הבאס בליין

Disposable Hero

New member
כמו שאמרתי- איך ברח לי rush מהראש..

עכשיו שאני יודע מי זה אני יכול גם לומר שהוא בנזונה... למרות שאני עדיין מעדיף את מיונג בגלל הסאונד היותר כבד שלו. ועכשיו בחזרה לבורות שלי: מי זה שון מאלון?

ובכן

על שון מאלון דיברנו מעטות כאן. אם עדיין לא יצא לך לשמוע את Gordian Knot, כדאי להתחיל עכשיו. מה שמבריק בגדי לי זה העובדה שהוא מנגנים תפקידים מעניינים ומורכבים טכנית, וגם שר, בעת ובעונה.

kermit83

New member
גדי לא רק באסיסט וזמר...

גם את כל הקלידים הוא עושה להם, זה בכלל די מדהים. בכלל ראש.....מדהים מה השלושה האלה מסוגלים לעשות ולהשמע כמו לפחות 5 נגנים.

Disposable Hero

New member
הייתי אומר 25% בורות והשאר זיכרון..

קצר. TAKE IT OR LEAVE IT

לא שמעתי שום תפקיד קלידים מדהים שלו

בדרך כלל זה רק פילרים ורעשים וכאלה... מדי פעם סולואים קטנים, אבל לא כל כך התרשמתי מיכולת הקלידנות שלו. אם מדברים על שלישיה שנשמעת כמו הרבה יותר, שני האלבומים הראשונים של מיוז פשוט מפוצצים בכלים, ומדובר בסה"כ שלושה נגנים. הסולן שלהם, שהוא גם הגיטריסט וכל הקלידן, עושה דברים מדהימים עם קואורדינציה חסרת פשרות.

kermit83

New member
דווקא כן

פחות באלבומים שלהם משנות ה70, יותר בדברים החדשים בהופעות החיות הוא מנווט בין הבאס לקלידים ומנגן גם קלידים עם פדאלים עם הרגליים.

OnLineUp

New member
ממש בושה לכם../images/Emo67.gif

ואפילו אין לכם נגנית באס ישראלית אחת? איה הציונות
איה החזון
איה הפמניזם???????..

זאת בושה לנו?

זאת לא בושה לנשים, שלא מספקות לנו מספיק בסיסטיות לאהוב? בסיסטית ישראלית טובה - דנה אביתר. מנגנת עם הרבה אמנים חתומים, ועושה את זה היטב. עומדת בסטנדרטים של כל גבר בתחום.

avivs

New member
הקלידים של לי (לפחות בשנות השבעים)

היו יותר להביא אווירה ברקע (דוגמא טובה היא "IN THE CEMERA EAY"), או סתם כול מני ליויים לשאר הכלים, הוא לא ניגן סולואים של קלידים (לפחות לא עד אחרי תמונות זזות).

kermit83

New member
in the camera eye

זה קטע מהאלבום MOVING PICTURES, דווקא יצא בתחילת שנות ה80. תשמעו, ברור שלא התכוונתי שהוא איזה אמרסון או משהו, זה די ברור שלא. אבל בתור הבסיסט (לפי דעתי) הכי גדול ברוק שגם שר העובדה שהוא גם תורם את כל קטעי הקלידים (בין אם אווירה או סולואים כאלו או אחרים - יותר באלבומים Signals והלאה) מעוררת הערכה והערצה לטעמי. עזבו את זה שניל פירט נשמע כמו שלושה מתופפים (וגם כותב את המילים) ושאלקס לייפסון (שגם מלחין) הוא אחד מנגני הגיטרה היותר מגוונים ומעניינים (וגם Underestimated)....פשוט טריו מדהים !

CaerBannog

New member
הממ...

מבחינת פרוג, ג'ון ווטון הוא בהחלט ענק, העבודה שלו ברד ובלארקס פשוט מרשימות. לס קלייפול גם מצויין, למרות שמוזיקה של פרימוס היא לא ממש פרוג, למרות נטיות ברורות, טגם גדי לי שכבר מויין פה הוא מצויין. פיטר גילס (או שזה ג'יילס? אפעם לא באמת גיליתי) שהיה חלק מאותה שליישית רואי חשבון פסיכדלית וניגן גם באלבום של מקדונלד ואחיו ועשה בו עבודה פשוט מרהיבה, באסיסט פרוג מגוון ומהנה שחבל מאוד שלא ממש נשאר באסיסט ועבד באמת להיות רואה חשבון, או איזשהו משו כזה.

למעלה