הא כן וגם...

realizer007

New member
הא כן וגם...

הספר המסעדה בקצה היקום שך דאגלס אדמס, כדאי לחייל כמוני לקרוא ?

Erez-S

New member
כדאי ועוד איך!!

כדאי לקרוא את כל ספריו של דאגלס אדמס ז"ל. מופת של ממש!!

Boojie

New member
*אחרי* מדריך הטרמפיסט לגלקסיה,

ו*לפני* שאר שלושת הספרים בסדרה (היו שלום ותודה על הדגים, החיים היקום וכל השאר [יכול להיות שהפכתי את הסדר של שני אלה], לא מזיק ברובו). משובח.

Erez-S

New member
אכן הפכת

סדר הספרים הוא כדלהלן: 1. מדריך הטרמפיסט לגלקסיה 2. המסעדה שבסוף היקום 3. החיים, היקום וכל השאר 4. היו שלום ותודה על הדגים 5. לא מזיק ברובו כולם מאוד טובים ומומלצים. משום מה רבים נוטים לגנות את "לא מזיק ברובו", שהוא מאוד חלש לעומת הספרים שבאים לפניו, אני מתנגד בתוקף, הספר הוא אכן פחות מצחיק, אבל מאוד חכם, ומשעשע על אף הפסמיות המעטה שיש בו. דווקא "החיים, היקום וכל השאר" הוא הספר היותר חלש (על אף שהוא מצויין) מבין כל החמישה. הספר מאוד מצחיק, אבל יותר בגדר נונסנס מאשר האחרים. אך כמו שאמרתי, לקרוא את כל הסדרה, וכמה שיותר מהר.

ילדונט

New member
לא חייבים...

אני קראתי את החיים היקום וכל השאר ראשון, וזה לא הזיק לי במיוחד. וכן, כל הטרילוגיה המחומשת, וגם ספרי דירק ג´נטלי מומלצים.

Boojie

New member
לא, זה לא מזיק.

זה גם לא מזיק לקרוא את "שני המגדלים" לפני "אחוות הטבעת", את "קול למתים" לפני "המשחק של אנדר", ואת כרך ב´ של "החטא ועונשו" לפני כרך א´. ועכשיו נשאלת השאלה: למה שמישהו בדיוק ירצה לעשות את זה?

ילדונט

New member
למה?

כי שיעור תנ"ך היה נורא משעמם, ולמי שהיה לידי בדיוק היה הספר. או באופן כללי יותר: כי לפעמים נופל לנו ספר לידיים לפני שאנחנו יודעים שהוא חלק מסדרה.

Boojie

New member
בדיוק.

זה לא היה מצב שבו את באה לשאול אנשים בפורום אם שווה לקרוא. זה היה מצב שאת חוטפת מה שיש בסביבה. אבל אם לאדם יש בחירה, למה שיקרא שלא לפי הסדר?

אפרת12

New member
הערה חשובה ../images/Emo18.gif

עדיף אם אפשר לקרוא באנגלית - המקור עדיף בהרבה על התרגום, אם כי קשה מאוד עקב נטיית המחבר להמציא מילים שאינן קיימות בשפה האנגלית...

neta2

New member
היי אפרת, איזה כיף לראות ../images/Emo24.gif

פנים מוכרות
מקווה שאת יודעת מאיזה פורום....

למעלה