הבאת כלב מחו"ל

amot1

New member
הבאת כלב מחו"ל

אהלן
אני מתכוון לטוס למזרח אירופה כדי להביא גור כלבים לארץ .
מהי הפרוצדורה בשביל להביא אותו לארץ? איזה אישורים צריך ? האם צריך לעשות משהו בארץ לפני כן ? איך זה עובד בדיוק ? אם זה משנה אני מביא את הכלב מרוסיה. והכל לא ברשימת הכלבים המסוכנים אז אין בעיה בעניין הזה.
תודה !

marx04

New member
כדאי לשאול את הוטרינר העירוני באזור מגוריך

שלום לך,

אין לי מושג מה צריך לעשות כדי לייבא כלב לישראל.
נדמה לי שהגורם המוסמך שיוכל אולי להשיב לך הוא הוטרינר העירוני/רשותי באזור מגוריך.
אפשרות נוספת היא לשאול וטרינר שאולי יש לו ניסיון בנושא.

אחרי שהשבתי לגופו של עניין, אינני יכול להתאפק, ואני רוצה לשאול "בשביל מה?, לא חבל על הכסף?"
יש כל כך הרבה כלבים נהדרים בישראל - גזעיים אצל מגדלים שמהם ניתן לרכוש, ולא גזעיים שניתן לאמץ מעמותות, ממכלאות רשותיות, או סתם מאנשים פרטיים שמבקשים למסור את כלביהם.
אני ממליץ לך לשקול אם בכלל שווה לך להתעסק עם יבוא כלב לישראל, כאשר אתה בקלות יכול לרכוש או לאמץ כלב בישראל.

בברכה,

אורי.

עומר TT

New member
הכתובת היא משרד החקלאות, לא הוטרינר הרשותי

הייתי מתחיל בבדיקה באתר שלהם לראות אם יש שם פירוט של הדרישות.

שירן ל11

New member
איזה גזע?

תפנה לחוג המתאים בהתאחדות הישראלית לכלבנות והם יתנו לך מידע מדוייק, וגם יגידו לך אם בית הגידול ברוסיה רציני. לפעמים עם האישורים המתאימים והטיסות, המחיר מתקרב לקניית כלב מבית גידול בישראל (אלא אם זה גזע שאין בארץ, ואז זה לא רלוונטי כמובן). בכל מקרה, אני יודעת שיש אנשים שמייבאים פומרניינים גזעיים מרוסיה ויש פרוצדורה שלמה. צריך אישורים של חיסונים וגיל מינימום וכו', והייתי מתייעצת עם מישהו שכבר עשה את זה.

amot1

New member
לא מייבא ולא כלום

אני פשוט טס הרבה לרוסיה מתאמי עבודה.
וחשבתי להביא משם בולדוג בריטי זה הכל, לא משהו מיוחד ולא כלום. מכיר מישהו שמוכר אותם שם בהרבה יותר זול מהארץ, וחשבתי להביא אחד.
איך עושים את ?

שירן ל11

New member
גם ייבוא אישי תופס :)

לדעתי יש גיל מינימום וצריך בדיקת דם לנוגדני כלבת חודש מראש, אז אפשר לבקש מהמגדל שיעשה כבר עכשיו בדיקה.

שירן ל11

New member
עוד נקודה חשובה כשקונים בולדוג אנגלי

לגזע הזה יש נטייה רצינית למחלות גנטיות שאופייניות לגזע. על מנת לחסוך כאב לב בעתיד והוצאות אדירות על טיפולים רפואיים, חשוב לקנות רק כלב מתועד שמוכר ע''י התאחדות רצינית. לכן אני מציעה בכל מקרה שתפנה לחוג לכלבי דוגה/ חוג הבולדוגים (אין לי מושג) ותשאל אותם על המוכר הזה או על התעודות שלו. לפעמים גנטיקה לא מתבטאת בכל דור, ולכן חשוב שיהיה תיעוד של 4 דורות אחורה כדי לצמצם את ההסתברות למחלות. קונים בזול ומשלמים ביוקר- זה נכון גם בכלבים. תבדוק ב-7 עיניים את האיש שאתה קונה ממנו.
קרובת משפחה של חברים מגדלת 2 בולדוגים אנגליים בני 10 ובבריאות טובה (תוחלת החיים הממוצעת של הגזע בעולם נמוכה בהרבה). זה רק גנטיקה וטיפול נכון, גיל מכובד מאד לבולדוגים.
בהצלחה!

Tweety66

New member
זה אכן נחשב לייבוא, וזה לא יחסוך לך כסף

העלויות הנלוות (כמו בדיקת נוגדני כלבת, הטסת הכלב וכו) הן לא זולות ולא בטוח שזה יצא יותר זול מאשר לרכוש גור מהגזע בארץ. גם לא כל המגדלים יסכימו להחזיק בגור למשך כמה חודשים על מנת שתוכל לייבא אותו (כלב מרוסיה יכול להיכנס לארץ מגיל 4 חודשים ומעלה) שים לב שגם צריך להתחיל בתהליך הרבה זמן מראש - בדיקת נוגדני כלבת אפשר לעשות 30 יום לאחר חיסון הכלבת, וגם ההמתנה לתשובה לפעמים אורכת מס' שבועות. לא תמיד רמת הנוגדנים תהיה מספקת בבדיקה הראשונה ואם לא יש צורך לחזור עליה...

marx04

New member
הנחיות משרד החקלאות בנושא הכנסת כלב לישראל

שלום לך,

חיפוש קצר בגוגל הביא אותי לקישורים שלהלן:
יבוא חיית מחמד לישראל
הנחיות יבוא כלב לישראל

שים לב, לפי ההנחיות, כשמביאים לארץ עד שני כלבים כמטען אישי אין צורך ברישיון ליבוא בעל חיים לישראל, אך עדיין צריך לעמוד בכל שאר התנאים שמפורטים בהנחיות.
לי זה נראה ככאב ראש לא קטן.

בברכה,

אורי.

למעלה