האשמה...

*jenny

New member
האשמה...

היום הלכתי להתרים ל`אגודת לב אל לב`. אני תמיד שמחה לעשות את זה, אני אוהבת לתרום לקהילה, להתנדב ותמיד אני הראשונה שעומדדת בתור בשביל לקחת את שקית ההתרמות ובדרך כלל אני לוקחת יותר מאחת ועוברת חצי עיר בשביל להתרים. אני לא יודעת מה השתנה, אבל היום לא הרגשתי את אותה שמחה שאני מרגישה בדרך כלל כשאני עוברת מבית לבית ואוספת את הכסף הקטן של האנשים. כל הזמן הבהבו לי תמונות של התוקף שלי, זה שעבר בדיוק כמוני עכשיו מדירה לדירה עד שהוא מצא דירה אחת, את שלי, שבה נתנו לו להכנס. אני לא יודעת למה בדיוק הרגשתי רע כל כך, אבל המחשבה הנוראית שאולי בגללי הוא עבר או יעבור בדיוק באותם מקומות שאני עוברת בהם עכשיו ועשה/ יעשה את זה לילדים הקטנים האלה שפותחים לי עכשיו את הדלת ובטוחים ששום דבר רע לא יכול לקרות להם, המחשבה הזאת הייתה מפחידה כל כך שלא ידעתי אם אני אהיה מסוגלת להסתכל על הפרצופים של הילדים. האשמה שחשתי הייתה פשוט נוראית! אני יודעת שהייתי קטנה, אני יודעת שפחדתי והייתי חסרת אונים אבל זאת הייתי עדיין אני שהשארתי אותו מחוץ לקירות הכלא, מחוץ לתא הסגור וזאת אני שנושאת עכשיו את האשמה!

*yenny ..

קראתי את ההודעה שלך לא פעם ולא פעמיים.. וזה כ``כ נורא.. אני לא יודע בדיוק מה אפשר להגיד על זה..אבל אנסה.. רואים שאת אדם טוב הולכת להתרים ואפילו לוקחת יותר משקית אחת.. מתנדבת תורמת..אין ספק שאת אישה טובה.. ולצערנו הרב יש גם אנשים לא טובים אנשים רעים שמנצלים מצבים ע``מ לממש את סיפוקם.. ומקומם בהחלט לא איתנו וצריך לעשות הכל ע``מ למנוע מהם מצבים שיאפשרו להם לבצע את זממם.. ואת.. בלי שידעת ורבים כמוך.. עצם ההתנדבות שלכם כבר מונעת אולי עוד מעשים כאילו, הרי אם את לא היית עושה את זה אולי אחד אחר שכן מעוניין לפגוע היה עושה את זה.. ג`ני לא צריכה להיות לך שום האשמה! שום האשמה עצמית!!! את בדרך שלך מראה לעולם שיש בו גם טוב.. את בדרך שלך גם אם אינך מודעת מונעת גישה לאנשים מסוג זה שתקף אותך אז שאת מגיעה לדלת ורואה מולך פרצוף של ילד תמים מחייך חייכי אליו בחזרה.. הנה זאת את שהגעת אליו ולא מישהו שהיה פוגע בו הילד הזה לא יותקף ויכול מאוד להיות שזה בזכותך.. ואם את רוצה להוסיף על כל זה.. את תמיד יכולה להגיד בחיוך ולהסביר לילד שלא יפתח את הדלת לאנשים שהו לא מכיר.. ואולי ככה תצילי אותו מתקיפות גם בעתיד. את ``חיילת`` את זאת שמונעת כ``כ הרבה תקיפות.. אז למה את לא יכולה להתסכל בעיניים של אילו שאולי הצלת אותם? העולם הזה זקוק לאנשים טובים כמוך.. אל תתקפלי. אל תעזבי. ואותו אחד שתקף אותך..הגורל כבר ימצא אותו.. מאחל לך רק טוב בחיים והמשך מעשים טובים כי העולם הזה זקוק לאנשים כמוך ליטון

צוש

New member
Jenny

את המשואות בטקס יום העצמאות נבחרו להדליק השנה מתנדבים. אנשים טובים שעושים למען אחרים, עושים בלי לצפות לתמורה. יש בי המון אהבה לאנשים שעושים דברים טובים בהתנדבות, זה מרגש לדעת שיש אנשים כאלה כשהנורמה הרווחת היא למרבה הצער להתחמק אפילו מן החובות המוטלות עליך. ככה אני ניגש אל ההודעה שלך, כבר יודע שאת שייכת לחבורה של אנשים טובים ומופלאים. אף פעם לא חשבתי שאנשים שמתנדבים להתרים עשויים לסבול, אני משוכנע שלא מגיע להם לסבול, במיוחד לא להם. אבל המציאות לא עושה הבחנה בין אנשים טובים יותר לאנשים טובים פחות, בעצם זה התוקף שלא עושה הבחנה... נושא ההתנדבות קרוב מאד לליבי. מצד אחד הלב מתמלא גאווה, מצד שני העיניים מתמלאות דמעות. תשמרי על הילדים הקטנים שאת פוגשת, תסבירי להם ממתי לא פותחים דלת. קחי איתך את תחושת השליחות לכל מקום, יש כל כך הרבה דברים לעשות, אל תייסרי בגלל עצמך על דברים שלא ניתן עוד להשיב. אפשר לגרש מחשבות רעות, צריך להאמין בעתיד טוב, וגם לפעול כדי שיהיה כזה. אני מאחל לך עוד הרבה שנים יפות של התנדבות ותרומה מגיע לך כל הכבוד ורק טוב

aharon5

New member
יש הרבה תמיכה בפורום הזה

אני קורא את התגובות וזה מחמם את הלב. יש הרבה דברים טובים בארץ שלנו. הרבה אנשים טובים, הרבה פוטנציאל טוב, רק חבל שלא הם נותנים את הטון. אני רוצה להוסיף גם את דעתי ולהתיחס למה שאמרת. אני רוצה להזכיר שזו דעה אישית שלי. אני לא איש מקצוע, ויכול להיות שהעצות שלי שגויות. אני חושב שאת באמת אשמה. אולי אם היית עושה מאמצים ותובעת אותו ועומדת בלחץ ובכל הדברים הקשים שזה כרוך אולי היית מונעת עוד פשע שהוא ביצע, (ואת אפילו לא יכולה לדעת). אבל אני סולח לך. מה זאת אומרת? תשאלי את עצמך: למה לא הכנסת אותו לכלא? בעצם ענית: הרגשת חסרת אונים. כך את הרגשת. היית חלשה מול כל המערכת. כך הרגשת. מי את שתעזי לבוא בטענות כלפי עצמך? עמדת בפני לחצים אדירים, ולא עמדת בהם. היום את מצטערת והיית מוכנה לעבור את כל הסבל הכרוך בתלונה, ומשפט וחקירה, ושאלות של עורכי הדין שלו ואני לא יודע מה. אבל אז. אז הרגשת חסרת אונים, זה מה שהרגשת. האם את מאשימה את עצמך שהרגשת חסרת אונים? בודאי רצית שהוא יענש, אבל הכוחות שפעלו עלייך היו חזקים ממך. את מאשימה את עצמך שפעלו עליך כוחות שלא היו בשליטתך? זו לא האשמה קצת מוגזמת? אני לא מבין, את אשמה שהרגשת חסרת אונים? לא מספיק שהיית חסרת אונים את גם מאשימה את עצמך שלא התעשתת והתנהגת בצורה שקולה? באיזה זכות את עושה את זה? אין לך שום זכות להאשים את עצמך. תסלחי לי. תסלחי גם לעצמך. אל תתני לו לנצח פעמיים . . .

*jenny

New member
תודה רבה!

באמת תודה! אמרתם דברים כל כך יפים וחכמים שלא יכולתי שלא להגיב. גרמתם לי להרגיש הרבה יותר טוב ואני מקווה שעכשיו יהיה לי קל יותר להתמודד עם הכל... תודה...

למעלה