום....

ofir_y

New member
נכון ותיקנתי את עצמי

באחת ההודעות ורשמתי שה´תכלית´ שדיברתי עליה היא לא תכלית, אלא טבע וחוקיות. לא יותר..

[אורן]

New member
סטייה מהנושא

"אם העצם נוצר אז משהו יצר זאת, לפיכך יש לו בורא." אתה בעצם עובר לדיון על האם יש אלוהים או לא... אם אתה רוצה להתווכח על זה, פתח שישור אחר. סטייה מהנושא לא תוביל לשום מקום.

משהו נוסף

אתה אומר שהעולם קיים עבור כל אילו שחיים בו. אנא הסבר את המושג "קיים עבור משהו" ההגדרה הרגילה דהיינו: הסיבה לקיומו היא ה"משהו" איננה מתאימה פה.

באיזה שפה דיברתי?

זכויות אזרח הן לא זכויות אדם. לא מדובר פה לא בחירות, לא בחיים ולא בשלמות הגוף. בעניין המתאבד, באוקלהומה הוא יקבל עונש מוות.

alon14

New member
אוקלהומה היא בדרום ארה"ב

והדרום יותר פונדמנטליסט מבני ברק עד כמה שזה אפשרי. נכון שזה נאה כאילו אין קשר, אבל בארה"ב יש קשר הדוק בין דת, שמרנות-יתר ולאומנות, וחלק מהסט ש להיות דוס שם זה להיות "בעד-חיים" בנושאי הפלות אבל לתמוך בעונש מוות על חצי מהעבירות הפליליות פחות או יותר.

למעלה