האתר שדוד הוסיף

קיבלתי ומסכים לחלוטין, רק שאלה אחת

נותרה, ברשותך, או ליתר דיוק הערה - כאשר מדובר במצב הסלמה, האם באמת יש חשיבות לאימון ספציפי כנגד סכין? האם אימונים רגילים באמנויות לחימה מסורתיות (ידיים ריקות) לא מכינות אותנו לעימות מסלים, בו יש לנו אולי אפשרות "לנטרל" את המצב לפני שיחצה קו אדום כלשהו, או להגיב בידיים ריקות כשהתוקפן בשלבי שליפת הנשק (אם עומדים בטווח המתאים כמובן)? ברור שאימונים סדירים בלוחמת סכין יגבירו את סיכויי לשרוד מפגש כזה, אם הובנתי אחרת לא זו הייתה כוונתי. תהיתי רק, אם זו התועלת היחידה מאימונים אלו, האם הרווח שווה את ההשקעה (בזמן וכו´) לעומת השקעה באלטרנטיבות (החל מנעלי נייקי נוחות לריצה, דרך אקדחי טייזר וגז,ועד רוטווילר ואקדח).

RN27

New member
שאלה ליובל

ערב טוב! האם אתה מאמין שהתגוננות בפני תקיפה בסכין אפשרית רק ע"י סכין? אומנויות הלחימה השונות ובעיקר קרב המגע כוללות טכניקות להתגוננות כנגד סכין בידיים ריקות, אף פעם לא ניסיתי זאת במציאות אבל באימונים זה עובד. סביר להניח שלוחם מיקצועי בסכין הוא יריב קטלני אבל רוב האנשים שהסתבכו בארץ בתקריות דקירה הם לא כאלה אלא בריונים חמומי מוח. האם לדעתך אדם המיומן בלחימה בידיים ריקות לא יצליח לשרוד קרב עם אחד כזה?

לדלית ו rn

כנראה שלא הובנתי כהלכה, משתמע מהשאלות שאנו מתרכזים רק בלחימת סכין,ואין זה כך. יובל ואני מלמדים ארניס והיא כוללת מכלול שלם של עבודה בכלי נשק וכן ביד ריקה, כמו כן אנו מכניסים תובנות נוספות מהידע שלנו באמניות לחימה אחרות אותם למדנו.[יובל בקונג פו ואני בג´יו ג´טסו וקרטה] אין זה כמובן אומר שלא טוב ללמוד דברים נוספים או להשקיע האמצעים אחרים כגון אקדח ,רוטווילר וכ"ו השאלה כמה אתה רוצה להשקיע ומה מידת הפראנויה שלך.. לגבי השאלה אם ניתן להתגונן בידיים ריקות כנגד סכין.. אפשרי ככל הנראה אם אתה מאד מיומן והיריב מאד לא..וכן תתצטרך הרבה מאד מזל, אך אם אתה לא לוחם מעולה והיריב לא אדיוט מושלם אתה בצרה גדולה ידידי, הסיכוי לצאת מהתקפת סכין ללא פגיעה חמורה או מוות אינו גבוה. סיכויי ההצלחה יעלו משמעותית אם יהיה לך כלי אשר יכול לנטרל את הנשק התוקף אותך קרי סכין גם כן. אני יודע שבדוג´ו זה תמיד עובד באימונים במציאות אתה תיחתך לפרוסות בשניות, אתה מוזמן לראות הדגמה באימון שלנו. גיא.

גיא הטיב לענות גם בשמי.

RN אני מקווה שקיבלת תשובה מספקת ... דלית: אף אחד לא יכל להכריח אותך ללמוד סכין אבל חסוך מעצמך נסיונות לדיסוננס: לא תלמד סכין - לא תדע להתגונן נגד סכין, צר לי. אבל: אם וכאשר תרצה ללמוד סכין, גיא ואני לשרותך...

אתם עושים באימונים הדגמות של

חיתוך אנשים לפרוסות?
וואלה, למה לא אמרתם לי? מזמן הייתי באה...

היי יובל....

קיבלתי את החומר שלך ושל גיא רפאלי,העניין בטיפול. תתקשר אלי נחליף כמה מילים.

למעלה