הא איזה סיור נפלא

הא איזה סיור נפלא

סיירתי היום עם הסופר בן-ציון יהושע בעקבות ספרו "שתיקת התרנגול". דיברנו על בוכרים אמידים בגלימות משי, ראינו את הבית שנבנה עבור המשיח, ביקרנו בבתי כנסת וכוללים לרוב. הזכרנו את יצחק בן-צבי וראשי היישוב ברחובות ובחצרות מרווחים, תלמידי הגימנסיה העברית החולמים על לימודים בהר הצופים, ומולא רפאל, המספר העממי, שמוביל אותנו במסע הרפתקאות אל מחוזות ילדות צבעוניים ששיני הזמן נגסו בהם, וההתחרדות הירשולמית הפיגו במידה מרובה את קסמם. ויש גם - המון צילומים

shellyland

New member
קצת לא נוח לי עם הצילומים האלה.

קשה לי להסביר למה. זה כאילו דוסים יבואו לסיור מודרך בהר הצופים ויצלמו אותי בשיעור. לא כל תמונה היא מסמך אנתרופולוגי.

כל התמונות צולמו בידיעתם ובהסכמתם

של המצולמים. בכוללים , בבתי הכנסת, ובישיבות בהם צילמתי קיבלתי את רשות הרב , הגבאי או המשגיח. בתוך הכולל לא צילמתי את המעטים שהביעו התנגדות. בבית כנסת היאזדים למשל, זה שממנו מופצות דרשותיו של הרב עובדיה יוסף , קיבלוני במאור פנים ועודדו אותי לצלם. צילמתי את הרב המעביר שעור ועוד אראה לכם את זה. במקומות בהם לא קיבלתי רשות - לא צילמתי בכנסיות קיבלתי את רשות הכומר. זה שאדם חובש כיפה לא עושה אותו למסמך אנתרופולוגי, יותר מאשר סוחר בשוק, עלמה על חוף הים, או זקן בשדרה. אני מצלם הרבה ולעולם לא מפרסם אם המצולם לא מביע את הסכמתו. לא תמצאי אצלי צילום של אדם מסתיר פניו. באשר לדוסים בהר הצופים - אלף - אינני אוהב את המונח דוסים, ובית , אם המרצה יסכים שיצלמו אצלו בשיעור - מה רע בזה?

אני דמות אקזוטית

בזמן האחרון רואים בשוק הכרמל ביום שישי תיירים חמושים במצלמות. כמה פעמים נמצאתי (או לפחות כך נדמה לי) בתוך התמונה (דוכן ירקות אותנטי בלב שוק אותנטי במזרח התיכון האקזוטי). נחמד לחשוב שתמונתי תופיע באלבום תמונות אי שם בעולם כדמות אקזוטית מן העולם השלישי.

תשמע

אם אני הייתי פוגשת דג עם רגליים (ועוד כאלה מטופחות!), גם אני הייתי מצלמת... ורצה להראות לחבר'ה.

אוף...

ידעתי שאני אתבלבל! main - יד pied - רגל

למעלה