הבאמת??

דבר דעה

New member
הבאמת??

האם ביבי כזה על הכיפאק ?? מהו מבטיח? א) לגרש את עראפת. נו?? אז מה?? אז מה יצא מי זה? רק צרות, הטרור ישאר, וארה"ב תתנגד למהלך. באמת מבריק, האיש שאיבד/שיחרר את יאסין ושלח את קלינטון לעזה עוד יעמיד את עראפת ובוש בחזית אחת. ב) הוא גם מבטיח להוריד מיסים. ג´ורג´ בוש האב הבטיח זאת פעם. אבל אז המשק נכנס למשבר והוא העלה מיסים. אנחנו כבר עכשיו במשבר. אז ביבי מבטיח הבטחה שלא יוכל לקיים. ממש, ממש מבריק.

hungry penguin

New member
למה ככה

* גירוש ערפאת - כל איש שמבין קצת, אפילו קצת, יודע שיש אנשים פלסטינים שמעוניינים להשתלט על הרשות - אנשי עסקים, ואחרים שרוצים יחסים טובים עם ישראל. אלא רק שפת"ח נתמך ע"י שלושים וחמישה אחוז מהציבור הפלסטיני, וכל עוד הוא שם לא תוכל לעשות כלום. החמאס נתמך ע"י פחות מחמישה-עשר אחוז, והוא לא מהווה איום. תעלים את הפת"ח, את ערפאת, ותהיה לך מהפיכה. כל עוד ערפאת שם, אין תקווה. אמר את זה מופז בשעתו, ואומר את זה בוגי היום. רק אתמול מתאם הפעולות בשטחים אמר את זה. חסל איש אחד, והבעיה נפתרה. אז למה, למה, לא לחסל? למה!? בגלל שלשרון יותר איכפת מהשלטון שלו מאשר מהמדינה. ברוך השם, ביבי לא כזה. ביבי יגרש. * מיסים - הצחקת אותי. בוש האבא? הוא הבטיח מה שהבטיח, אבל לא קיים דבר. קלינטון שלקח פוליטקה הפוכה, הקריס את הכלכלה האמריקנית. הרבה קראו לזה 8 שנים של טרור כלכלי. אבל אם אתה רוצה דוגמאות חיוביות, אז קח את סין. הצמיחה שרואים היום בסין כזו גבוהה שבקצב הזה הם עוקפים את ארה"ב תוך שני עשורים. איך זה עובד? סין ביטלה את כל המיסים על העסקים. וזה פשוט עבד. ישראל לא יכולה להתחרות בסין, לא בהי-טק ולא בשמי-טק, אם יהיו לנו מיסים כאלו כמו ששרון מציע. ביבי מבין עניין - ביבי כלכלן מנוסה שכבר הוכיח שהוא מבין בנושא. אני אומר לך, אתה אולי לא שומע על זה בערוץ 2, אבל כלכלנים בעולם מזילים ריר... הם רוצים את ביבי כר"מ אצלם במדינה שלהם. רק פה לא שומעים על זה. כולם שותקים. אז בוא נפר שתיקה. נשים ביבי בקלפי, ונחזיר צמיחה, שגשוג ורמת חיים.

דבר דעה

New member
כך את הסיסמא של יויפידס ותשתמש בה

בעצמך. סין הגיע ממצב של יתר מיסים, כלכלה ריכוזית. ברגע שזה כבר לא היה פשע לעסוק במסחר, היא פרחה. אנחנו וארה"ב סיטואציה אחרת לגמרי. אצלנו המלחמה היא נטל כבד מאוד והמדינה זקוקה למשאבים, אם היא תצליח לעשות זאת בלי העלאת מיסים על הכיפאק. אבל בסיכומו של דבר זהו הימור. ובמציאות בא אנו חיים אסור להמר. מפני שמנגד אנו עלולים להתקע עם חובות ללא אפשרות כיסוי בגלל הבטחות בחירות כאלו. אשר לגירוש עראפת - הפתח והתנזים יכולים לתפקד גם כשהוא לא פה. אם הוא מחלק הוראות מהמוקטעה, הוא יכול לעשות זאת גם מדמשק. משמה הג´יהאד האיסלמי מקבל הוראות. התוצאה היחידה של הניסיון לגרש את עראפת היא התנגדות אמריקאית (הם צריכים זאת כדי לשמור על קשריהםם בעולם הערבי, עם כל המגבלות והבעיות הכרוכות בכך) וכך ביבי יעמיד את עראפת בחזית אחת עם בוש. באמת קוסם. נ.ב. ותחת מצוקה כלכלית קשה, עימות עם ארה"ב לא יהיה מועיל במיוחד, כאמור, באמת קוסם.

hungry penguin

New member
יוריפידס, אבל ניחא

אתה סתם ממציא לגבי סין. תביט פה, למשל: http://news.com.com/2009-1001-940101.html שום כלכלה ריכוזית. ארבעה עשורים של סוציאליזם הביאו עוני ורעב. חצי עשור של כלכלה קפיטליסטית קיצונית הביא צמיחה שהעולם הזה עוד לא ראה. ואם אנחנו וארה"ב מצב שונה לחלוטין, אז למה אתה מביא את בוש האבא כדוגמה? לגבי גירוש ערפאת אתה לא יכול להיות יותר טועה. אתה חושב שהפת"ח ישלוט בשטח ברגע שערפאת יישב בדמשק? יש כל-כך הרבה אנשים שמתים לראות את ערפאת קבור עמוק-עמוק בקרקע, שחבל על הזמן. אבל אין עוררין שיש לו כוח עצום, וגם כולם יודעים שם שאם הם יהרגו אותו, אז הם לפחות לא יוכלו להיות השליטים הבאים. אז בוא נעשה להם טובה, ניפתר מערפאת עבורם. בדמשק, כבר הסורים יטפלו בו. זכור - אנחנו לא הזונה של אמריקה, למרות שהיא חברה ממש טובה. תבוא תקיפה על עירק, נגרש את ערפאת, ואמריקה רק תשמח שלרגע לתקשורת העולמית יש במה לעסוק במקום בלחימה שלה. שמע נא. זה לא הזמן לחפש מושבים בכנסת. זה הזמן להבטיח את עתיד המדינה, כי המדינה קורסת. מול העניים שלנו, אנחנו רואים אותה נעלמת. יש איש אחד שיכול לשנות את זה, וזה לא שרון, לא פיגלין, ולא מצנע.

דבר דעה

New member
תגובה מלאה.

מה בדיוק הוכיח הטיעון שלך לגבי סין? ברור ששמה זה עבד כי הם עברו משלטון סופר ריכוזי לקפיטליסטי. זאת לא נקודת המוצא שלנו. נקודת המוצא שלנו היא משק הרבה יותר חופשי שנמצא במצב מלחמה. ואם ארה"ב, עם משק חזק יותר ובמצב של שלום, לא הצליחה לעמוד בהתחיבות ללא להעלות מיסים - מניין לך שביבי יצליח? זה פשוט אלף בית של קריאת המציאות, ותאמין לי, אני לא מחפש כל מושב בכנסת וגם אם שרון יזכה לא יהיה לי מושב כזה. הוא לא יודע מי אני ואני פה לא בגללו. מבחינתי מימוש ההבטחות של ביבי, כמו של מצנע, הם בגדר אסון. למה? אלף, בית, של קריאת המציאות. ראה את רעיון גרוש עראפת, שרון ניסה את זה, ארה"ב בלמה. למה? כי במלחמה הזו מול הטרור יש לה אילוצים מסוימים. הם לא מאושרים מאילוצים אלו, וגם אנחנו לא. זו המציאות
. ואם התגובה שלך היא "אנחנו לא הזונה של אמריקה" אז מזל טוב, כי עם יחס כזה לאילוצים של ארה"ב במלחמה מול הטרור בטוח נאבד את דעת הקהל שם. ואגב ארה"ב לא מבקשת מאיתנו להיות הזונה שלהם. אבל אנחנו לא צריכים להתנהג כמו במערב הפרוע. והסקרים מראים שדעת הרוב בעם אינה שונה. אנחנו בני ברית ובני ברית מתחשבים, כול אחד באילוצים של השני. הם מבינים שיש לנו זכות מלאה להגן על עצמנו בעזה, ג´נין וכול היתר, ואנחנו מבינים שכדי שארה"ב תוכל לפעול נגד אל קעידה במזה"ת ולזכות בשת"פ מקומי (עם כל חסרונותיו), עראפת צריך להישאר במוקטעה. זו לא מלחמה כהזמנתך ובתנאים אידיאלים, אף מלחמה אינה כזו. ואשר למה שישאר בשטח אחרי גרוש עראפת, לא אמרתי שהוא ישלוט, אמרתי שהוא עדיין יוכל לחלק הוראות, לפת"ח, לתנזים ולכול החארות האחרות. האמת, הפופולאריות שלו אחרי זה יכולה לגדול עד כדי כך שאפילו החמאס ישמע להוראות שלו. הם הרי הביעו הזדהות איתו בראשית המצור על המוקטעה. הנקודה העיקרית היא שעם או בלי עראפת, הטרור ישאר. וכול המאמץ יהיה לשוא. ועכשיו שאלה אליך: האם נראה לך שאנחנו יכולים לפתור את המשבר הכלכלי בזמן שאנחנו בעימות עם ארה"ב ??

hungry penguin

New member
תגובה

שמע, לא התכוונתי לאמר שאתה אישית מחפש מושבים. אין לי ספק שאתה לא מהמושחתים של שרון. התכוונתי לכך שהשיקול של מי לבחור - אסור שיהיה מונע מרצון להגדיל את הליכוד. צריך להיות מונע רק משיקול אחד - והוא שינוי המצב הנוכחי ובלימת הקריסה של ישראל. שרון הוא זה מונע משיקולי כוח פוליטי. זו טעות חמורה. אני בעל אופי שמרן ביותר, ובכל-זאת אני נרתע משמרנות היתר של שרון. כשהמצב מסריח מכל בחינה, למה לנסות לשמר אותו? ושרון מבין את זה. אבל מבחינתו המצב לא מסריח מכל בחינה. הוא ר"מ, ולכן הוא חושב שהמצב נהדר. לכן הוא שמרן כל-כך - שומר על המושב. אני מחפש את ההרפתקאן הגדול בעולם היום. אבל לא סתם הרפתקאן (שכן, אז הייתי בוחר את מצנ´לה), אלא אחד חכם מהימין. וזה מותיר אותי עם נתניהו, ורק איתו. אבל נחזור לנקודות שלך, כי הן אלו שיקבעו למי שנינו נצביע בסופו של דבר, נכון? לגבי הפוליטיקה הקפיטליסטית: אתה טועה לחשוב שבישראל שוק חופשי. רוב התחומים עדיין סגורים לתחרות. עצם העובדה שלנתניהו היו גופים בשווי של עשרים מיליארד שקלים להפריט כבר אמור לרמוז לך משהו. עשרים מיליארד זה הרבה מאוד. אלא רק שהוא הפריט אולי רבע ממה שצריך. אני מבין את הגישה שלך שבמצב חירום חייב פוליטיקה טוטליטרית-סוציאלית. אבל שלא כמו בגרמניה הנאצית, למשל, אין לך בישראל את האלמנט הטוטליטרי. ואז אתה נדפק בבור עמוק מאוד, גם עם המנהיגים הנכונים. כן, הכל בבעלות המדינה - אבל לא בבעלות רה"מ. יש לך את אגף התקציבים של האוצר שעושה מה שבא לו עם הפרוייקטים הלאומיים, ולא מה שבא לרה"מ, וזו רק דוגמה. לכן, נותר שמוטב כבר לתת צ´אנס לקפיטילזם מאשר לסוציאליזם הלא מכוון (והמושחת). הגישה שאומרת שקודם תביא בטחון או שלום, ואז תבוא צמיחה כלכלית - מוטעית מיסודה. זו תפיסה מערכניקית חדשה, ואסון הוא זה ששרון אימץ אותה. אמרה גולדה מאיר, פעם, שחשוב להבין שישראל תמצא תחת איום בטחוני עוד הרבה מאוד שנים. אם נחכה עד אז לפריחת הכלכלה, אז מר גורלנו. מה שצריך זה לחזק את הכלכלה, ובאמצעותה להילחם את המלחמה. לא ההיפך. תאמר לי אתה, בכנות - נאמר שהיה משטר סוציאליסטי תקין בישראל, אתה מאמין שתוך שנה היתה נפתרת הבעיה הבטחונית? תוך שנתיים? נניח שנחתם אף הסכם שלום שהם יכבדו. האם אז ייפסק הטרור מייד? האם, אפילו היום, מצרים כבר לא איום? האם גבול הצפון ישאר שקט עוד שנים רבות? עזוב. אין אופק בטחוני. יש אופק כלכלי. קודם תקן את הכלכלה - ואז עם תעשיה חזקה, נצח את הערבים. אתה מודע לכך שאיראן מצוייה בצמיחה גדולה משלנו? איזה עתיד מצפה לנו? אם לא נשיב את הצמיחה אלינו, הם פשוט יעקפו אותנו, ואז בחזית הבטחון פשוט לא יהיה לנו סיכוי מולם. ובכן, סיכומון: לא תעבוד כלכלה סוציאליסטית בארץ, גם בשעת מלחמה (תאשים את בן-גוריון). ואם היתה עובדת, היא לא היתה נותנת מענה לבעיית הבטחון בכל מקרה. נמשיך הלאה עם נקודות אלו כנתונות. איך מחזירים את הצמיחה הכלכלית בהעדר ביטחון? צריך לעודד עסקים להשקיע (גם ישראלים וגם זרים), למרות המצב הבטחוני. ומה יכול לעודד אותם, אם לא רווחים? אבל עם מיסוי גדול מחמישים אחוז, קשה קצת להשקיע. הורד המיסים לשליש אפילו (שגם זה הרבה), וכבר יש לך צבא של עסקים שששווה להם להשקיע. ואז כשהם משקיעים, כסף זורם פנימה. וכשכסף זורם פנימה, יש צמיחה. וכשיש עסקים, אז יש עבודה. וכשיש עסקים, אז רמת החיים גדלה. והעיקר - כשיש עסקים והשקעה, יש לך משהו הרבה יותר חשוב מתמיכה של האו"ם - יש לך תמיכה של חברות גדולות בעולם - ובסופו של דבר הן אלו ששולטות בעולם. אתה אומר "הם מבינים אותנו". אם כל הכבוד (שבאמת ראוי, אני מודה) הם לא מבינים כלום. וגם אם הבינו הם לא שמים על זה. מה רוסיה לא מבינה שעיראק איום גם עליה? היא מבינה טוב. אבל היא תעשה הכל כדי לעשות חיים קשים לבוש, כדי לחזק את עצמה. "מבינים אותנו" זה משחק של אמהות תרזה. המשחק שמשוחק פה זה משחק כוחות. גם אם נהרוג מחר אלף ערבים ביום (בלי להגזים!), כל עוד לאמריקנים יש צורך בנו, הם יתמכו. מה אתה לא רואה איך שהם משנים דעה כל שבוע, בלי קשר למה שהולך כאן? אנחנו צריכים שיהיו להם יותר אינטרסים אזוריים. וזה רק יבוא, אם יהיו לנו כלכלות תלויות, ואם יהיה לנו יכולות צבאיות שהם צריכים. את שני אלו, אין באופק של שרון, אבל יש ויש באופק של נתניהו. אנחנו לא הזונה של אמריקה. המטרה לטווח רחוק היא עצמאות. אני מסכים שזה לא הזמן. אבל הנקודה היא שמותר לנו לעצבן קצת, כל עוד לא עוברים את הגבול. גירוש ערפאת שולי, אחרי שהוא נעשה. לפני - הוא בעייתי. אחרי, האמריקנים יהיו הראשונים להשכיח את זה. אנא הגב *לפני* הבחירות למפלגה. אנחנו קובעים פה את העתיד שלנו, לא?

דבר דעה

New member
איזו הרצאה ארוכה?!?! וואוו!!!

וכול מילה הזיה. אני לא מעוניין במינהל ריכוזי טוטאליטרי, ואל תיחס לי דברים שאפילו לא רמזתי עליהם. אתה מחפש את ההרפתקן הגדול ביותר?? כרגע הוכחת שביבי לא מתאים, הרפתקנות היא ההפך הגמור מאחריות, ואחריות זה בדיוק מה שצריך עכשיו. כול השטיפה האנטי סוציאליסטית שלך, בזבוז מילים, מה לזה ולניהול מערכה אחראית, וגם כלכלה. אף אחד רציני לא מקדם היום סוציאליזם. איפוא את חי? להשקיע למרות המצב הביטחוני ?? תחזור על זה עוד הפעם !! להשקיע למרות המצב הביטחוני ?? תגיד, רק לשם הסקרנות, איך תביא למשל את כמויות התירים שהיו פה, וזאת ´למרות המצב הביטחוני´ ?? ואשר ליצירת תלות אמריקאית ביכולות שלנו. היא קימת, הם תלויים בכך שנתחשב באילוצים שלהם. ובתמורה הם מתחשבים באילוצים שלנו. וזו התלות היחידה שאנו יכולים להציע, תחליף ללוינים שלהם, נושאות המטוסים וטילי השיוט אין לנו. חבוב, אתה גם ארוך וגם מגוחך. אגב מה הקטע שלך עם גרמניה הנאצית, היטלר הוא מודל כלכלי מוצלח בשבילך?

hungry penguin

New member
איכזבת

לרגע ציפיתי ממך לתחכום... אבל דיברת בססמאות. אל מה אתה מדבר? "אחריות"? אין שום סותר בין הרפתקאנות ואחריות? ביבי אחראי. אחראי הרבה יותר מכל מנהיג אחר שהיה לנו בישראל. אחראי זה לא שמרן. הסברתי את זה, והתעלמת. אחראי זה אחד שמודע לתוצאות של המעשים שלו. לא אחד שלא עושה מעשים. להשקיע למרות המצב הבטחוני... כן. מה, לא עשו את זה עד היום? היה לנו בטחון בחמישים שנה האחרונות? תחשוב רגע על עסק, ישראלי או אחר. אם אומרים לו שהכלכלה תבוא אחרי הבטחון, אז הוא יחכה לאחרי שיהיה בטחון, כי להשקיע לפני בטוח אין טעם כשהממשלה מצהירה שהיא לא תתמוך. אבל אם הבטחון לא מגיע, אז גם אחרי הוא לא ישקיע - ונישאר ללא השקעה בכלל. אבל אם אומרים לו, כדאי לך להשקיע עכשיו. אז זה תלוי בו אם לקחת את הסיכון. ואתה יודע מה? אם לעסק ישתלם מבחינת מיסים להשקיע בארץ, אז הוא ייקח את הסיכון הבטחוני. וגם אם מדובר רק ברבע מכלל המשקיעים הפוטנציאלים, אז קיבלת הרבה, הרבה יותר מאשר באופציה הראשונה. תחשוב על זה. תיירות תבוא לאט יותר, מוסכם. אבל למזלנו תיירות היא לא זו שמניעה את הכלכלה. תענה בכנות (אני מבקש בשנית) - מתי יבוא הבטחון שאתה מדבר עליו? מתי? שנחכה עד אז עם הכלכלה. שטויות! מדינה זו כלכלה. לא נוכל לנצח בלי כלכלה. ואם הכלכלה תבוא אחרי הנצחון, אז מה שאתה אומר שהיא אף-פעם לא תבוא... וגם לא הנצחון. לגבי פוליטיקה סוציאליסטית... אתה אומר שאתה בכלל לא קשור לזה, אבל אתה מתנגד להורדת המיסים! להפיך, אתה תומך ברפורמה של שרון, שאומרת עוד ועוד מיסים. אם זו לא פוליטיקה סוציאליסטית, מה כן? ולבסוף, גרמני הנאצית. דיברת על מודל פוליטי\כלכלי לשעת מלחמה. אז כן, גרמניה הנאצית היא דוגמה טובה, בהינתן המנהיג הנכון. אבל כמו שאמרתי, בארץ זה לא יקרה, אז מוטב שלא נחלום.

דבר דעה

New member
איכזבתי ??

מה ציפית, שאגיד כן על כל מילה שלך? אשר לתחכום, אני פשוט מתיחס לנקודות שאתה מעלה. אחראי זה אכן אחד שמודע לתוצאות מעשיו, האם ביבי מודע להשלכות של גירוש עראפת על יחסי ישראל ארה"ב, שותפתנו למלחמה בטרור? כנראה שלא, אחרת הוא כבר היה מתיחס לכך. אני לא מתנגד להורדת מיסים, אני נגד הבטחות שלא ניתן למלא. לכן השויתי את זה להבטחה של לחלק לחם וחשמל בחינם. אני אשמח כמו כל אחד אחר שיהיו פחות מיסים, השאלה היא אם הדבר מציאותי? אולי אם יורידו במס´ אחוזים בודדים. הורדת מיסים יכולה לעודד השקעות, רק כשיש ביטחון, אפילו הוא יחסי, אפילו הוא עתידי ולא מידי. כרגע בונים את הבטחון, צעד, צעד, דוחקים את המרצחים לסמטאות הערים. זה לא פשוט, אבל אין פתרונות קסם, לא במלחמה, לא בכלכלה. כול איש עסקים ומשקיע יחכה לביטחון לפני שהוא משקיע. אפילו יגידו לו שאוטוטו יש ביטחון, וזה יגיע אחרי הכלכלה - אם הוא לא יאמין הוא לא ישקיע. וכמה אמון יצור מנהיג שפותח חזית מול ארה"ב, בת בריתו?? לא הרבה! אז גרמניה הנאצית היא מודל כלכלי בשבילך. רק לצורך השכלה כללית, השלטון הנאצי עסק לא רק ברצח, הם גם היו גנבים גדולים. שדדו, רימו והונו בכספי העם הגרמני וברכושו. העם שבשמו הם כביכול שלטו. אחלה מודל מצאת לך.

hungry penguin

New member
עכשיו אתה סתם רדוד

ולכן אני אתחיל בלכלוך שלך על המשטר הנאצי. המשטר היה איום, וטוב שחוסל. אין על כך עוררין. אבל הישגיו בזמן המלחמה ראויים לייחוס. המשטר היה גם סוציאליסטי וגם טוטליטרי, מה שהעניק להיטלר ולגנרלים שלו חופש ביצועי מלא. כיוון שהם היו מוכשרים, הם הצליחו לנצל את הכוח הזה כדי להגיע במלחמה להישגים מרשימים ביותר. השחיתות שאתה מדבר עליה היא זניחה. לא מדובר בשחיטות בקני מידה ישראליים - מעילות של מיליוני דולרים ושיבוש חקירות. להיפך, המושחתים ידעו שהם יוכלו לגנוב במסגרת המשטר הטוטליטרי רק אם הכל ימשיך לעבוד טוב ומהר. אם דברים יפסיקו לעבוד, יורידו אותם פשוט. ואכן, הגנבות כללו בעיקר לקיחת שוחד - והשפעות התופעה הזו על הכלכלה הגרמנית היו אפסיות כאמור. אני לומד מההיסטוריה, ויכול להעריך את ההישגים שתיארתי. דברים אינם רעים רק בגלל שהם נאצים. דברים רעים כי הם רעים. חבל שאתה בוחר שלא ללמוד מדברים, רק בגלל שמצורפת אליהם תווית זו אחרת. שוב, אני מדגיש ליתר בטחון, שכמה טוב שזה לא יהיה, זה לא יעבוד בישראל. ועכשיו לשאר: לא ציפית שתאמר כן לכל מילה שלי. ציפיתי שתגיב במטרה להגיע למסקנות חכמות יותר בשני הצדדים. במקום זה, הגבת כדי להצדיק את ההנחות הראשוניות שלך. חשיבה כזו לא מביאה אותך (או אותי) לשום מקום. אם זה ימשיך, אין טעם להמשיך להתווכח. לא באתי לריב או לשכנע - באתי ללמוד. האם ביבי מודע לתוצאות של המעשים שלו? "כנראה שלא, אחרת הוא כבר היה מתיחס לכך." אני לא מבין. שאלו אותו והוא התחמק או משהו? לפי מה שאני יודע, בעיקר מקריאת אוסף המאמרים באתר שלו, הוא תמיד חושב קודם על המטרה, ואז על הדרך להגיע למטרה. לכן קשה לאמר שיכול בכלל להיות מצב בו הוא מתחמק מלספר את התוצאה, שכן ממנה הוא מתחיל. www.netanyahu.org מה לא מציאותי בהורדת מיסים? שצריך לקצץ? דע לך שביבי, עם כל הלחץ הקואליציוני, קיצץ בתקופתו כל-כך הרבה שהוא כמעט מחק את הגרעון. אפשר לקצץ כל עוד לא חושבים על הכסא. ניכר שביבי לא חושב על הכסא. מכאן, שיוכל לקצץ. ואז ירדו המיסים. ואז גם איכות החיים תעלה וגם ההשקעה בישראל. ואז כסף יזרום חזרה למדינה, ויהיה אפשר לבטל את הקיצוץ בלי להעלות מיסים. כמו שאומרים, אם יש לך טכנולוגיה שאנשים לא מבינים - אז בעיניהם אתה קוסם. וזה מה שהופך את ביבי לקוסם. הוא מבין את התהליך הפשוט הזה שתיארתי למעלה. לצערי רוב האנשים (זה כולל אותך, נדמה לי) לא מבינים את התהליך. שוב, הטענה שיכולה להיות כלכלה רק כשיש בטחון מוטעית מיסודה. מעבר לכך, היא מאוד מסוכנת. המצב הבטחוני בארץ אינו קטסטרופלי. אין סיכון גדול בהשקעה. אבל עסקים מעדיפים לא לקחת אפילו את הסיכון הקטן הזה, כי לא משתלם להם לקחת אותו. האם תשקיע בבורסה בחברה, אם אתה יודע שה"מקסימום-יילד" שלך קטן מעשר אחוז? לא סביר. אבל אם תהיה חברה שההשקעה בה תביא לך "יילד" סביר של מאתיים אחוז, תיקח את הסיכון. מה שצריך לעשות זה להגדיל את האטרקטיביות של ההשקעה בישראל. בסין מסוכן להשקיע בגלל המשטר הטוטליטרי (ומתים שם הרבה יותר מרעידות אדמה מאשר שמתים בישראל מפיגועים), ובכל זאת משקיעים, כי יש כמעט אפס מיסים. אז משתלם. תקרא את זה, מהר לפני הבחירות: http://www.netanyahu.org/15141414.html

koby83

New member
לא מדוייק

בתקופת שלטונו של קלינטון הכלכלה בארה"ב שגשגה, הגיעה לשיאים. רק כשבוש הגיע התחילה הירידה.

koby83

New member
פריחה כלכלית בסין

הפריחה הכלכלית הזאת מוגבלת לשכבה דקה יחסית של מתעשרים. הם מתעשרים על חשבון עובדים שלאט לאט מאבדים זכויות סוציאליות. קח למשל את ענף הטקסטיל- מפעל עבודה, בלי מנוחה, בלי שום דבר, בשביל שבארץ יוכלו למכור עם רווח של מעל 50 אחוזים. פריחה כלכלית- למעט אנשים שאינם מייצגים את הכלל, פריחה שמכוונת ע"י שלטון ריכוזי שקובע את מדיניות הכלכלה, ביד ברזל.

hungry penguin

New member
ממש, ממש לא.

אני לא מדבר על תעשיית הטקסטיל או תעשיות כאלו. אלו היו קיימים כבר הרבה שנים, והם לא פתרו את העוני. לסין אין מספיק אוכל. יש בסין יותר סינים מאשר אורז... יש צורך בזרימת כסף מבחוץ. זו מגיעה רק ממשקיעים מחו"ל שמשקיעים מליאירדים מידי חודש בשביל הי-טק. אתה יודע שבשנה אחת, הם מקבלים לעבודה בתחום יותר ממליון עובדים חדשים? בישראל יש שישה מליון תושבים... אתה מבין את גודל ההישג פה, או שאתה עדיין מתקשה? כן, נותרים רעבים בכפר. אבל שום כלכלה סוציאליסטית לא עזרה ולא תעזור, כי כשאין מאיפה - אין מאיפה. אבל כשהעניים ביותר באים מהכפר ללמוד הנדסה, כי הממשלה לא לוקחת מהם אגורה על ביטוח לאומי, או בריאות, אז לאט-לאט משנים כיוון. ובכל בזכות פוליטיקה כלכלים אחת - שנקראת קפיטליזם קיצוני. אני לא אומר להפסיק לתת שירותים סוציאלים לחלשים. אני רק אומר שמיסים גדולים יותר זו לא הדרך. יש לזה גם הסבר אמפירי, וגם תיאורטי. הראתי הסבר אמפירי, ואשמח לתת הסבר תיאורטי, אם תרצה. איפוס המיסים לעסקים הוא השיטה היחידה. זכור את זה.

hungry penguin

New member
זה מה שרוצים שתחשוב

אל תיגרר אחרי הליברלים! הכל שקרים. קלינטון העצים את הגרעון במשך 8 שנים, ורק בזכות העוצמה הכלכלית של ארה"ב, הכלכלה לא התחילה להתרסק בזמנו. בוש נכנס, ותוך פחות מחודש כבר התחילו לראות שהכלכלה קורסת... איך תסביר את זה? בחודש בוש הרס הכל? ממש לא. מה שקרא זה שמשטרו המושחת של קלינטון הסתיר את המידע מההמונים. המעילות שהתגלו לאחרונה בחברות ענק, דוגמת אנרון, הנן מעילות בנות כמעט חצי עשור, אם לא יותר, מעילות שהחלו בתקופתו של קלינטון בגלל מדיניות ההסתרה והשקר. כדאי לנפץ את האשליה הזו שקלינטון היה נשיא טוב. הוא הביא חורבן על ארה"ב, ולאט-לאט זה מתגלה. אתה יודע שהיו לו שלוש הזדמנויות להשיג את בן-לאדן, והוא וויתר כדי שלא יחשבו שהוא משקיע כסף בבטחון? וזה לא שבן-לאדן היה איום חדש. הוא היה אחראי ליותר ממאה הרוגים אמריקנים כבר בתקופתו של קלינטון.

hungry penguin

New member
שמענו, שמענו.

בפורום, כבר רוב הליכודניקים, ברוך השם, תומכים בנתניהו. עכשיו צא לרחובות! שם יש עוד אנשים שדורשים הסברה!

hungry penguin

New member
בסקר של הפורום ביבי מוביל!

זה בדיוק מה שאני אומר. באינטרנט האנשים חכמים יותר, ובוחרים ביבי. עכשיו צא לרחובות, ותשכנע את החברים שלא גולשים באינטרנט!

אבל בסקרים בערוץ 1 וגם2 שרון מוביל!

וחוץ מזה אם אצא לרחובות אז לא אשכנע אנשים רק לעבור לביבי (משרון הבוגד) אלא גם שיתמכו ב (ט) מולדת !! אני תומך בביבי לשלטון הליכוד ובח"כ הרב בני אלון לשלטון תחתיו עם רוב-מנדט כבד !! רק הטרנספר יביא שלום !! לא למדינת פלשתין !!

השורד

New member
בגלל

שלמתפקדי הליכוד יש שכל, בניגוד למה שנתניהו חושב. שים לב לפרסומים שלו בעיתונות לגבי "צמצום הפער". אפשר לראות שם בוודאות איך הוא מזלזל באינטליגנציה של בוחרי הליכוד ומנסה להאכיל אותם לוקשים: "המתלבטים יכריעו! הם אוהבים את שרון, לא נעים להם ממנו, אבל הם מבינים שרק ביבי ינצח את הטרור!" ולצד זה סקר שלא רשום מה בדיוק השאלה ששאלו אלא רק "נתניהו" ו-"שרון" עם אחוזים, באופן סתום. זה כמו לספר סיפור לילד קטן על "דני ילד רע שלא אכל את כל האוכל מהצלחת וקיבל נו-נו-נו, ובסוף הבין שזה חשוב לאכול". זה מה שביבי חושב על המצביעים שלו. בדיוק מה שהוא חשב עליהם ב-99, כשברק רמס אותו. אני אומר דבר כזה: אם אפילו בסקרים שהמחנה של ביבי מפרסם, שרון מוביל בלפחות 7 אחוז - מצבו של ביבי רע. מה שאומר שהמצב טוב

למעלה