הבאד גאייס באפיזוד 2

subatoi

New member
הבאד גאייס באפיזוד 2

שלום, ראיתי את כל הסרטים (לראשונה) לפני שהאחרון יצא לקולנוע, וראיתי אותם שוב בשבוע האחרון. כשראיתי את הלפני אחרון (פרק 2), גם בזמנו וגם עכשיו, נהייתה לי סמטוחה קטנה. הם תקעו שם יותר מדי שמות של אנשים רעים, וולא ממש הסבירו על כל אחד בצורה ברורה מה הוא עשה רע. אני בטוח שנעשה קצת סדר בפרק האחרון (3), רק שאני לא זוכר ממנו הרבה, ואשמח לשמוע מכם: הרוזן דוקו - הוא היה זה שבעצם התחיל את הבלגאן, עם הבדלנות והפדרציה וכו', לפי הוראות מהבוס שלו, סידיוס. את כל זה רואים בסוף הסרט הזה. דארת' סידיוס - הבוס של דוקו, הוא זה שמאוחר יותר הופך לקיסר, ומתברר בפרק 3 שזה בעצם פלאפטין. כבר מכאן הוא מנהל את הענינים של הצד האפל. סייפא דיאס - הג'דיי שהזמין את בניית הצבא "לפני עשר שנים", וקנובי חשב שהוא נהרג. עד פה צדקתי? זה מה שהבנתי מהסרט. עכשיו, מתברר בסרט האחרון משהו חדש בקשר אליהם? או שזה הכל? שומעים עוד משהו על סייפא דיאס (נגיד, פתאום מתברר שהוא בחיים), או שהוא באמת נהרג? ואני מניח שהוא פשוט הזמין את הצבא בהוראה של סידיוס/פלאפטין/הקיסר, נכון?

advanced soul

New member
לא...

לא שומעים על סייפו דיאס. שום דבר חדש לא מתברר על הקשר בין דוקו לסידיאוס - מבחינתנו, לא מבחינת דוקו שמופתע מבגידתו של פלפטין בו, וכן יש יותר על הקשר בין סידיאוס למורה המנוח שלו. מה שאמרת הוא בערך נכון, אך מאוד לא מפורט.

Obi Dan Kenobi

New member
אכן, בלגן שורר בגלקסיה.

עניין סייפא-דיאס מעולם לא הוסבר - אולי הוא יוסבר באחת מהתוכניות העתידיות שמתכנן לוקאס לשדר. לפי מה שהרוב חושבים, סייפא-דיאס היה מאסטר ג'דיי במועצת הג'דיי, חבר קרוב של הרוזן דוקו.לאחר הקרב בנאבו, הוא נהרג, מסיבה לא ידועה. בעקבות המוות הבלתי מוסבר, דוקו עבר לצד האפל, ועזב את המסדר. לפני שעזב, הוא טס לכוכב קאמינו, ותחת הוראותיו של סידיוס, הזמין תחת השם סייפא-דיאס את צבא המשובטים. בנוסף, הוא זה שמחק את הכוכב קאמינו מארכיוני הג'דיי.

למעלה