הארקה בדירה ישנה...

zzzbla

New member
הארקה בדירה ישנה...

ערב טוב, אני משפץ (=משלם לקבלן) דירה ישנה בתל אביב. החלפתי צנרת ברזל ישנה ואני הולך להחליף גם את לוח החשמל הישן. הקבלן העלה חוט להארקה מהשעון של המים במטרה לחבר אותו לארון החשמל. במקרה גיליתי שבתקעים בחצי מהדירה לא קיים בכלל חוט של הארקה, על אף שהתקעים הם משולשים. שאלתי היא, האם עלי להחליף עכשיו את החוטים שהולכים לתקעים האלה (ולהכניס חוט להארקה)? מהן ההשלכות של העדר הארקה בתקעים האלה? אציין כי החוטים עוברים בצינורות פח ישנים ואני לא בטוח שאפשר למשוך אותם ולהכניס חוטים חדשים דרך הצינורות הישנים ואני רוצה להמנע מהוצאות מיותרות (חציבה בקיר וכל המשתמע). תודה מראש ושנה טובה

shoulhadida

New member
כדאי שחשמלאי מוסמך יבצע.

כדאי מאוד שחשמלאי מוסמך יבצע את העבודה. בשיפוץ כדאי לערב חשמלאי מוסמך ולא לסמוך על השיפוצניק. חשמלאי יבדוק את טייב הארקה ואם יש צורך לשפרה בעזרת אלקטרודה. תקעים ללא חוט הארקה וחיבורם ללוח ולארקה הראשית הם מריחה. לא אחת אני רואה שיפוץ מרשים הכל חיצוני כולל שקעים יקרים ודקורטיבים אך בהסרת המכסה אין הארקה. ללא חוט הארקה גם פחת לא מתפקד וישנה סכנת התחשמלות. לסיום הדבר בנפשנו. בצע את הנדרש ואל תחסוך בבטיחות. שאול. חשמלאי מוסמך. עבודות באזור אשדוד. 0505759995

asher40

New member
מצטער...לי ידוע כי הפחת פועל תחת...

...השפעת הזרמים בפזה והאפס...ספר לי משהו חדש...

elimalka

New member
ואם הוא יחטוף זרם ממכשיר חשמלי

כלשהו, מה יהיה עם הפחת?

asher40

New member
לא ענית על שאלתי...לא אמרתי ..

...שמוליך ההארקה לא משפר את ההגנה ,אך פעולת הפחת מתבססת על איתור אי שוויון זרמים בין הפזה לאפס.

elimalka

New member
זה ברור.

מוליך הארקה לא מתחבר לפחת

asher40

New member
הארקה בבית ישן - תגובה

שלום לך וגמר חתימה טובה לכולם... לשאלתך ,נראה לי שהתשובה מבצבצת משאלתך. צנרת מתכתית מהסוג שאתה מדבר עליו ,מן הסתם גם החלידה ואולי התפוררה באיזורים מסוימים. אם ידוע לך בוודאות כי אין מוליכי הארקה ,חייב אתה להחליף את המוליכים ,רק מסיבת טיב בידוד לקוי .לא כדאי להשחיל חוט הארקה כי גם יש קושי לחשמלאים לא מנוסים לבצע זאת וגם אם חשוב לך כי מערכת החשמל תהיה תקינה ,על החשמלאי לטפל בה ביסודיות . השלב המקדים היה אמור להיות ,החלפת הצנרת בכללותה ,אך אם אין לך אפשרות כלכלית ,אז לפחות תחליף מוליכים. לגבי ההארקה ,על החשמלאי לוודא גם את חתך מוליך ההארקה שיהיה כחתך מוליך האפס.הייתי אפילו בודק אם המוליכים הראשיים מתאימים לגודל החיבור שלך ,כי ידוע שבבתים ישנים יש מוליכים 4 ממ"ר או 6 ממ"ר ,עם מאמ"ת 32A שהחליף את ה 25A הישן(פסול!). מקווה שעזרתי , שטרן אשר.

lekner

New member
הקשר בין מוליך הארקה לפחת

נכון שהפחת בודק שיויון בין פאזה לאפס וכאן בדיוק נכנס תפקיד מוליך הארקה כאשר ישנו מוליך הארקה בשקע ולשקע מתחבר מכשיר חשמלי שאינו בעל בידוד כפול דהיינו מכשיר בעל הארקה ויהיה קצר במכשיר דהיינו פאזה תתנתק ותגע בגוף המכשיר המכשיר יתחשמל ועקב כך הזרם יזלוג להארקה מכאן שיכנס זרם מסויים דרך הפאזה אך הוא לא יחזור ישירות למוליך אפס והתוצאה חוסר איזון בין פאזה לאפס והפחת יקפוץ חוסר מוליך הארקה באותו שקע ובאותה תקלה יגרום למכשיר להיות מחושמל בפוטנציאל הפאזה דהיינו 230 וולט אך הפחת לא יקפוץ כי לא תהיה זליגה אך ברגע שמישהו יגע באותו מכשיר הוא יסגור מגע עם האדמה במקרה הטוב הארקה של המבנה תהיה מספיק טובה ואז זרם הזליגה דרך הגוף יקפיץ את הפחת במקרה הגרועה אני לא רוצה לחשוב עליו הסברים נוספים על הארקות למינהן באתר שלי

lekner

New member
בהקשר לדירה חובה

להשחיל גידי הארקה לכל שקע במידה ולא ניתן להשחיל יש להוציא את הגידים ולהחליף את כל הגידים גם זה לא ניתן אין ברירה אלא לחצוב ולהחליף חוטים או כבל כפי שצויין החוטים בתוך מוליך מתכת מה שמציין שזאת דירה היסטורית לאחר חיבור החשמל יש לבדוק ע"י חשמלאי בעל רישיון מתאים את התנגדות לולאת התקלה מה שנקרא בפינו בדיקת LOOP TESTER רק לאחר הבדיקה ניתן יהיה לדעת שאכן מערכת החשמל בטיחותית

shoulhadida

New member
חשיבות הארקה.

להארקה ישנה חשיבות וכבעל מקצוע אני ממליץ לפנות לחשמלאי מוסמך על מנת שיבדוק את הדירה וירשום המלצות לביצוע. הפחת לא נועד כפיתרון וויתור כל שהוא על מערכת הארקה,ואין לסמוך עליו. כשל במכשיר חשמלי שגופו מתכתי ואדם יגע בו הוא עלול להתחשמל ולסגור מעגל דרך גופו בהעדר הארקה. בנוסף כדאי לבדוק האם הארקה תקינה ולא להסתמך על שיפוצניק. מי יודע אם לא הוחלף הקטע העירוני מצנרת מתכתית לפלסטיק שאול

zzzbla

New member
תודה לכולכם על התגובות

כמובן שאת העבודה אתן לחשמלאי מוסמך. לסיכום - את העבודה יכול לעשות כל חשמלאי מוסמך אבל בסופו של דבר צריך מישהו עם רישיון מיוחד לבדוק את העבודה? דרך אגב, אם לא לשעון המים אז לאן? שוב תודה :)

lekner

New member
אם אתה צריך ביקורת חברת חשמל

אז רק בודק שלהם יכול להעביר אותה מבחינת עבודה וחתימה על תוכניות כל חשמלאי מוסמך בעל רישיון יכול לאשר את התוכניות ולהעביר ל ח"ח שים לב שהוא נדרש להציג רישיון ולא תעודה תעודה מקבלים מייד עם סיום הלימודים והיא לא נותנת כלום מבחינת החוק את הרישיון מקבלים לאחר מספר שנים אם הדירה היא 40*1 אמפר גם רישיון מעשי מתאים מעל זה רק רישיון מוסמך

למעלה