האתר בדידות.קום

הי אסף

אני יכול לענות אבל אני לא נמצא כאן כל היום כל יום. בדידות דוט קום החל את דרכו כאתר שמדבר בעיקר על תרבות הצריכה. כיוון שכך, שם האתר מדבר על הקשר שבין הסיומת - קום (כלומר עסקי) לבין תחושת הבדידות - היות ומשיחות שקימנו עם אנשים הסתבר שאנשים רבים מרגישים שהם אינם מרוצים מהמציאות ומצד שני יש הרגשה שכל אחד מבודד מהשני , כל אחד מקטר מול הטלוויזיה שלו וחושב שהעולם היה יכול להיות הרבה יותר טוב. זהו , מאז התכנים קצת התרחבו אבל השם נשאר. למה זה משנה בכלל ? ואם היה לו שם tikva.org.il או "אמת" או "חירות" או "שינוי" או "מהפכה" וכו' או כל אחת מהמילים שכבר הפכו לקלישאות מרוב שימוש בהם, המצב היה שונה?

sheda0ktana

New member
כי זה העולם שבו אנחנו חיים

בדידות זה ה"הפרד ומשול" של התאגידים בחיים שלך, שמגדלים אותך להיות אינדיבידואליסט, כל עוד אתה דומה לשכנים שלך ולא יוצא מהקונצנזוס ("יש עוד אלף כמוני, לפחות"). האינדיבידואליזם התאגידי הוא להסתדר בכוחות עצמך, עליק, הגיבור הבודד, זה שתמיד הולך הביתה לבד בעוד הבלונדינית נשארת בזרועות מישהו אחר. בדידות זה מיסחור הזוגיות (מישהו אמר וולנטיין?) בגלל שזוג זו יחידה כלכלית אפקטיבית לתאגידים, ומשפחה מורחבת לא - הם מסתדרים יותר מדי טוב בכוחות עצמם, לא צריך למכור להם כל כך הרבה שירותים. בדידות זה הניכור בין אנשים ברחוב ובבניין - "שכנים שכנים" זו טלנובלה אוסטרלית, ומי בכלל זוכר ש"טוב שכן קרוב מאח רחוק" בעידן האינתיפדה? בדידות זה אריזה קטנה של קוטג' שיוצר מחלב של פרה סטרילית, נארז ע"י מכונה סטרילית ושווק במשאית סטרילית, נלקח ממקרר סטרילי עמוס פרסומות והובא לקופה דביקה עם קופאית סטרילית ומשועממת כדי להיאכל מול טלויזיה נוטפת דם והפחדות (לכו כבר לראות את "באולינג לקולומביין") בשביל שתמשיך לחשוב שאתה חי בעולם הכי מפותח, הכי מתקדם, והכי אנושי שיש. ומעל הכל, בדידות זו המחשבה האנושית הזו - שאנחנו לבד בחלל, שרק אנחנו פה על הכוכב, והאנחנו הזה הולך ומצטמצם ל"תושבי חצי הכדור הצפוני", ומשם ל"תושבי המדינות המפותחות", ואז "תושבי הערים" ומשם "אלה שגרים בפנטהאוז". ה"אנחנו" של מאכלסי כדור הארץ נשכח איפה שהוא בדרך, שלא לדבר על המאכלסים שאינם דוברי שפה, שיש להם פחות/יותר משתי רגליים ושהם לא תמיד עונים להגדרה "בן אנוש", מאכלסים שהם צומח או דומם... זו הבדידות האמיתית שלנו. (הערה לסדר לדרור - באמת אין הסבר באתר שלך. זה לא כזה מובן מאיליו, מסתבר...)

הי שדה

אחלה הסבר, אולי אני אשים אותו באתר - בחלק של "שאלות נפוצות" זה לא שלא שאלו אותי ולא שלא חשבו על זה (לפני איזה 3 שנים ) פשוט תמיד היו דברים אחרים לעשות (ללמוד, להתפרנס, לפתח זוגיות, ללמוד עוד, לקרוא, לכתוב , להוסיף לאתר את הנושאים של שבוע כיבוי טלוויזה, סביבה, פרבור, עזרים בתחום תרבות הצריכה וכו').

sheda0ktana

New member
"לא עליך המלאכה לגמור,

ולא אתה בן חורין להבטל ממנה, ובעל הבית דוחק". חז"ל.

goldyboy

New member
ברכות לשדה ../images/Emo13.gif

טוגלנת. ההסבר שלך לגבי בדידות מצא חן בעינינו עד כי החלטנו שהוא יפאר את תקרת הפורום, בתור טגליין. סחתיין

Scummy

New member
לא קלישאות, כי אם מציאות.

למרות שאני לא בטוח כמה זה רלוונטי בחברה לא-בדיוק-מתקדמת כמו שלנו. אחרי הכל, היישוב היחידי שאפשר הגדיר את ההוויה שלו כ'פוסט מודרניסטית-מנוכרת' הוא תל אביב.

sheda0ktana

New member
אני גרה בכפר

וגם אצלנו לא מובן מאיליו שאומרים שלום ברחוב, או דופקים בדלת של השכן. וזה לא הכפר היחיד שכך. וגם בקיבוצים המופרטים אני מתחילה לשמוע על ניכור בין החברים לשעבר.

Scummy

New member
למען השם

אני לא מדבר על לא לתת שקל לקבצן ברחוב בגלל שאת לא מרגישה תחושה של אחווה דביקה איתו, אני מדבר על הווייה מנוכרת שכזו, כזאת שמרקוזה ודבור מדברים עליה. לא יעזור כמה הקיבוץ מופרט, או כמה שאתם כבר לא אוכלים בחדר אוכל, אם אין גורדי שחקים אדירים ופרסומות בגודל היקום המתרחב האינסופי בכל פינה - זה לא זה. (אני לא בא לשפוט לכאן או לכאן, כן? יחסיות תרבותית וכו'...)

tookmy

New member
מה שאתה מנסה להגיד

הוא שהניכור בכפר הוא לא הניכור בעיר? מנסה לדעת אם הבנתי נכון, כי אם זו הטענה אז אני משוכנעת שיש מה לענות עליה.

Scummy

New member
אההההה

בערך. תשמע חבוב, יש הרבה מה לומר בנושא, הרבה יותר מהודעת פורום אחת. אם אתה מתעניין בנושא ורוצה לשמוע דעה מנומקמת יותר מזו שלי (שלא לדבר על מעמיקה יותר) אני מציע לך לשים ידיים על חומר של הוגי אסכולת פראנקפורט הידועה לשימצה, במיוחד של מרקוזה (Marcuse) או הגורו של אותה ברנז'ה תיאודור אדורנו (Adorno). ואם אין מבחינתך מצב לטחינת עמודים על גבי עמודים של טקסטים מייגעים בנושא פילולוגיה, פילוסופיה ודיאלקטיקה, חומסקי זה תמיד טוב....רק שים לב שאתה מכוון לחומר האיכותי באמת שלו, ולא לזה שנוטה להיות מצוטט בלי סוף על ידי כל מיני ארחי-פרחי.

tookmy

New member
מדוע אתה מסיק

שאני גבר כאשר כתבתי "משוכנעת" ומדוע אתה מסיק שקראתי או לא קראתי את חומסקי וחבריו, ומדוע אתה מסיק שלו קראתי אותם אני חייבת להסכים איתם? תתפלא, אפשר להכיר דעות ולא להסכים איתן. מעבר לכך, הדיון כרגע ביננו מתנהל במישור הפורומי, לא זכור לי שביקשתי הפניות לספרים עבי כרס. אם יש לך מה לומר, תאמר, אבל להניח שהידע שלך רחב משל מי שנמצא כאן ולא להסביר את טיעוניך למי שנמצא כאן "כי קראתי" זה סוג של התנשאות פשוטה. יש גם אנשים שלא קראו ולא למדו ואני נוטה להקשיב להם יותר מלכמה תיאורטיקנים שקראו המון.

למעלה