אני מנחש שזה "בלומנטל" אך למה נעצר ולא נעצרה ואיך זה מסתדר עם "הרי לכם נטל" ?
moco-10 New member 20/3/21 #1 אני מנחש שזה "בלומנטל" אך למה נעצר ולא נעצרה ואיך זה מסתדר עם "הרי לכם נטל" ?
נ נפ11 Member 20/3/21 #2 לדעתי זו פשוט הגדרה לא כ"כ מוצלחת. יש להפריד בין "הח"כ לשעבר" כשהכוונה יכולה להיות גם חברת הכנסת לשעבר, לבין "נעצר" כשהכוונה ל-בלום. ב"הרי לכם נטל" הכוונה פשוט להוספת האותיות נ, ט ו-ל.
לדעתי זו פשוט הגדרה לא כ"כ מוצלחת. יש להפריד בין "הח"כ לשעבר" כשהכוונה יכולה להיות גם חברת הכנסת לשעבר, לבין "נעצר" כשהכוונה ל-בלום. ב"הרי לכם נטל" הכוונה פשוט להוספת האותיות נ, ט ו-ל.
ע עמוס אוזר Well-known member 21/3/21 #3 רק למען ההיסטוריה: הייתה חברת כנסת בשם נעמי בלומנטל והיה חבר כנסת בשם נפתלי בלומנטל.
החתול שמיל נמצא Member 22/3/21 #4 גם אני תהיתי לגבי ההגדרה הזאת, אז פשפשתי בקבצים שלי. ההגדרה המקורית היתה: הח"כ לשעבר נעצר? הרי לכם לקח לחץ כדי להרחיב... אני מתאר לעצמי שיורם התבלבל וכתב נטל במקום לקח בהיסח הדעת. (התכוונתי לנעמי. לא הכרתי את נפתלי.)
גם אני תהיתי לגבי ההגדרה הזאת, אז פשפשתי בקבצים שלי. ההגדרה המקורית היתה: הח"כ לשעבר נעצר? הרי לכם לקח לחץ כדי להרחיב... אני מתאר לעצמי שיורם התבלבל וכתב נטל במקום לקח בהיסח הדעת. (התכוונתי לנעמי. לא הכרתי את נפתלי.)